"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 24. syyskuuta 2016

Kurkistus siniseen kamariin


Tämän mökkikauden osalta maalausprojektit alkavat olla loppusuoralla. Huomenna menemmekin hakemaan maalipurkit ja pensselit pois odottelemaan seuraavaa kesää. Edelliskesään verrattuna sainkin aikaiseksi aika paljon vähemmän -  kohteina olivat edelliskesän remontin jälkeisen sisustelun lisäksi keittiön lipaston tuunaus ja sinisen kamarin lattian maalaus.



Tässä näkyy kamarin lattian sävy ennen maalausta - keittiössähän oli sama voimakkaan sininen lattia.


Lattiaa maalatessa sattui olemaan aurinkoinen päivä, ja ikkunoista paistoi niin kirkas valo, että se haittasi maalausjäljen erottamista. Mieheni piti mennä seisomaan ulkopuolelle pitämään aurinkopatjaa ikkunan edessä, jotta näin maalata pinnan tasaisen sävyiseksi. Aika yllättäviin hommiin sitä voikin joutua :D


Tässä lattia maalauksen jälkeen. 

Harmaan sävy on sama kuin keittiössä - aika hyvin näyttäisi maali sopivan myös oven sävyihin. Jalkalistat maalasin valkoisiksi.


Kauhun hetkiä koettiin juuri saatuani kaiken valmiiksi. Laitoin tuolit oven eteen muistuttamaan, ettei kamariin voi mennä, mutta eiväthän nuo Hugoa pidätelelleet. Se mönki tuolien alta ja ihan viime hetkillä se saatiin kovalla huudolla pysähtymään ennen tassujen osumista märkään maaliin.


Kamarin puolella sain aikaiseksi vain lattian maalauksen - sisustuksen uudistamiseen eivät paukut ja ideat enää kantaneet, vaan kannoimme samat huonekalut takaisin maalin kuivuttua. Sisustusprojekti jääkin seuraaviin kesiin.


Huonekaluissa on aikakausien sekamelskaa, tavaraa vähän liikaa sekä ahtaasti sijoitettuna ja väreissäkin myös rauhoittamisen varaa. 

Myös muistot vaikuttavat sisustuksen tulevaan muokkaamiseen. Tuo kaappi oli lapsuudenkodissani lelukaappina. Se oli silloin mielestäni niin vanhanaikainen ja nolo ilmestys - suorastaan inhokkihuonekalu. Nyt en oikein tiedä, pidänkö siitä vai en :D


Toisenlaisia muistoja taas tuovat mökille kannetut vanhan mummilan tavarat kuten tämän huoneen taulut - niistä olisi vaikea luopua. 


Ainoastaan noista kirkkolautasista en oikein pidä, kuten en yleensäkään seinälautasista. Tuohon upeaan Pyhäjoen vanhaan kirkkoon liittyy myös pelottavia lapsuudenmuistoja, sillä olimme Pyhäjoella mummilassa kirkon syttyessä salamaniskusta palamaan. Vanhempani lähtivät pelastamaan palavasta kirkosta irtaimistoa, ja muistan katselleeni ikkunasta kirkkopaloa ja pelänneeni ihan hurjasti.


Vanhat verhotangot ja pitsiverhot ovat ihania, ja ne saavat ilman muuta jäädä. Puusohvaa on mökin mukana tullut huonekalu, tyynyt ilmeisesti mummilasta.

Vaikka lattia on muuttunut harmaaksi, voidaan edelleen puhua sinisestä kamarista:)


Kamarissa on vanha kaakeliuuni, joka valitettavasti ei ole toimiva, sillä savupiippu on edellisten omistajien aikana häipynyt katolta. Onneksi tuota uunia ei kuitenkaan ole purettu sen ajan tapaan.  


Vaikka en ole räiskyvien värien ystävä, pidän tästä räsymatosta tosi paljon, ja se kuuluukin jäävien tavaroiden listalle. Nyt se pääseekin paremmin oikeuksiinsa, kun lattian hurja sininen ei enää ole sen taustavärinä.
  

Myöskään tapetteja emme ole ajetelleet muuttaa, vaikka aika voimakkaan sininen tuo huone edelleenkin on. No aika näyttää, millaiseksi huone muokkautuu.

