"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Mausteina kahvi, lakritsi ja turkinpippuri

Saimme töissä kahdelta ihanalta opiskelijalta maistiaisia kotitekoisesta turkinpippurilla maustetusta jäätelöstä. Siis niin ihanan makuista ja resepti on helppouden huippu: vain pari 3,3, dl:n purkkia kermaa vaahdoksi vatkattuna, ripaus vaniljasokeria ja yksi tölkki kondensoitua maitoa.

Tämä jäätelövillitys on kuulemma pyörinyt blogeissa jo vuosi sitten, mutta minulta on kyllä ihan mennyt ohi koko kohina. Nyt kuitenkin innostus on valtavaa:)


Ostin heti ainekset ja kokeilin tätä ihmereseptiä. Jaoin jäätelön kolmeen astiaan ja maustoin niillä lempparimauillani, joita sattui kaapista löytymään eli pikakahvilla, lakritsijauheella ja turkinpippurirouheella, jonka olin kylläkin ostanut ihan tätä kokeilua varten.



 En mitannut aineksia, vaan kaatelin mutu-tuntumalla.


Maistelin jäätelöjä tietenkin ennen pakastamistakin ja olisin kyllä voinut popsia niitä suurena herkkuna ihan tuollaisenaankin. Maltoin kuitenkin jättää astiat pakkaseen yön yli, ja tänään pidettiinkin jäätelömaistiaiset ja valittiin perheen suosikkimaut.


Jäätelöiden määrästä pystyy päättelemään, miten perheen makutestissä kävi. Mokkajäätelö sai ykkössijan, sillä se oli miesten suosikki, ja pojan mielestä se päihittää kaupan jäätelömaut.

Minun itseni oli vaikea tehdä valintaa, sillä valitsinhan kisaan omia lempparimakujani. Lusikkani päätyi kuitenkin useimin lakritsin makuiseen jäätelöön, ja tytär taas ilmoitti turkinpippurin ehdottomaksi suosikikseen. Aika tasaväkinen kamppailu:)


Jäätelön rakenne tuntuu oikeanlaiselta, mutta aika kaloripommihan tämä on. Kokeiluja ajattelinkin jatkaa seuraavaksi kevyemmän kerman ja vaikkapa marjojen tai raparperin kanssa. Joka tapauksessa kiva olla taas uuden villityksen kourissa - kiitokset siitä Sannalle ja Iinalle ♥

En muuten ole vielä saanut selville edellisessä postauksessa olleiden huulirasvojen ja voiteen reseptejä. Nuoret vain kertoivat laittaneensa sekoituksiin sitä ja tätä. Täytyypä tehostaa urkintaa eli palaan myöhemmin asiaan. 

Brownies- reseptin salat on kuitenkin selvitetty ja herkkua on tehty jo uudestaankin. Resepti löytyy täältä KLIK! Saattaa olla, että teenkin mansikka-brownies coctailpaloja poikani ylioppilasjuhliin - nythän nuo  arvosanatkin ovat jo tiedossa joten valmistelujen tahtia kiihdytetään tästä alkaen huimasti. 

Herkkutunnelmissa

26 kommenttia:

  1. Onnea yo:n johdosta!Brownie kakkua voisi kokeilla tehdäkin.Kotijäätelöt ovat niin hyviä,mutta harvoin tulee tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos yo-onnitteluista <3 Meillä on myös jäätelökone, mutta se on jäänyt tosi vähälle käytölle. Tämä resepti on aika tavalla yksinkertaisempi, joten jää varmaankin käyttöön:)

      Poista
  2. Onnea yo:n johdosta!Brownie kakkua voisi kokeilla tehdäkin.Kotijäätelöt ovat niin hyviä,mutta harvoin tulee tehtyä.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut tulevalle ylioppilaalle taustajoukkoineen :o) taidan kokeilla vinkkaamiasi jäätelömakuja. Itse kokeilin nyt Marianne-rouhetta ja odottelen jätskin pakastumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - oli mukava kuulla tällä viikolla lopulliset tulokset ja vahvistus arvosanoille <3 Näitä jätskimakuja on kyllä kiva kokeilla - huomasitko, että laitoin aika paljon enemmän kermaa suhteessa kondensoituun maitoon omaan reseptiini. Näin jäätelöstä ei tule ihan niin makeaa :)

