"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Lokakuun satoa


Voi ihanaa, millaisia tuliaisia rakkauteni toikaan metsästysretkeltään, nimittäin karpaloita! 


Ne ovat meillä aika harvinaista herkkua. Olen lähinnä poiminut karpalon varsia asetelmiin, mutta marjoja on löytynyt vain muutamia maisteltavaksi.


Pistimmekin juhlat samantien pystyyn ja herkuttelimme karpaloita pojan keittelemällä kinuskikastikkeella.


Todellisuudessa karpaloiden ja kinuskin suhde oli tällainen:D


 Satoa on poimittu myös omasta kasvihuoneestamme, siis lokakuussa! Eipä ole koskaan ennen poimittu omia tomaatteja näin myöhään syksyllä.


Nämä tomaatit ovat ensimmäiset, jotka olen kasvattanut ihan alusta asti itse. Siemenet nappasin ihan vaan syötävistä tomaateista ja esikasvatin keittiön pöydällä. Täytyy vaan ensi keväänä olla pikkuisen aikaisemmin liikkeellä tässä hommassa, jottei taas tarvitse odotella näin kauan.


Ikkunalaudalla loputkin tomaatit ovat alkaneet punertaa.


 Ihan parhaan makuisia<3


Lokakuun satoa ovat myös nämä viimeiset kuvat. Näiden luomiseen ei tarvittukaan sitten kuin muutama sekunti... ja näitä sekunteja ennen syksyn kastelemat kuono ja koirantassut, innostunutta multakuopan kaivamista, vauhdikas sisääntulo suoraan ulko-ovelta olohuoneeseen. 


Tuunaajana toimi Hugo, ja kuvat ovat olohuoneen lattiasta. Sohvasta ei tullut otettua kuvia...pesukoneessa on tänä viikonloppuna pyörinyt Ektorp-sohvan valkoiset päälliset, osa kahteen kertaan...


Syyshalauksin

13 kommenttia:

  1. Karpalot ja kuuma kinuskikastike, niin herkkua! Tätähän tämä koiraperheen arki on, rapasia tassunjälkiä siellä sun täällä :) Mukavaa viikonalkua sinne!

    VastaaPoista
  2. Harvinaista herkkua karpalot&kinuskikastike!oma kasvattamat jutut parhaita :) mukavaa sunnuntai illan jatkoa :)

    VastaaPoista
  3. Oih, karpaloita ja kinuskia!! Nam! Ja miten komioita tomaatteja, vielä näin myöhään.Ja ihan ite siemenstä kasvatettu, wau! Respectit täältä. :)

    Kivat noi vikat kuvat... Hih!

    VastaaPoista
  4. Voi ei sinullakin rakas koira joka sotkee kaikki paikat :) Sohvista täällä ei oteta kuvia, saatikka lattioista... Ihanat karpalot! Vesi herahtaa kielellä. Ovat niin hyviä ja terveellisiä. Olen menossa ensi viikolla mökille ihan vain karpaloiden takia. Taitavat olla kypsiä nyt! Hyvä alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Iiiiiiiiiiiiiik karpaloita ja kinuskikastiketta!! Tahtooo kans. Höööh senkin hassusesse. Mut se on sitä elämätä. ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana kasvihuone, iik! Onko katto muovia vai jotain levyä? Täälläkin tomaatit ikkunalautakypsytyksessä. ;)

    VastaaPoista
  7. Nam, karpalot on ihania kinuskikastikkeen kera :) Tuollaisia viimeisiä syksyn satoja näkyy täälläkin, niin koirulin kuin lastenkin jäljiltä ;)

    VastaaPoista
  8. Voi Hugoa...mut joo, koiruli on ollut täälläkin joskus, joten tuo on niin tuttua! Oi kiva kun sinulla on vielä omia tomaatteja, omat pihvitomaatit lopettivat sadon tuoton liian aikaisin mielestäni :/
    Aika herkut teillä...
    Iloista viikkoa :)

    VastaaPoista
  9. Hei pitkästä aikaa.Vihdoinkin pääsen kommentoimaan rauhassa toisten blogeihin, kun hommattiin lisäksi tämä tabletti. Ei tarvitse odottaa aina vuoroaan. Oletpa keksinyt taas mukavia ideoita ja kodarikin niin maalaisromanttistyylinen! Me yritimme käydä myös karpalossa, mutta löydettiin vain pienen rasian verran. Laitettiin ne joulua varten pakkaseen odottamaan. Mukavan syksyisiä päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  10. Jäiset karpalot ja kuuma kinuskikastike on meidän perheen kestosuosikki
    Lohkeava karpalokiisseli laakealla vadilla on myös ihan suurinta herkkua.
    Täytynee lähteä lauantaina kurkkaamaan josko torilla olisi karpaloita vielä myynnissä :)

    VastaaPoista
  11. Pidän karpaloita pakkasessa, niitä voi "lääkkeenä" lisätä vaikka kuumaan puuroon. Tuo kinuskikastike varmasti on parasta kirpeille karpaloille..

    VastaaPoista
  12. Oi mitä oletkaan löytänyt! Täällä ei paljon karpaloita tahdo löytää,muutaman olen joskus havainnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kaikille ihanille kommenteistanne♥ Kasvihuoneen seinät ja katto on tehty perinteisellä tavalla lasista:) Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille<3

      Poista