"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Lyhtytaso DIY pihalle


Pikku hiljaa ajatuksiin on alkanut mahtua muutakin kuin nuo edellisen postauksen tunnelmat, mutta koville on ottanut. Tulipalon syttymissyytä ei edelleenkään tiedetä. Taloudelliset menetykset ovat suuret, eikä vakuutusyhtiön suhtautumista vanhaan 1980-luvun veneeseen osaa arvioida näin etukäteen. Meillä meni palossa myös veneen varusteet, ja venesuulissa oli myös säilytyksessä paljon tavaraa. Tietenkin itse venesuulin menetys on aikamoinen harmi. 

Kiitos tuhannesti kaikille teille ihanille, jotka olette tukeneet sanoin ja halein - kokemamme myötätunto on ollut niin lohduttavaa♥


Paloturvallisuus on noussut tuon tulipalon jälkeen kovasti pinnalle. En enää uskalla polttaa puukuistillamme eläviä kynttilöitä. Ostinkin kuistillemme ledkynttilän itsellenikin täytenä yllätyksenä, sillä olen ollut niin vannotunut aitojen kynttilöiden kannattaja.


Tässä ledkynttilässä on ajastin. Se syttyy hämärän tullen ja palaa kuusi tuntia kerrallaan. Pinta on aidon kynttilän oloinen, ja ainakin näin ulkona se näyttää kyllä ihan aidolta kynttilältä. Näitä voisin hankkia vaikka muihinkin talon lähellä pidettäviin kynttilälyhtyihin.


Olen kaivannut pihallemme sisäänkäynnin yhteyteen lyhdyille jonkinlaista alustaa. Lyhdyt voi tietenkin laittaa suoraan soran tai kivetyksen päällekin, mutta talvella ne jäätyvät helposti alustaansa kiinni ja jäävät lumen alle. 


Aiemmin alustana oli vanha mahakelkka, mutta se päätyi jokunen vuosi sitten tuunailujeni kohteeksi ja siirtyi ulkokäytöstä valkoiseksi maalattuna olohuoneen puolelle. Yllä oleva kuva on vanhoista tiedostoista - täällä länsirannikolla ei ole vielä lunta tänä syksynä nähty.


Visiona oli harmaat laudat jonkinlaisten jalkojen päällä. Ulkorakennuksen takaa löytyikin sopivasti luomuharmaantunutta lautaa, ja yllättäen lautakasan alta pilkistikin juuri sopivat harmaantuneet pölkynpalat. Ihmeelliset asiat voivat joskus tuntua aarteilta! 


Kasasin näistä tarveaineista tason, jonka päälle siirsin vanhat lyhdyt. 


Eipä taida tästä helpompaa lyhtytason rakennusprojektia ollakaan. Hyvä mieli tulee aina myös siitä, kun kierratyksen keinoin saa aikaiseksi jotain tarpeellista.


Lyhtyjen seuraksi laitoin sammalta purkkiin ja muutaman pikkutalvion, puolukan ja variksenmarjan varvun rottinkikoriin. Tuo pikkutalvio muistuttaa kovasti puolukkaa - sillä on vain vähän suuremmat lehdet.


Syksyn tunnelmallisia hetkiä marraskuuhunne !

♥-halein

15 kommenttia:

 1. Elävä tuli on hyvä renki mutta huono isäntä, eikö näin kuulu joku sananlasku. Tulipalon ja sen suuren menetyksen jälkeen tuleen suhtautuminen varmasti muuttuu. Kaunis on tuo ledvalokin kynttilälyhdyssä, turvallisempikin. Kaunis on myös tuunaamasi taso kynttilälyhdyille. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä on varovaisemmaksi muuttunut. Ledkynttilät hyväksyin meille vasta nyt tai siis yksihän niitä vasta on. Aika hauska ominaisuus tuo ajastimella syttyminen. Taso tuli tehtyä muutamassa minuutissa - no tarpeiden etsiskelyyn kului kylläkin vähän enemmän aikaa. Joskus pääsee aika vähällä:) Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 2. Voi kauhea; luin vasta edellisen postauksesi! Otan osaa. Onneksi todellakin henkilövahingoilta vältyttiin. Itse mietin usein, kuinka liian moni suhtautuu juuri kynttilöihin liiankin rennosti. Olen itse ehkä siitä neuroottisemmasta päästä, minkä takia kynttilöitä tulee poltettua nykyään todella tarkasti, koska asumme puutalossa ja puutaloalueella (ja kaksi pientä ikiliikkujaa luovat omat haasteensa tilanteeseen). Ja niin: itsekin elävään tuleen vannoutuneena olen miettinyt tuota led-kynttilää. Vielä en ole sitä hankkinut, mutta ehkä ne sulattavat tämän varovaisen sydämen vielä joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi tosiaan kenellekään ei käynyt mitenkään.
   En usko led-kynttilöiden pääsevän meillä sisätiloihin, mutta tuohon kuistille se nyt on hyväksytty. Aito elävä liekki ja sen luoma tunnelma niin lumoava, ettei sitä kyllä ledeillä saavuta. Mutta turvallisuussyistä tuo led-kynttilä puoltaa ihan paikkansa.

