"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pakkanen yllätti


Syyslomallani olen ehtinyt myös sienestämään :) Suppilovahverot ovat ihan parhaita sieniä, eivätkä ne pelästy näistä viilenevistä keleistä.


Säilön sienet kuivaamalla, jolloin ne säilyvät tosi kauan, eivätkä vie tilaa pursuilevasta pakastimestamme. Pienet erät on helppo kuivattaa sanomalehtien ja talouspaperin päällä ihan huoneenlämmössä. Sienien on kuitenkin oltava varmasti kuivia ennen kuin niitä purkittelee.


Kuivattuja sieniä on helppo murentaa kastikkeiden tai keittojen joukkoon.


Uskomatonta, että yhden ämpärillisen suppilovahverot mahtuvat neljään purkkiin kuivattuina !

*******

Mutta ei tämä kaikki ihan mennyt kuitenkaan ihan näin yksinkertaisesti...


Jätin sienet kuistille odottamaan hetkeksi (...kahdeksi päiväksi...), ja sitten tulikin ensilumi ja pakkaset ja sienet jäätyivät ämpäriin ! ! !


No, sulatin sienet, huuhdoin, laitoin kuivumaan ja lopuksi purkitin.
Eivät tosiaan pelästyneet viileitä kelejä !
Niin, että näin kulissien takana aina sattuu kaikenlaista :)


Seuraava pitkään suunnittelemani projektini on käynnistynyt ja  liittyy yllättäen ... maalaamiseen! Se on kuitenkin vielä ihan vaiheissa, joten vielä ei siitä enempää. Jännittää aika tavalla, miten tämä kokeiluni onnistuu.

Kiitoshaleja kommenteistanne:)
 Lumisia tunnelmia kaikille teille ihanille, 
jotka piipahtelette täällä♥

10 kommenttia:

 1. Meillä lehtikasat on huimia lumikasoja tällä hetkellä.. Niin se lumi yllätti meidät! Taitavat lupailla kuitenkin, että ensi viikolla pääsee ne haravoimaan pois. Nam nam.. meillä meni kaikki sienet pakkaseen. Ja kovaa vauhtia tulevat sieltä takaisin ;). Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 2. Voi mie tykkään sienistä vaan kerätä en voi kun en niitä tunnista :/ Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 3. Suppilovahverot ovat suosikkisieniäni ja onneksi ne eivät pakkasta pelkää. Minulla edellisvuoden sieniä niin paljon vielä kuivattun jäljellä etten tänä vuonna ole suppareita ollenkaan kerännyt.
  Mukavaa viikonalkua :)

  VastaaPoista
 4. Sienet ovat herkullisia. Mutta voi kun olen itse ihan kädetön niitä keräämään ja säilömään. Pitäisi opetella sekin taito, niin ei tarvisi tyytyä vain muiden purkkeja ihailemaan :). Kivoja kuvia taas!

  VastaaPoista
 5. No onneksi sait talteen tuollaisen aarteen. Voi, teillä on lunta, meillä ei ole vielä. No, en kyllä itseasiassa kaipaakaan vielä lunta ;) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 6. Niin se lumen tulo aina yllättää :) Onneksi sait kuitenkin sienet pelastettua. Söpöt purkit olet sienille tehnyt. Kivaa alkavaa viikkoa !

  VastaaPoista
 7. niin totta! Ja vielä joka vuosi! Mulla on anopin daalian juurakot vielä kukkapenkissä. Niistä ei parane huudella tahi ei tuu enää päiväkaffeel!

  VastaaPoista
 8. Delicious mushrooms...a nice work to do and af course so nice to eat!!!
  I see the snow and the frozen plants...in our country it is also very cold, but only frost...i hope the snow wat a month so we can enjoy it at christmastime:)
  I wish you a beatiful week, enjoy the holiday!!!!!

  Big hug from me,
  ♥Eefie

  VastaaPoista
 9. Voi miten ahkera olet ollut ja sitä paitsi nuo sienet noissa lasipurkeissa ovat aivan huippu ihanan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipparalla yhteisesti teille kaikille ihanaisille!
   Kiitos ilahduttaviusta kommenteistanne. Kävinkin jo blogeissanne vastavierailulla ja taas tarttui intoa ja ideoita mukaan:)

   Poista