"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 27. toukokuuta 2013

Malja omenankukille


Meillä täällä Suomessa voisi hyvin olla omenankukkajuhlat japanilaisen kirsikkakukan juhlan tapaan.  On ihanaa juhlia keväistä luonnon kauneutta, ja nyt juuri on omenapuun kukinnan aika<3




Tänä vuonna omat omenapuumme kukkivat tosi runsaasti ja kohotimmekin kevätmaljat vieraidemme kanssa noille suloisille omenankukille.


Huurrutin lasien reunat sokerilla.


Juomaan puristin limen mehua.


Limen siivut reunoille ja 
 makeutukseksi limemehun joukkoon lime limsauutetta ja vähän giniä. 

 

Tähän asti tein juomat etukäteen valmiiksi ja vasta vieraiden tultua juuri ennen tarjoilua lisäsin joukkoon sprite-limsaa.


Oli raikkaan kesäinen maku, ja sääkin oli ihan huippuihana.


On tämä niin ihanaa aikaa: kesäisistä asioista voi nauttia jo nyt ja kuitenkin varsinainen kesä ja lomat ovat kaikki vielä edessä<3

Ihastuttavaa toukokuun loppua♥

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kesätuulahdus 1963-luvulta

Löysin vanhoja 60-luvun Kotiliesi-lehtiä ja innostuin laittamaan niiden tunnelmaa tänne blogiin. Mainokset eivät ole sponsoroituja :D


Ensin kepeää kesämuotia.


Tietenkin myös herrain asusteita.


 Kesäkuumalla Lahden veden Palma limonadia.


 ..tai kenties kansainvälisempää Assis- juomaa Nuutajärven laseista nautittuna.


 Kesään kuuluu myös verrattain huokea Mäntysuopa  ja mattopyykillä käyminen.


Kunhan vain muistaa suojata ihonsa auringolta.


Kerma on tuolloin myyty tällaisissa ruskeissa lasipulloissa.
 "Lisätkää siis aitoa kermaa kahviinne - hyvän maun ja terveytenne tähden."


Muromainokset ovat pyörineet jo silloin ainakin lehdissä.



 Suvikulta margariinia ei enää kaupoista löydy, mutta yllättävän moni tuotemerkeistä on edelleen markkinoilla!




Talostamme on löytynyt tätä vanhempiakin Kotiliesiä, mutta tämä 1963 ilmestynyt kesäkuun numero kolahti tällä kertaa:)
Tällaisissa tunnelmissa kohti kesäkuuta -  muotivinkit ovat aika päteviä vai mitä?

Viime postauksessani käyttämästä kuvansiirtotekniikasta on pyydetty tarkempia ohjeita - palaan siihen varmaankin lähiaikoina...Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon, johon on suunniteltu veneen vesillelaskua, pihatöitä ja kivoja vieraita:)

Aurinkoista oloa ja iloa<3

lauantai 18. toukokuuta 2013

It`s like magic!

 

Tuunasin pari pikkupurnukkaa reseptillä: 
-väärän värisiä esineitä
-valkoista maalia
-tulostettuja tekstejä
-Medium Art-lakkaa


 

Tämä sinkkiastia oli alunperin päällystetty paperilla, mutta se oli rumasti repeytynyt ja likainen ja kaipasi ehostusta. Ajattelin aluksi vain irrottaa paperin pois, mutta se olikin jostain kohdista niin tiukkaan liimattu, että asetoni eikä muutkaan liuottimet irroittaneet liimajälkiä. Niinpä jouduin hiomaan niitä hiekkapaperilla. 


No hiomisesta seurasi se, että pinta naarmuuntui aika ikävän näköisesti. En voinutkaan jättää näkyviin sinkkistä pintaa, josta ensisijaisesti haaveilin. Niinpä maalasin sen valkoiseksi. Myöhemmin maalasin myös sisäpuolen, joten nuo tässä kuvassa näkyvät sutimisjäljet on peitetty:)
Kokeilin nyt toiseen kertaan minulle melko uutta juttua, nimittäin kuvansiirtoa. Ensimmäisestä testailustani kerroinkin postauksessa "Yöllisiä tuunailuja", jossa on tarkemmin tuosta ihmetekniikasta. Siis mikä tahansa lasertulostimella peilikuvana tulostettu teksti voidaan siirtää esineen pintaan kuvansiirtolakkaa käyttämällä - it´s like magic!
 
Käyttämäni tekstin valitsin lähinnä ulkonäön ja tunnelman perusteella miettimättä enempää sisältöä:) Samaa tekstiä on painettuna tyynyissä ja vaikka missä, ja se löytyy netistä laittamalla hakusanaksi cacao-payraud.
 