   Poista
 3. En näköjään ollutkaan kommentoinut edelliseen postaukseen, vaikka aikomus oli..! :(
  Lämmin halaus täältä tapahtuneen johdosta! <3
  Onneksi kukaan ei loukkaantunut! Ihanat muistot ja hetket, joita koitte veneillessänne, eivät palosta huolimatta koskaan häviä sydämestänne. <3 Toivottavasti asiat vakuutusyhtiön kanssa selviävät teille parhain päin! <3
  Itsekin olen viime vuosina ollut huomattavasti tarkempi kynttilöitä polttaessani. Nykyään poltan niitä vain siinä huoneessa valvonnan alla, missä kulloinkin olen. Tytöllekin olemme yrittäneet painottaa, miten nopeasti liekki voi levitä. Meillä mies on lapsuudessaan kokenut yhden tulipalon, joka on jäänyt elävästi ikuisesti mieleen.

  Kovasti jaksamista sinulle sinne! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haleista ja lohduttavista sanoistasi<3 Toivottavasti tosiaan saamme vakuutusyhtiöltä korvausta ja saamme hankittua ensi kesäksi uuden veneen.
   Varovainen kannattaa olla, mutta en kuitenkaan luovu kynttilöiden ja takan loimotuksesta nauttimisesta :)
   Lapsena koettuna tuollainen on varmasti jäänyt syvästi mieleen.
   Kiitos vielä kerran♥

   Poista
 4. Ymmärrän hyvin että tulipalon jälkeen varovaisuus lisääntyy. Itsekkin olen kyllä kynttilöiden kanssa erityisen varovainen, niitä tulee poltettua aika paljon. Olen myös ajatellut laittaa kuistillemme led kynttilän. Näyttää ainakin tuossa teidän kuistilla todella hyvältä ja aidolta!
  Ihana tuunamasi penkki! Se on aina mukavaa kun materiaali löytyy omista nurkista.
  Jaksamisia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo led-kynttilä on kyllä yllättävän kivan näköinen. Oli yllä kiva löytää materiaalit ihan valmiina ja vielä valmiiksi harmaantuneena:)
   Kiitos sinulle♥

   Poista
 5. Kiva toi alusta lyhdyille, niin kaunis. Mistä muuten olet ostanut sen Led-kynttilän.Sellainen olisi kiva.Hieman aina mietin noita oikeita kynttilöitä, jos vaikka unoshtaa sammuttaa ne. Olen josku yöllä herännyt sammuttamaan kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ostin tuon Tokmannilta, mutta niitä on kyllä aika monessa kaupassa myynnissä. Taisi olla tarjouksena kolme tuollaista kympillä tai jotain sinne päin. Veimme satsista mummille myös led-kynttilän kokeiltavaksi.
   Olen itsekin herännyt yöllä samaan puuhaan:)

   Poista
 6. Tuntuu inhottavalta, kun ei ole ehtinyt lukemaan blogeja ja siten en ole pahoitellut tuota kurjaa tulipaloa. Voin vain kuvitella, miten kurjalta se on tuntunut. Materiaahan se vaan on, mutta materiaankin voi liittyä niin paljon muuta, juuri sellaista, jota kuvailitkin. Yhteisiä reissuja, hetkiä ja haaveita.

  Mukavaa, että suuntaat ajatuksia muualle ja luot kaunista vastapainoksi harmeille. Olen kovin pahoillani puolestanne ja toivon tällaisia luomasi tunnelmallisia laastareita sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kommentistasi. On tämä blogiyhteisö vaan niin ihana paikka - täältä saa tukea ja myötätuntoa vatoinkäymisten kohdatessa♥ Tunnelmalliset laastarit auttavat monessakin tilanteessa:) Kiitos sinule myös tuosta led-kynttilävinkistä. Sieltä blogistasi tuo idea taisi lähteä kytemään...hmmm...ehkä tuo on huono sananvalinta tässä tilanteessa...
   Halit sinne<3

   Poista
 7. Minulla on myös pihalla led kynttilät ihan turvallisuuden vuoksi. Ovat nykyään jo niin aidon näköisiä.
  Kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tuo led-kynttilä on syttynyt ihan itsekseen joka ilta, olen alkanut oikein ihastumaan tähän ajastinmalliin. Tunnelmallinen kynttilä palaa kuistilla toivottaen tervetulleeksi, kun pimeällä saapuu kotiin<3
   Kiitos sinulle♥

   Poista
 8. Lyhdyt saakin kauniisti esille, kun laittaa jonkun päälle. Meillä on yksi vanha kanto, jonka olen maalannut valkoiseksi, niin siinä nököttää yksi iso lyhty.

  VastaaPoista