"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 12. marraskuuta 2016

Helppo DIY lahjavinkki isänpäiväksi



Olen kuulunut siihen ilmeisesti pieneen vähemmistöön, joka ei ole tehnyt omatekoista siemennnäkkäriä. Nytpä olen vaihtanut leiriä eli näkkäriä on testailtu jo moneen kertaan eri tavoin maustettuna. Nappasin reseptin maissijauhopussin kyljestä:

2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl keitettyä vettä

päälle sormisuolaa

Jaoin taikinan puoliksi ja levitin kahdelle pellille leivinpaperin päälle, Laitoin toisen leivinpaperin taikinan päälle ja levitin sen läpi taikinan ohueksi levyksi. Irrotin päällimäisen paperin ja ripottelin vähän sormisuolaa mausteeksi. Paisto 175 asteessa puolisen tuntia.

Homma on kyllä helppouden huippua.

Ostin viikunahilloa ja viinisuolaheinää ja kokeilin tehdä siemennnäkkäristä pieniä suupaloja. Näitä voi kuitenkin syödä myös ihan vaikka sipsien tapaan sellaisenaan tai dipaten.


Olemme suunnitelleen isänpäivän menuun, jossa siemennnäkkäriäkin on tarjolla - juuston tosin vaihdan isänpäivänä chilituorejuustoksi. Muu jääköön vielä tässä vaiheessa salaisuudeksi, sillä sunnuntain sankari lukee uskollisesti kaikki postaukseni <3


Siemennnäkkäriä on kiva kääriä myös isänpäivälahjaksi, ja tätä on myös lasten helppoa tehdä. 


Sopivan kokoisiksi paloiksi taiteltuna...

...sellofaaniin pakattuna...rakkaudella valmistettua <3

Isänpäivähalauksin♥

7 kommenttia:

  1. En olekaan hetkeen siemennäkkäriä tehnyt. Kiitos muistutuksesta, se on kyllä niin hyvää naposteltavaa. Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tämä oli ihan uusi taito - kiva, kun tuli opeteltua <3 Kiitos ja samoin sinne♥

      Poista
  2. Siemennäkkäri on kyllä niin hyvää. Olet kauniit kuvat ottanut ja juurikin hyvä vinkki tuliaisiksi tai isälle lahjaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemennnäkkäri koukuttaa rouskuttamaan vähän kuin sipsit :D Kiitos <3

      Poista
  3. Hahaa! Tuttu juttu!! Tällä viikolla kun nääs lapsia autoin työpaikallasi tekemään siemennäkkäriä ;) Itselleni en tehnyt lainkaan. Nyt on ainakin ohje tiedossa, kun tänne sen pistit, josko tekee mieli tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan - oli kiva nähdä:) Tein tänään taas yhden satsin, ja hyvin on mennyt kaupaksi - suosittelen<3

      Poista
  4. Herkullinen lahja! Olen usein blogeissa nähnyt näitä näkkäreitä, en ole itse vielä kokeillut. Sämpylöitä tulee kyllä leivottua välillä. Voisi kokeilla myös tätä näkkäriä myös.

    VastaaPoista