Tästä pikkupurkista ei tullut otettua kuvaa ennen maalausta. Se on elintarvikepurkki, jossa on ollut pähkinäsekoitusta -  alunperin mustan ja kullan värinen metallipurkki. Laitoin myös sen kanteen ranskankielistä tekstiä.
 Maalailin samalla muutakin, mutta ne ovat vielä osittain keskeneräisiä projekteja...

Ihan pakko laittaa vielä tähän tyttäreni vinkkaama toinen todella
It´s like magic- juttu. Kaunis musiikki ja ihan mielettömän koskettava esitys:
Shadow Theatre Act 
(pitäisi aueta tuota nimeä klikkaamalla)
Huoh, miten kaunista <3

Nyt nautitaan tästä suloisesta kesäisestä lämmöstä.
Ihanaista viikonloppua ♥

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hehkutusta

 
Nyt on pakko palata vielä sunnuntain tunnelmiin. Perheeni järjesti niin yleellisen itsevalmistetun yllätyslounaan äitienpäivänä, että kamerani vain räpsi kuvia, niin kauniisti pöytä oli katettu ja menu aiva kuin Top Chef-ohjelmasta.

 

Alkupalaksi riimihirveä, maalahden limppua ja piparjuurismetanakastiketta.


Ruokajuomana vesi juhlalaseista juotuna. 


Pääruokana kuha tillikuorrutuksella, perunamuusi, vuohenjuusto creme fraice ja raikas vihersalaatti.



Jälkiruuaksi nautittiin vadelmainen uunijäätelö marenkikuorrutuksella.

Näistä useampi ruokalaji oli sellaista, jota en ole koskaan maistanut ! Miten voi olla ! Omat kotijoukkoni pääsivät todella yllättämään:) 



Lasteni paketeista tuli kaksi uutta kahvikuppia lautasineen keräämääni valkoiseen House astiasarjaani.
 
 Mieheni yllärilahja oli muuten pussillinen rautasulfaattia sekä lupaus nikkaroida marjapensaiden ympärille uudet tukikehikot. Tuo rautasulfaatti oli ihan jymyidea - tämä oli se viime postauksessa mainitsemani SisustEllen-puuhiin tarkoitettu lahja:)

 
Olen jo jonkin aikaa suunnitellut opettelevani puun harmaannuttamista, ja tuolla aineella sen pitäisi sujua. Tarkoitus on kokeilla harmaannuttamista noihin marjapensaskehikoihin, käsittely kuulemma antaa kyllästysaineen veroisen suojan puulle ja tietenkin kauniin harmaan värin. Olisi kiva kokeilla tuota johonkin muuhunkin pintaan. Hih, kyllä oli hauska uniikki lahja - monikohan muu on saanut rautasulfaattia äitienpäivälahjaksi :D ...? 

Tästä hehkutusfiiliksestä on pikkuisen jo laskeuduttu arkeen, mutta kummasti juhlan kokeminen pitää sisäistä hymyä yllä  edelleen:) Aloitin jo tekemään tuunailupostauksiani, mutta nämä yllärit kiilasivat edelle. Palataan tuunailuihin muutaman päivän päästä.

Aurinkoista toukokuun viikkoa teille kaikille♥

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Suloista äitienpäivää!

 Mikä ihana aamu!!! Aurinkoinen aamuherätys omien rakkaitteni onnittelulauluun<3
 
 Tuoremehumaljoja, aamupalaa, valkovuokkoja...
 
...ja tällainen teksti kortissa ♥♥♥

...ja lasten pakettien lisäksi joku rakkauteni hankkima yllätys odottamassa pihalla liittyen jotenkin näihin SisustEllen-puuhiini. Saapa nähdä, mitä se onkaan...

Tuntuu kivalta olla yllätysten ja hemmottelun kohteena.
Olo on niin onnellinen:)
Kiitos maailman parhaimmalle perheelle♥

Nyt he puuhailevat yhdessä äitienpäivälounasta minulle ja mummille ja kehottivat minua tulemaan tänne blogistaniaan. Illalla vielä mummua onnittelemaan ja kukkien vientiä hautausmaalle.
Ahaa.. idylli ei olekaan ihan täydellinen.. ulkoa kuuluu pörinää - yhdellä onkin näköjään kypärä päässä ja lupa livahtaa ihan jonnekin muualle :D

Tämä täällä käyminen tuntuikin mukavasti sopivan äitiepäiväkuvioihin. On aina niin ilahduttavaa lukea kommenttejanne ja hämmästellä huimia kävijämääriä:) Kiitos teille kaikille <3

Näiden herkkien kukkien myötä toivottelen kaikille suloista äitienpäivää - myös niille, joille päivä nostattaa haikeita tunteita pintaan <3