 

Kamarista vielä kurkistus keittiön puolelle, ja sitten toivottelenkin teille kaikille ihanille leppoisaa viikonloppua ♥

halauksin

32 kommenttia:

  1. Kaunis tapetti sinisessä huoneessa. Huonekaluja kun vähän vähentää ja vaaleilla tekstiileillä raikastaa huonetta, niin hyvä tulee! Minulla on samanlainen puolipyöreä pikkupöytä kuin sinulle siellä. Mukavaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa hyvältä suunnitelmalta - varmaankin noila linjoilla liikutaan sisustusta muokattaessa:) En itse tulisi valinneeksi tuota tapettia, mutta ihan kivaltahan se näyttää<3 Kiitos ja samoin sinulle♥

      Poista
  2. Ihana sininen kammari. Hauska tehtävä miehelläsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Joo, kyllä me tätä menetelmää aika tavalla nauroimme - aurinkopatja oli juuri sopivan kokoinen pimentämään ikkunan :D Hyvä, kun on kekseliäs hanslankari saatavilla:)

      Poista
  3. On ihanan tunnelmallinen sininen kamari. Paljon olet saanut aikaiseksi mökillä. Tuo sisustus on niin mahtava, kun on vanhoja tavaroita esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Tänä kesänä meillä oli kesäduuniviikko, josta tein tännekin postauksen. Se vei aika tavalla paukkuja mökkirempasta, joten siihen nähden ihan paljon jaksettiin:) Tavaraa on vähän liikaakin ainakin pienessä kamarissa, sillä mökille on kannettu vanhempieni ja mummiloiden tavaroita vuosikausien ajan, eikä varmaankaan mistään ole luovuttu :D

      Poista
  4. Tuo kammarin tapetti on vallan hurmaava ja hyvä, jos säästätte sen. Lattian vaalennus teki huoneelle jo suuren muutoksen. Kauniin lopputuloksen saat taatusti vähän tavaroita karsimalla ja tuunamalla. Nyt on syksy ja talvi aika kerätä ideoita, ajatuksia ja voimia seuraavaan kesään...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapetti näyttää minusta nyt paremmalta, kun sinisen kokonaismäärä vähän väheni huoneesta. On parempi antaa ajan kulua ja ideoida sisustamista, sillä väkisin tekemimällä ei varmaankaan tule sitä tunnelmaa, jota sinne haluaisi. Meillä tämä mökkeily liittyy lähinnä kesään, joten nyt on tosiaan aikaa miettiä uudistuksia kaikessa rauhassa:)

      Poista
  5. SCHAUT sehr schön aus,,,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke schön, Birgit ♥
      Kommentar war eine angenehme Überraschung:)
      Shönen Sonntag<3

      Poista
  6. Hienon näköistä.
    Meillä juuri eilen maalattu tuvan lattia ja ensi viikonloppuna pääsemme muuttamaan. Meidän remontti oli iso, kun vain seinät jäi paikoilleen, kaikki muu purettiin ja seiniin kummallekin puolelle lisää eristettä ym ym rakentelua kahden kesän ajan.
    Ensi kesälle jää terassi ja kompostikäymälä ym. Räsymaton vein minäkin pesulaan, et saan laittaa ens viikonlopulla lattialle.
    Mekin käymme vielä muutaman kerran mökillä ja sit pääsiäisenä aloitetaan uusi kausi.
    Mukavaa syksyä!
    Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On teillä ollut hurja urakka. Nämä omat projektit tuntuvat aika pieniltä tuollaiseen verrattuna:) Tsemppiä sinne!
      Kiitos ja samoin sinulle ♥

      Poista
  7. Voi miten kaunista onkaan teidän sinisessä makkarissa, nuo vanhat huonekalut vaan jotenkin ovat niin ihania <3 Kaunista <3Rentoa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla tuollainen kommentti, kun itse olen vähän tyytymätön tuohon kamarin tunnelmaan. Taidan todellakin tarvita vähän miettimisaikaa sisusteluissani:)
      Kiitos ja samoin sinne♥

      Poista
  8. Lattianväri on kyllä nappiin, tapetti näyttää hyvältä eikä ole yhtään liian sininen. Kaikella muulla saat aivan avarmasti "häivytettyä" sinisyyttä jos niin tahdot. Hienoa jälkeä jälleen, teidän kesäpaikka on niin syötävän suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aika hyvä lattian sävy näyttäisi olevan minustakin - sitä aina niin jännittää noita värien valintoja, kun hankkii ison erän maalia.
      Voi kiitos, ihana Johanna ♥

      Poista
  9. Tulipa lattiasta upea.
    Myös tapetti on just sopiva.
    Vanhat huonekalut on niin upeita.
    Varmasti kamarista tulee tosi upea lopulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä itsekin tyytyväinen lattiaan - tai no mikä tahansa olisi ollut parempi kuin tuo kirkkaan sininen :D Kiitos ihanista sanoistasi ♥

