"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mökkikaapin maalausta


Mökkikeittiössämme alkaa pikku hiljaa olla sävymaailma kohdillaan. 

Vielä kuitenkin sitä ikävää sinapin sävyä on ollut näkyvissä vanhassa kaaapissa.  Siispä maalipesuaine esiin ja ihan ensimmäisenä pintojen puhdistusta.

Tämä "ennen"-kuva on otettu viime kesän alkupuolella. Huomasin sen siitä, että lattia loistaa vielä sinisenä - loppukesästähän maalasin sen harmaaksi. Lattianmaalausprojektia voit käydä katsomassa täältä, KLIK!


Olen nyt käyttänyt kaikissa projekteissani Teknoksen BIOkleen maalarinpesua, sillä on tosi kätevää, kun sitä ei tarvitse pestä pois ennen maalausta. 


Aloitin pesun ja maalauksen ulkopinnoista. Innostuksen pyörteissä en ensimmäisillä maalauskerroilla edes tyhjentänyt kaapin sisältöjä, vaan annoin sudin vaan heilua. Kaappi on kuitenkin maalattava myös sisäpuolelta, sillä edellinen kotimaalari on 1970-luvun pyörteissä käyttänyt sisäosiin keltaista.... 


...ja vielä kirkkaampaa keltaista.


Kaapissa on pieni klaffiosa, jota voisi pitää vaikka välillä auki, joten halusin sävyn muutosta varsinkin sen osalta. 


Toisen oven takaa on löytynyt roskissanko. Halusin tämän systeemin kokonaan pois, ja tuntui mukavalta pesun lisäksi raikastaa se maalilla uuteen käyttöön. Siispä maalattavaa tulee aika paljon yhden kaapin osalta.


Alkuperäiset pinnat olivat niin voimakkaan värisiä, että jouduin vetämään pintaan kolme maalikerrosta. Tähän vaikutti myös se, etten käyttänyt lainaan pohjamaalia, vaan homma hoitui yhden maalin taktiikalla.Tässä ulkopinnat ovat jo valmiina, mutta sisäosat vaativat vielä yhden kerroksen maalia, mutta heti siellä ollaan jo kaapin päälle asettelemassa jotain:)


Sain mahdollisuuden testailla Teknoksen Futura Aqua 20 puolihimmeää kalustemaalia tähän kesäprojektiini. Se sopii hyvin tälläisten huonekalujen maalaukseen, sillä sen kanssa voi samalla maalata myös huonekalun mahdolliset metalliosat. Tämä laadukas maali levittyy hyvin, ja sen kanssa saa helposti kaunista jälkeä. Aion käyttää maalia myös mökin jalkalistojen ja ovipielin maalaukseen ja keksin sille varmasti käyttöä muissakin tuunausprojekteissani. Kiitos tästä mukavasta mahdollisuudesta!

En huomannut ottaa kuvaa maalipurkista ennen projektin alkamista, joten siinä onkin näköjään jo työn jälkiä pinnassa:)

Vesiliukoisuus on maalissa mukava ominaisuus maalissa  - mahdollisten roiskeiden ja tahrojen sekä välineiden ja  pesu käy niin näppärästi. Itse olen kylläkin ottanut tavaksi laittaa pensselit tiukasti muovipussiin odottelemaan seuraavaa maalaushetkeä, sillä pensseli kyllä pysyy siellä kuivumatta muutaman päivän. En siis liottele niitä vesipurkeissa kesken urakan, ellei tiedossa ole pidempi maalausväli.


Kaapissa oli aikaisemminollut osa vetimistä messinkisiä ja osa tällaisia kuttaperkkanuppeja. Olin kyllä niin onnellinen, kun sattumalta löysin kaksi mustaa nuppia lisää jostain sekametelilaatikosta. Vaihdoin siis kaikkiin oviin ja laatikoihin samanlaiset vetimet. Ne eivät ole alkuperäiset, mutta kuitenkin vanhat - ehkäpä edellisen maalarin jäljiltä. En ihan tiedä, milloin kuttaperkka on ollut käytössä materiaalina.


Tämän näköistä tällä hetkellä - ensi mökkireissullamme ovet voi jo sulkea ja asetella tavaratkin omille paikoilleen. Laitan ihan valmiista kaapista tänne kuvia myöhemmin.

Sitä odotellessa...


