"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 6. helmikuuta 2016

Toast it


Yritän pitää keittiökoneiden määrää pienenä, sillä säilytystilat eivät anna myöden laajan repertuaarin omistamiseen. Vohvelirauta on joskus tullut hankittua, ja kesäaikaan se onkin yksi suosikeistamme: paistamme suolaisia ja makeita vohveleita.


Nyt rautamme on kuitenkin saanut uutta käyttöä, sillä olemme ottaneet sen käyttöön myös leipägrillinä. Kerrospaahtoleipiä onkin tehtailtu täällä jo useamman päivän ajan.

Sipaisen leipien alapuolelle vähän oivariiniä ja esipaistan niitä hetken.

Täytteeksi olen lisännyt juustoa ja tomaattia sekä niiden lisäksi kaikkea mahdollista: kalkkunaleikettä, vuohenjuustoa, aterialta jäänyttä kanakastiketta, jauhelihakastiketta, pestoa, vuohenjuustoa, savukalasalaattia...siis mitä tahansa, mitä kaapista sattuu löytymään.


Vohveliraudasta tulee kivan näköinen kuvio leipään. Minusta on mukavaa, että paahtoleivät tarttuvat kunnolla toisiinsa kiinni, joten olen painanut rautaa kiinni hetken ajan vähän napakammin. Nämä ovat meillä nyt todella in, ja erilaisia toasteja testaillaan koko ajan uusilla täytteillä. Mukava välipala tai eväsleipä talvisille retkille.

Nyt olenkin lähdössä Hugon kanssa rally-tokokurssille muutaman koirakaverin kanssa, joten mukava päivä tiedossa:) Sinne ei paahtoleivät kelpaa evääksi vaan taidan napata pakkasesta keitettyä munuaista ...niin siis Hugolle:D

Herkkuhetkiä helmikuuhun<3

halauksin

22 kommenttia:

  1. Voi että kuinka kiva idea, nyt taidan minäkin kaivaa vohveliraudan kaapin perältä ❤️ Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin ehkä paahdetaan pian toasteja! Pääsee vohvelirautakin uusiin hommiin:)
      Kiitos ja samoin sinulle♥

      Poista
  2. Meillä vohveligrilliä käytetty samaan tarkoitukseen, tosin meillä on siihen vaihdettavat parilalevyt. Meillä tuo vohvelirauta on kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen jälkeen käytetyin kodinkone. Luulin sen olevan sellainen "hetken hurma", mutta nyt se on ollut käytössämme jo usean vuoden ajan ja vielä melko ahkerassa käytössä.
    Mukavia kurssihetkiä Hugon kanssa ja erityisen kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, teillä on joku luksusmalli! Meillä myös vohvelirauta on ihan käytössä oleva vempele, ja nyt se on vielä vähän useammin kuumana, kun täytetyt paahtikset vaan tuntuvat edelleen maistuvan koko porukalle:)
      Oli muuten mukava koirakoulutus ja ihanan positiivinen kouluttaja. Erityisen kivaa viikonloppua myös sinne<3

      Poista
  3. Meillä vohvelirauta pölyttyy kaapissa. Kiitos ideasta, tuota voisikin kokeilla. Mukavia harrastehetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Söin jossain kahvilassa tuollaisen täytetyn toastin, ja siitäpä tämä villitys sitten alkoi. Nämä kotitekoiset ovat kylläkin aika tavalla parempia:)
      Kiitos, olikin kiva koirakoulu:)

      Poista
  4. Toastit on todella hyviä. Täytyykin taas kaivaa rauta esille ja tehdä toasteja pitkästä aikaa. Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma, ettei minun ole tullut ennen tehtyä näitä. Ehkäpä syynä on ollut se, ettei omisteta voileipägrilliä. Vohveliraudalla paahdellaan tästä lähtien aina toast-himon iskiessä:D Kiitos samoin<3