      Poista
  10. Ihanan näköista siellä sinisessä kammarissa - lattiasta tuli kyllä ihan täydellinen ja tuo tapetti on aivan ihanaa! Lelukaappi on symppis :)
    Ihanaa on tallettaa vanhoja muistoja ja vaalia niitä taulujen ym vanhan tavaran muodossa. Tuo eka kuva harmaine ovineen on lumoava <3
    Kaunista syyskuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökin tavaroilla on kaikilla oma tarinansa, mutta en vain tiedä ihan niitä kaikkia. Pitäisi kyllä kysellä tarkemmin äidiltäni, mistä huonekalut ja esineet ovat peräisin, sillä kamarissa ei ole mitään uutta.
      ♥ Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ♥

      Poista
  11. Taas olette saaneet mökkiremppaa edistymään kesän aikana ! Kaunis tuli sinisestä kamarista ja kauniit on wanhat huonekalutkin siellä. Paljon on teillä oman suvun aarteita ja muistoja tallella!
    Suloinen mökki ♥♥♥
    Kaunista syksyn jatkoa sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmat olivat suuremmat kuin aikaansaannokset, mutta olen kyllä iloinen tästä lattiasta. Se nimittäin tarkoittaa myös sitä, että huoneen pitäisi olla nyt hiirivapaata aluetta. Tilkitsimme kaikki listojen kolot niin tarkasti, että ruskeiden muurahaisten reititkin tuli toivottavasti suljettua:) Kyllä noita aarteita on tänne kertynyt - pikkuisen olisi varaa karsiakin, mutta näillä nyt mennään ensi kesään. Kiitos, ihana blogiystäväin ♥

      Poista
  12. Ihana tapetti ja kaunis ovi.
    Harmaa lattia sopii hyvin.
    Maalaushommat mökillä odottavat nyt minua☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Tuo harmaa ovi on kuin ihmeen kaupalla säilynyt edellisten omistajien värikkäiltä maalivalinnoilta - onneksi, sillä maalattavaa on ollut muutenkin niin hurjasti:) Tsemppiä mökkiprojektiisi!

      Poista
  13. Tosi kaunis tapetti ja uusi lattia! <3 Ihania myös nuo vanhat tuolit ja koko huone! :)

    VastaaPoista
  14. Suloinen sininen kamari! <3 Onneksi kakluunia ei ollut aikanaan hajoitettu, ties vaikka sen voisi joskus vielä ottaa käyttöön. Kauniita yksityiskohtia huone täynnä, ovenkarmeista alkaen. Lelukaappi kannattaa ehdottomasti säilyttää, muuten varmasti harmittelisit myöhemmin. Kyllä nuo seinälautaset vain omalla tavallaan antavat huoneeseen oikean tunnelman ja näyttävät kauniilta sinisellä seinällä. Ja muistothan ne ovat tärkeimpiä. Niin onnistunut remppa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onneksi tosiaan kaakeliuuni on edelleen paikallaan. Siitä saisi kyllä piipun uudelleen rakentamalla hyvän lämmönlähteen kamariin - ehkäpä joskus tulevaisuudessa... Tämä remontointi ja sisustelu ovat täällä mökillä on koko ajan tasapainoilemista vanhan alkuperäisen tunnelman ja näiden retrovärien maailmassa. kirkkaat värit ovat edellisten omistajien aikaansaannoksia, mutta tämän hetken sisustus on omien vanhempieni jäljiltä. Siihen on vaikeampaa tehdä muutoksia, sillä tähän tunnelmaan liittyy itsellänikin lapsuuden muistoja. Nuoriso toivoisi uudistusta vähän rankemmalla kädellä, ja minä häälyn tässä välissä ihmetellen. Parasta on antaa ajan kulua ja tehdä remppaa ja sisustusmuutoksia vähitellen:)

      Poista
  15. Mikä värikoodi lattiamaalissa? Ihastuin korviani myöden!!!
    Tämä kammarisi on niin kaunis kaikkine yksityiskohtineen ja huokuu vanhaa tunnelmaa <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maali on Teknoksen lattiamaalia, mutta sävyn koodi Tikkurilan värikartastosta 6968. Mielestäni se on helmenharmaan oloinen sävy:)
      Kiitos, Marianna♥♥♥

      Poista
  16. Lovely wallpaper!

    Happy October :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    VastaaPoista