      Poista
  4. Onnittelut tulevalle ylioppilaalle taustajoukkoineen :o) taidan kokeilla vinkkaamiasi jäätelömakuja. Itse kokeilin nyt Marianne-rouhetta ja odottelen jätskin pakastumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...niin ja vaativin osuushan tässä hommassa on juuri tuo pakastumisen odottelu :D

      Poista
  5. Oi kun ihania jätskejä....pakko kokeilla itsekin kun on noin helppo ohjekin ! Voi että teille on tulossa uusi ylioppilas, onnea pojalle...
    ja uudet juhlat, siellä pöydät kyllä notkuu kaikkea hyvää kun on sinusta kysymys :)
    Kaunista viikonjatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on kyllä helppouden huippu:)
      Kiitos onnitteluista <3 On kiva järjestää juhlat, viimeiset tätä laatua. Taidan taas keskittyä kaikenlaiseen epäolennaiseen kuten kivien keräämiseen ja sommitteluihin :D Toivottavasti vieraat saavat myös jotain suuhun pantavaa:)
      Samoin sinulle ♥

      Poista
  6. Vaikuttaa helppotekoiselta. Pitäisiköhän itsekin kokeilla?
    Ja täältä tulee onnittelut tämän kevään uudelle ylioppilaalle. Kyllä äiti voi olla nyt(kin) ylpeä lapsistaan... :)
    Oikein mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla:) Kiitos onnitteluista♥ Olen kyllä ylpeä ja onnellinen - toivottavasti tämä antaa pojalle mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan <3
      Mukavaa viikkoa teillekin koko porukalle:)

      Poista
  7. Kuulostaapas hyvälle, pakko testata! Onnea uudelle ylioppilalle, taitaa vieraat saada monenlaisia herkkuja näissä juhlissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasessa on jo jotain valmisteltuna, mutta väkisinkin tarjoilut jäävät viimeisiin hetkiin. Kotijäätelöä ei näillä näkymin kuitenkaan ole tarjolla:D Kiitos onnitteluista <3

      Poista
  8. Noniin, tulipas äkkiä resepti kun tänään tästä just juteltiin. Menee heti testiin!
    Voiku pääsis kuokkimaan teidän juhliin, varmaan mahtavat tarjoilut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänään taisi tulla sellainen tietovuoto ennen postauksen julkistamista :D Kiitos myös sinulle lähettämästäsi jädevinkistä:) Tarjottavat ovat vielä vaiheissa, mutta pöydälle on löytynyt sopiva ajopuu koristeeksi:D

      Poista
  9. Miten kummassa se jäätelö ei tunnu ollenkaan kaloripommilta kun ostaa sitä kaupasta :D Herkkuja varmasti kaikki, pitäkin kokeilla tuota ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aika paha tilanne, että näkee omin silmin mitä jätskiin tulee ainesosiksi :D Tämä kyseinen resepti ei ole mitään kevyt- tai kasvisrasvajäätelöä:) Tämä oli mielestäni kiva kokeilu.

      Poista
  10. Onnittelut kevään ylioppilaalle! Täällä juuri tänään testailtiin jäätelöiden tekemistä, hyvää ja helppoa oli. Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ai tää jädevillitys on iskenyt sinnekin:)
      Huomiseksi sitä aurinkoa on taas luvattu, joten nautitaan siitä:)

      Poista
  11. OMG! Mulla ei olisi kyllä jäänyt kuppeihin kuin se lusikka ja sekin tarkkaan nuoltuna ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aika tuhtia jäätelöä, joten meillä taisi lusikat jäädä nuolematta:D Kiitos niin tosi hauskasta kommentistasi:)

      Poista
  12. Mukava kuulla, että tämä oli teille muillekin mieluisa jätskiresepti ;) Ja niin ihanan helppoa tehdä sitä ihan omaa lempimakua :D
    Ihania juhlia teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Kiitos, Sanna:) Huomasit varmaan, että lisäilin kerman määrää - yhdestä satsista tulee näin vähän enemmän:D Olipa kiva, kun piipahdit täällä. Iloa ja intoa opiskeluun <3

      Poista