"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 25. marraskuuta 2013

Jouluinen tuunaus

Tuunaajan päähän voi pälkähtää maalata ihan mitä tahansa. Väärä tunnelma tai väri, halu uudistaa tai pelastaa hylättyjä vanhoja tavaroita saa tuunausinspiraation syttymään.


Minulla kohteena on ollut vääränvärisistä silityslaudan jaloista KLIK ja termospumppiksesta KLIK lähtien kaikenlaista outoa ja vähemmän outoa. Tietenkin mukaan on mahtunut myös tavanomaisempaa maalailua kuten purkkeja ja huonekaluja.

Ehkä tähän mennessä hulluin päähänpistoni oli viime kesänä yrittää maalata ruohonleikkurimme oranssit sävyt piiloon. Miesväki esti kuitenkin ponnekkaasti aikeeni :) Hmmm...no, mietitään sitä sitten uudestaan ensi kesänä :D


 Mutta nyt  SE väijyi varastossa ja osui taas silmiini. Kaamea vihreä väri enkä oikein tiedä pidänkö mallistakaan, mutta päätin yrittää antaa sille uutta elinaikaa kodissamme. SE on saatu jostain isovanhempien kätköistä, mutta tällä kertaa en halunnut säilyttää alkuperäistä tunnelmaa. Viime jouluna mietin SEN peittämistä pellava- tai paperipussilla, rottinkikorilla ym. systeemillä saamatta sitä kuitenkaan aikaiseksi.
 

Tuunauskohde on siis vanha ruosteinen kuusenjalkamme.

Pesin pinnan maalipesulla ja hioin pahimpia ruosteita santapaperilla. Alta paljastui yllättäen sinistä maalia! Onkohan se pohjamaalia, ei se kai sentään voi olla alkuperäinen sävykään...


Vetaisin pintaan viime maalauksistani jäänyttä valkoista maalia ja hioin kuluneen näköiseksi. Katsotaan sitten myöhemmin, miltä se näyttää jouluna kuusen kanssa:)



Valkoisuus valloittaa näköjään pikkuisen meidän jouluammekin:)


Toivottavasti postaus ei tunnu vielä liian jouluiselta - tällaisia hommia vaan ei voi jättää joulukuuhun, sillä silloin on niin paljon valmisteluja muutenkin.

Siis jos tällaisiin hullutuksiin aikoo ryhtyä, se on parasta tehdä mahdollisimman pian:D

Luovuuden ja ilon pulppuilua viikkoonne:)

Halauksin

23 kommenttia:

  1. Minusta on niin mukava huomata että löytyy muitakin kuin vain minä joka sudin maalia vaikka minkä pintaan ;)
    oikein ihanaa iltaa sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  2. Kiva tuunaus, melkeinpä mitä vaan voi maalata, mielikuvitus vain rajana siinäkin, kuusi näyttää varmasti kivalta tuossa jalassa !
    Itselläni on kuusi seisonut jo muutaman vuoden isossa korissa :)
    Nyt voi jo hyvinkin joulutella jos siltä tuntuu :)
    Iloa viikkoosi ♥

    VastaaPoista
  3. Ihan samojen "suurten" ongelmien kanssa olen minäkin paininut. Nimittäin miettinyt, että ompelisiko jonkinlaisen pussukan peittämään joulukuusen jalkaa. Vielä en ole oikein tarpeeksi mieleistä vaihtoehtoa keksinyt. Hyvältä näyttää sinun ratkaisusi tähän ongelmaan!

    VastaaPoista
  4. Hienohan siitä tuli! Meidän joulukuusi on vielä lähtötilanteeltaan järkympi, pitää varmaan kuusenjalkakaupoille lähteä (sitä ei pysty edes maalaamaan).
    Mutta meilläpä alkoi mies nyt hioa ja sutia yks kaks niitä yläkerran ovia valkoisiksi (vaikka olisi yksi jos toinenkin kiireisempi kohde tällä hetkellä) ;)... Mutta en voi valittaa :D!
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Hey my friend,

    I hope your christmastree fits well...you have made it beautiful
    It is a real good idea.......i love the white items in your home.

