"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 20. lokakuuta 2012

Syyslomapuuhaa

Syyslomani alkoi pihapuuhailulla ja laitoin mm. kasvihuonetta talvikuntoon.

 Kaikki tomaatit eivät ole ehtineet kypsyä. Keräsin vihreät tomaatit ja asettelin ne keittiön ikkunalaudalle ajatuksenani kypsyttää niitä auringonvalossa...mikäli sellaista on saatavilla ! Toivottavasti ne saavat näin punaista väriä pintaansa.

.

Persiljat ovat levinneet itsekseen hiekkalaatikkoon perustamaamme pieneen mansikkamaahan. Mansikkamaa ja persiljat eivät varmaan ole ihan tavallinen yhdistelmä, mutta hyvin ne ovat toistensa seurassa näyttäneet viihtyvän. 

 Annan muutenkin luonnon muokkailla aika paljon pihaamme ja seurailen, miten kasvit leviävät, vaihtavat paikkaa ja joskus uusia lajejakin ilmestyy jostain. Seurailen, miten ne alkavat viihtyä ja sopivat ympäristöö. Aika moni kasvi onkin saanut jäädä itse valitsemalleen paikalle, kuten nämä persiljat, jotka nyt keräsin ja laitoin kuivumaan. Kuivattuna niitä on helppo lisäillä ruokiin.

 Emaloitu jalallinen siivilä on tosi näppärä. Etsiskelin aikani tälläistä vanhana tuloksetta, mutta on tämä uusikin ihana. Hyvä hankinta, joka on käytössä melkein päivittäin salaattiainesten, juuresten ja hedelmien pesussa. 
Kaupungissa kuivalla soraharjulla koivujen katveessa on ollut hankala saada hyötykasveja menestymään. Kukkalaatikkoviljelykset ovat onnistuneet vähän paremmalla menestyksellä. Laitoin alkukesällä kokeilumielessä itäneitä perunoita kukkalaatikkoon. Nyt elämäni ensimmäinen perunasato on korjattu ja onnelllisena söimme nämä itse kasvatetut perunat :) 


 Muuten tänään olen ollut jäähallilla poikani jääkiekkomatsia jännittäen. Siellä onkin tullut vietettyä aikaa useampana viikonloppuna, sillä pelejä on yleensä joka lauantai ja sunnuntai. Vieraspeleihin aikani ei ole riittänyt, mutta kotipelejä on mukava seurata :) Mieheni on joukkueen huoltaja, joten aika paljon pojat ovat hallilla harkoissa, peleissä ja pelimatkoilla. 

Huomenna suuntaan tyttäreni ja hänen poikakaverinsa kanssa sinne Ikeaan . . .  ja tällä kertaa otan sen pankkikortinkin mukaani !!!

Haleja ja mukavaa syysviikonloppua kaikille♥

14 kommenttia:

 1. Hopefully there is enough sun in your kitchen to colour your tomatoes...in our garden the tomatoes are also green..so i hope they will become red...
  I wish you a nice sunday, lots of fun by shopping ...


  Much greetings from Holland,
  ♥Eefie

  VastaaPoista
 2. Ihania luonnon antimia omasta pihasta, todellista luomua! Kauniisti kuvattukin vielä!

  Antoisaa Ikean reissua, PAKSUN lompakon kera ;)

  VastaaPoista
 3. Herkullinen juttu oman maan antimista. Ensin katsoin tomaattisi omenoiksi :). Noinhan ne voivat tosiaan vielä saada punaistakin väriä. Minullakin on tuo samainen lävikkö ahkerassa käytössä päivittäin.

  VastaaPoista
 4. Herkullisia kuvia.
  Minä keitän omat ja äidin vihreiksi jääneet tomaatit säilykkeeksi. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/78977/VIHREÄT%20TOMAATIT%20säilötyt/?ref=search#freetext=vihreät+tomaatit&recipe_search=1
  Tätä ohjetta ajattelin hyödyntää.

  VastaaPoista
 5. Hei,kiitos ihanasta kommentistasi,löysin siten minäkin sinun blogiisi.Ihastuttavia kuvia <3

  VastaaPoista
 6. Niin herkullisia kuvia! Toivottavasti tomaatit saavat vielä väriä pintaansa! :)

  Mukavaa Ikean reissua! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, tulin vastavierailulle, kiva kun löysit blogiini : )

  Todella herkullisia luonnon antimia, ja taatusti luomua. Olen pitkään haaveillut kasvihuoneesta, jossa kasvaisi makeita tomaatteja ja maukkaita yrttejä. Ehkä ensi kesänä se voisi onnistua.

  Katselin aiempia postauksiasi ja tuo ajopuun ruskea sinun rottingeissasi on kaunis - itselläni on vaalean ruskeita/kellertäviä rottinkeja, ja ne eivät sitten yhtään miellytä silmääni. Olin jo vähällä heittää huonekalut pois, mutta taidanpa kokeilla niiden maalaamista... kiitos välillisesti vinkistä.

  VastaaPoista
 8. Toivotaan tomaateille punaista väriä :)
  Kivaa Ikean reissua !

  VastaaPoista
 9. Onpas isoja pottuja ja persiljaakin on tullut ihan mukavasti. Itse kasvatetut herkut maistuvat ainakin 100x paremmilta kuin kaupan vastaavat. =)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin oli puulaatikossa kasvamassa perunaa...oli varhaista lajia, Timoa.
  Oli mukavaa keitellä itse kasvatettuja uusia perunoita!

  VastaaPoista
 11. Kaunista katseltavaa ovat nuo tomaatit tuollaisenaankin. Oi sitä onnea ja autuutta kun itsekasvatetusta pikkusadosta pääsee nauttimaan :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 12. Hyvän näköistä satoa olet saanut ja sepä sitä parasta onkin! Itsekin nautin siitä suunnattomasti. Itse sain kyllä tomaatit punastumaan viimekuussa vielä, (minä pidin kaapissa pimeässä;)en tiedä kumpi on oikeampi tapa sitten...Toivottavasti Ikean reissu oli antoisa, (minulla tuppaa olemaan) !
  Kirpeän kaunista viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 13. HERKULLISIA KUVIA! SATOA ON AINA IHANA SAADA.

  VastaaPoista
 14. Ihanalta näyttää, jään seuraamaan <3

  VastaaPoista