      Poista
  5. Meillä on monta vohvelirautaa kulutettu loppuun leipägrillinä. Poikamme pyysi pienenä aina "ryppyleipää" eli meidän kone on pian 18 vuotta ollut ryppyleipäkone. Vuosien aikana hän on tehnyt kavereilleen herkkuja, pizzamaustelisällä. Ja leikkaamalla kolmioiksi saa kahvipöytään mukavia pikkusyomisiä välissä esim jotain vahvaa makkaraa tai ripaus pestoa tms. Mukavaa kun olette tämän myös hoksanneet. Nauttikaa ja mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään, me raukat olemme joutuneet elämään ilman ryppyleipää tähän saakka! Kolmioleipiä täälläkin on jo tehtailtu monenlaisilla täytteillä. Tämä pikaherkku tulee pelastamaan monet herkkunälkätilanteet:)

      Poista
  6. Hups, ja sori. Kommenttini lähti työnimellä, nyt osasin vaihtaa sen. Mukavaa sunnuntaita uudelleen!

    VastaaPoista
  7. Missä meidän 2-pesäinen vohvelirauta on! Se reppana on uinunut jossain muutosta saakka, mutta eihän siitä tule kuin 2 vuotta ensi kuussa :DDD

    Noi on niiiiin hyviä! Itse olen tehnyt myös köyhiä ritareita vohveliraudalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kaksipesäinen yksilö - meillä paistellaan ihan yksi vohveli tai tousti kerrallaan:D Köyhät ritarit onkin taas uusi ides, eikun käyttöön vaan:)
      Meillä on muuten myös vanhanaikainen ihan hellalla kuumennettava vohvelirauta. Sitä ollaan kokeiltu lämmittää puuhellalla, ja hyvinhän sekin on toiminut. Pikkuisen enemmän sen kanssa on kylläkin säätämistä, mutta tunnelmassa päihittää sähköisen version<3 Sopis varmasti Jovelan tunnelmiinkin♥

      Poista
  8. Huippu idea tämäkin. Meillä on kyllä voileipägrillikin, mutta tuossa tulee ihanat kuviot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisu<3 Meillä kun ei sitä voileipägrilliä ole, niin kuvioidaan toastit vohveliraudalla:)

      Poista
  9. Ihanaa uusiokäyttöä tai lisäkäyttöä, miksi tuota voisi kutsua - vohveliraudalle! Pitääpäs muistaa kokeilla :)
    Mä joskus päätin, että voileipägrilliä ei tähän huusholliin tule, kun paahdin ja vohvelirauta on. Tää menee kyllä kokeiluun!
    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä onkin - kannattaa kokeilla:) Tämä vie ihan mennessään, kun makuvariaatioita on niin paljon. Helppo pikaherkku<3
      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  10. Meillä on ikivanha toastrauta, jonka aikoinaan Kreikasta ostin. Se on käytössä vieläkin ja ihan päivittäin, kun tytöt tekevät toast:ia eri täytteillä.

    Vohveliraudalla niistä tuleekin kauniita - kiva idea esim. yövieraille aamiaispöytään.

    VastaaPoista
  11. Kiva, kun vinkkasit minut katsomaan teidän rautaoksidilla käsiteltyjä terassin lautoja. Olin minä jutun terassista ja tiskipaikasta lukenut, mutta unohtanut itse käsittelyasian ;)

    Näyttää kyllä hyvälle; ja tuoreemmissa teksteissä lauta oli tosiaan jo kivan harmaa. Ehkä taittaa pikkasen enemmän ruskeaan kuin meidän navetan seinät, mutta voi olla, että nuo navetan laudat ovat olleet jo niin kauan siinä, ettei samaa sävyä saisi tosiaan pitkälläkään aikavälillä aikaiseksi.

    Selasin pikakelauksella myös teidän kesämökin juttuja läpi; voi että, teillä tulee olemaan vielä kaunista tuolla <3 Mökkihän on suhteellisen iso ja vanhakin! Onko teillä muuten rossipohja mökissä? Meillä kun on multiaispohja, ja totaalisen ihmettelemisen aihe edelleenkin. Siksi kyselen; jos saisin vertaistukea ;D Ja me ollaan lähes koko kesä ja talvi oltu nyt ilman hiiriä. Yksi hiiri tuli hormin kautta sisälle, jonka jälkeen ymmärrettiin laittaa räppänät kiinni. Toivottavasti hiiret ovat teilläkin pysyneet loitolla :)

    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista