"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Meren ja auringon harmaannuttamaa tunnelmaa



 Aloitin tekemään postausta yo-juhliemme valmisteluista, mutta sehän jäi kiireiden keskellä julkaisematta, ja tekstiäkin olin ehtinyt kirjoittaa vain tämän verran:


"Ylioppilasjuhlien valmistelut ovat täällä kiihkeimmillään. Herkut ovat vielä vaiheissa, mutta kiviä on kannettu meren rannasta ja juhlapaikalle on myös raahattu hyvä ajopuu. Heh, eiköhän tässä ne oleellisemmat jo olekin kasassa :D"

Halusimme siis ripauksen merellistä tunnelmaa juhlakattaukseen. Emme kuitenkaan valinneet sinisiä sävyjä vaan pikemminkin meren ja auringon aikaansaamaa  harmaata.


Ensimmäisiä konkreettisia hankintoja yo-juhlaamme olikin löytää harmaantunut ajopuu juhlapöydän somisteeksi. Sellainen löytyikin mökkisaaremme rannasta. Laiturilla sovittelimme sopivia kiviä sen alle, ja siis myös kivet kannoimme saaresta juhlapaikalle.



Pöytäliinaksi ostin harmaata pellavakangasta ja valkoinen kaitaliina kevensi harmaata tunnelmaa ja sai ajopuumme erottumaan kattauksesta.


Pöydälle sommiteltiin kiviä. Näitä samoja meren sileäksi hiomia kiviä olenkin tainnut käyttää lähes kaikissa isommissa juhlissamme


Olisi ollut mukavinta pitää juhlat kotona, mutta vanhassa talossamme huoneet ovat aika pieniä, joten suuremman vierasmäärän kutsuminen on haastavaa. Poikani toivoi juhlia mummulaan, joten pidimme juhlat lapsuuden kodissani vieden tarjottavat ja kaiken muun rekvisiitan mukanamme.


Tässä vaiheessa oli aikaa kuvailla, mutta varsinaisista kattauksista tuli otettua aika vähän kuvia - niistä suurin osa taitaakin olla tyttäreni ottamia.


Hopeat tietenkin piti myös puhdistaa. Foliota kattilan pohjalle, suolaa ja lämmintä vettä ja lusikat likoamaan.



Kahvikupit sain lainattua työpaikalta.


Näihin itse tehtyihin liitutauluihin kirjoitin yo-menun...


..ja yo- juoma menun.

Samalla liitutaulutussilla kirjoitin myös boolimaljan kylkeen.





Kuohuviini pysyi viileänä sinkkisoikossa kertismukeihin jäädytettyjen jääpalojen ansiosta.



Tex-mex-kakusta pitävät yleensä myös ne, jotka eivät muuten ole voileipäkakkujen ystäviä.

 


Vihersmoothiehin keksin reseptin tutkimalla kaupan pakastimesta löytyneitä smoothieainespusseja eli  soseutin mangoa, ananasta, pakastepinaattia ja ohensin hieman sitrustuoremehulla.


Koristeena ja makua antamassa vielä sitruunamelissan lehti.  


Hlloumi-mansikkasalaattiin asetelin paistetut halloumipalat erilliseen kulhoon allergisten vuoksi. Tässä salaatissa minttukastike on ihan parasta.


Kinuski-vanilja pnnacottaa.


Lapsille sisareni toi tullessaan hauskoja vaahtokarkki-mustikkavartaita.


Etualalla ananaskirsikka-brownies ja mojitokakku.


Pikkusisaren perheen kortti sisälsi ihanan ajatuksen kasvutarinasta: pienestä simpukasta, sen avautumisesta täysin purjein viilettävään nuoruuteen.

Nytpä on näitä tunnelmia tallennettu tännekin.

Seuraavaksi täällä onkin suunnitteilla blogi-arvontaa, joten olkaahan kuulolla:)

kesäisin halauksin

21 kommenttia:

  1. Upeat luonnon omat somisteet olette keräilleet juhliinnne ja oijjoi noita herkkuja, ihania ! Varmasti kaikki viihtyivät noissa juhlissa :)
    Mukavaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) No kukat kerättiin myös luonnosta, niistä ei vain sattunut olemaan kuvia:) Toivottavsti viihtyivät, ainakin oma perhe oli tyytyväinen tunnelmaan:) Samoin sinulle♥

      Poista
  2. Kaunis kattaus. Ja, ihana tuo poikasi toive, juhlat mummolassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Toive saatiin toteutettua ja varmasti mummolassakin oltiin tyytyväisiä, kun pistäydyttiin viikon ajan joka päivä siivoamassa ja tuomassa rekvisiittaa :D

      Poista
  3. Sopii hyvin merikaupunkiin tuollainen teema. Kaunista!

    Pssst... Me taidettiin tiistaina nähdä työpaikallasi, kun olin muutaman "apuna" / tulkkina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥-kiitos :) Ai katos vaan, en kyllä osannut ollenkaan yhdistää :D No joka tapauksessa kiva oli tavata:)

      Poista
  4. Ihana kattausidea ja mitkä herkut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tyttärellä oli yo-juhlissaan huvilaromantiikkaa, mutta nyt pojan juhliin sopi tämä merellinen tyyli paremmin. Tykkäsin itsekin ajopuuideasta, vaikka varmaan se on vähän outokin ajatus :D

      Poista
  5. Vitsi vieköön tuo lankku on huippu ja ihanat tarjoilut. Ties vaikka lankkuidean vielä pöllisin. :) Kiitos myös mielettömän hyvästä hopeiden puhdistusvinkistä. :) Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana Tiia <3 Lankkuidean saa pölliä oikein mielellään - niitä ei vaan ole kovin helppoa merenrannasta löytää. Toki se voi olla ihan sanattua puutavaraakin:) Tuo hopeiden puhdistus käy kyllä aika vaivattomasti liottamalla :) Sunnuntain iloa myös sinne♥

      Poista
  6. Onpa kiva teema ollut juhlissa, ein niin perinteinen ja kuitenkin ihan "paikallista" fiilistä. Tarjoilut näyttävät todella hyviltä. Kiva, kun jaoit juhlatunnelmaa myös täällä blogissasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Merellisyys on niin vahvasti veneilevän poikani elämässä, että tämä tuntui luontevalta vaihtoehdolta tunnelmaksi:) Tämä oli tavallaan toivepostaus, sillä muutama lukijoistani pyysi laittamaan kuvia juhlista:)

      Poista
  7. Kyllä on kattaus niin minun makuuni, että!

    VastaaPoista
  8. Ihanalta näyttää herkut ja niin kaunis kattaus <3

    VastaaPoista
  9. Onpas teillä ollut ihanat tarjottavat, nam.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kiva, kun piipahdit ja vinkkasit arvonnasta:)

      Poista