Aurinkoista ja leppoisaa kesäoloa ♥ 

halauksin

24 kommenttia:

 1. Kyllä tulikin kaunis ja ihanat nuo nupit❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pidän itsekin nupeista - eivät ole antiikkia, mutta retroja kuitenkin :)

   Poista
 2. Kaapista tuli kaunis! Meilläkin täällä kesäkodilla odottelee yksi vanha kaappi kunnostusta. Mukavaa päivää sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-Kiitos! Aika pitkään kunnostelin tätä kaappia, mikä johtui ositain siitä, että aloitin ulkopuolelta ja vasta myöhemmin sisäosat pääsivät käsittelyyn. Mukavaa hommaa joka tapauksessa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Valkoinen maali raikasti kaappia oikein kunnolla, ja harmaata seinää vasten sopii omaan sisustussilmääni tosi hyvin. Innolla vaan odottelen seuraavaa mökkireissua, jolloin saan järjestellä tavarat takaisin laatikoihin ja kaappeihin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos - maali saa kyllä aika tavalla muutosta aikaan :)

   Poista
 5. Tulipa nätti kaapista! Nuo nupit sopii kyllä erittäin hyvin tuohon! Lisäsin sinut oman blogini blogilistalle niin näen uusimmat postauksesi aina :I Tervetuloa vastavierailulle seuraamaan hirsitalon rakentamistakin, ehkäpä jossain vaiheessa blogissani tulee myös vanhojen huonekalujen kunnostamisesta juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsekin noista nupeista, ja ilahduin kovasti, kun naulojen, nappien ym. sekamelskalaatikosta löytyi kaksi puuttuvaa nuppia:)
   Tulenkin heti vastavierailulle - kiitos kommentistasi ja kutsusta <3

   Poista
 6. Oletpa ollut ahkera ja ihanan raikas tuli! kivoja kesäpäiviä sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia <3 Nythän onkin sään puolesta luvattu ihania kesäkelejä, joten nautitaan niistä ♥

   Poista
 7. Onpa muuttunut kaappi edukseen! Taitavasti toteutettu muutos :)

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli hieno!
  Oikein mukavaa kesää ja paljon aurinkoa sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinne ♥ Täällä on tähän asti ollut kyllä ihanan lämmin ja aurinkoinen kesä :)

   Poista
 9. kaapista tuli oikein hyvä ja sopii tuonne teidän köökiinne oikein hyvin! mahdoitko jättää tuota retroväriä minnekään jäljelle. Vois olla kiva muisto vaikka laatikon pohjan nurjalla puolella muistona "entisestä elämästä". Minulla tämän kesän projektit on aika minimissä. Mökin takka pitäisi valkaista, mutta siirtynee näillä näkymin hamaan tulevaisuuteen... ;) Oikein ihania lomapäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen maalaamani kaapin sisäosat jäivät kokonaan retrosävyiseksi eli kirkkaan keltaista näkyy joka kerta, kun tarvitaan kattiloita kaapista tai leivinpaperia laatikosta :D
   Tässä nyt tuunaamassani lipastossa halusin maalata myös sisäosat erityisesti klaffikaapin ja entisen roskiskaapin osalta ja muutenkin saadakseni uutta raikasta pintaa ja valoisuutta myös kaappeihin :)
   Aika pitkälle pyrin löytämään alkuperäisiä sävyjä seinistä ja lattioista ja palautamaan niitä ennalleen, mutta osa huonekaluista saa sitä valkoista pintaan, sillä keittiö on aika pimeä ja haluan värivalinnoilla saada sisälle valoisuutta <3
   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 10. Ihana kaapin päivitys! Nuo mustat nupit kyllä pukee hyvin lipastoa. Ennen osattiin kyllä tehdä kauniita huonekaluja, kiva että niille voi tuunaamalla antaa vielä pitkän elämän ja pääsevät arvoonsa.
  Lämpöisiä kesäpäiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ellis <3 Pidän itsekin noista nupeista, ja olin kovasti innoissani, kun löysin niitä muutaman lisää mökin kätköistä (toisen ulkohuussin pöydän laatikosta !!!). Tämä kaappi on hyväkuntoinen, joten se varmasti palvelee vielä tosi kauan - ehkäpä joku sen taas maalaa neljänkymmenen vuoden päästä uudella sävyllä ihmetellen valkoisen valjuutta :D
   Lämpöä onkin saatu ihanan hellepäivän muodossa - toivottavasti jatkoa seuraa :)

   Poista
 11. Mahtava lopputulos! Aurinkoisia kesäpäiviä

  VastaaPoista