    Have a great week!! Enjoy it.

    Hugs, Eefie

    VastaaPoista
  6. Hih, hih vai meinasit jo ruohonleikkurinkin maalata! On se hyvä että miehet sua vähän toppuuttelee;) Mut hei tosta kuusenjalasta tulikin tosi nätti! Niin, ja se termospullotuunauskin oli kyllä makee! Kaikkea kivaa sä keksit:D

    VastaaPoista
  7. Hihi, minäkin jo yhden vanhan rautaisen kuusenjalan maalailin ja shabbyilin tänä syksynä :) Se tosin meni myyntiin ja löysikin samantien uuden kodin. Meidän kuusenjalkamme on vihreä, ruma, osittai muovinen hökötys, mutta saa toistaiseksi kelvata, sillä se uppoaa joulu toisensa jälkeen suureen sinkkisaaviin :)
    Mukavaa joulun odotusta sinne!

    VastaaPoista
  8. No onneks nyt huomasit maalata kuusen jalan, huoh! Tottakai se vihreä jalka kuuluu olla valkoinen!!! Hih! Kaunis siitä tuli! Ja kyllähän nyt jo saa joulu näkyä, meilläkin näkyy… Mailegin tontutkin (16) pääsi jo näkyville!

    VastaaPoista
  9. Oi, ihanan nostalginen jalka! Ja aivan helmi idis maalata se valkoiseksi, onhan se vallan paljon kauniimpi juuri noin :)

    VastaaPoista
  10. Mä olen maalannut meidän kuusen jalan jo pariin kertaan uudelleen :)

    VastaaPoista
  11. Hyvä idea,kannatan! :) Kyllä nyt joulukuusen kelpaa! ;)
    Se on vaikee vastustaa,kun tuunausinspiraatio iskee! :D
    Miehet kun ei ymmärrä hyvän päälle,nurmikkoakin huvittaisi varmasti leikata innokkaammin,jos oranssi ei niin hyppisi silmille! ;) :D
    Olet ihanan tarmokas,meillä joulutouhut vasta miettimisasteella... :/

    Kauniita pakkaspäiviä Sinulle! :)

    VastaaPoista
  12. Kyl tulikin upea kuusenjalka! Kannatti maalata. :)

    VastaaPoista
  13. Mulla samanlainen jalka...mut nyt taitaa saada mustan värin...kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista
  14. Kuusenjalka on valkoisena huomattavasti kauniinpi ja jouluisempi kuin vihreä:)) onnistunut tuuunaus

    VastaaPoista
  15. Hei tää on kyllä tarpeellinen vinkki! Helppoa ja nopea. jostain syystä ei ole käynyt mielessä maalata kuusenjalkaa, vaikka kaikkea muuta onkin maalattu,hassua.

    VastaaPoista
  16. Kiva idea. Viime vuonna piilotin kuusenjalan valtavan suureen koriin ja kuusi oli siinä ihan soma. Saapa nähdä mitä tänä vuonna tehdään...

    VastaaPoista
  17. Pienilläkin jutuilla on merkitystä, joten tämähän on loistava tuunaus! Iloa viikkoosi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana näitä kaikkia kommentteja!!! Olen lukenut niitä niin ilahtuneena ja välillä ääneen nauraen:) Hih. luulin todella olevani ensimmäinen kuusenjalan maalaaja, mutta on näköjään joku muukin on ollut samoissa puuhissa:D Kiitos ja halit teille kaikille, olette niin parhaita ja ihanimpia♥♥

      Poista
  18. Hieno tuunaus! Valkoinen on aina valttia.

    VastaaPoista
  19. Oikein nätti valkoisena kuusenjalka :)
    Kiva kun jätit kommenttia blogissani, niin löysin tänne! Ihania juttuja täälä, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista