"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Maalausmaniaa

Nyt on iskenyt maalausmania. Keksin koko ajan lisää tuunattavaa ja maalattavaa, eikä ideoinnilleni tahdo tulla loppua ollenkaan.


Koko hiihtoloman pesin maalipesulla, paklasin, hioin, maalasin, pesin pensseleitä... ja ideoin kokoajan uusia maalauskohteita. En siis ole ostellut tuunattavia tavaroita, vaan kohteet löytyvät ihan täältä kotoa sieltä, mihin milloinkin sattuu silmä osumaan...

Makuuhuoneessa oleva pystymallinen laatikosto oli isoin projektini, mutta koska puunuppien tilalle laitettavat vetimet olivatkin tilaustavaraa, valmistuminen viivästyy. Siispä laitan kuvia siitä myöhemmin.


Maalausurakkani toteutin makuuhuoneessa lattia täynnä sanomalehtiä levitettyjä laatikoita yhdeksän kappaletta ja vähän muutakin. Laatikostoa maalatessani silmiini osuivat nimittäin vanhat kuultomaalatut pöytälamput. Pidän kuultovalkoisesta pinnasta, mutta nämä olivat oudosti osittain kellastuneet (erottuu yläkuvassa vähän huonosti, mutta livenä osui silmään aika pahasti)
....joten MAALAAMAAN!

 
Nyt molemmat lampunjalat ovat saaneet maalia pintansa, ja olen tyytyväinen tulokseen. Vielä kun löytäisin niihin  harmaan rottinkiset lampunvarjostimet. Voisivat sopia vaihteeksi tuoden vähän rouheisempaa tunnelmaa.




Pensselini suti myös tämän uusvanhan puunvärisen kapan valkoiseksi. 


Kuva ennen tuunausta unohtui - tässä maalaus jo täydessä vauhdissa.


Oikeasti vanhaa tuskin olisin maalannutkaan. 
Kapan käyttötarkoitus on vielä avoin. Servettilaatikkona se voisi toimia - ja aterimiakin siihen voisi laittaa... tai kynttilöitä.


Niin ja tuo pieni puinen aiemmin punapilkullinen sydän tuli myös maalattua valkoiseksi. Siinä oli tussilla kirjoitettu joulutervehdys, jonka maalasin piiloon - nyt se voi olla esillä ympärivuotisesti:)


Suunnittelen vielä televisiotasona toimivan kaapin maalaamista, metallista tarjoilukulhoa ja  tarjontinta sekä rottinkikoria ja..ja..ja...koko makuuhuonehan pitäisi maalata...apua!!! 

Olen niin innostunut ja meinaan tulla innostukseni kanssa ihan höperöksi! Jos toteuttaisin kaiken, mitä päähäni pälkähtää, en kyllä muuta ehtisi tekemäänkään. Sitä paitsi loma alkaa olla lopuillaan...


Siis onko kenelläkään muulla tällaista??!!! 
Maalausmanian kourissa:)

29 kommenttia:

  1. On :) Ainahan siinä tuppaa käymään.Minunkin pitäisi nyt maalata oven pielet kun näyttävät himpun kuluneilta uuden lattian vieressä.Listat jo maalasin.Mutta pitää ensin maalata vähän keittiössä... :) Maalaaminen on kivaa!
    Minäkin haluaisin harmaat rottinkiset varjostimet. En ole vaan raskinut ostaa.

    VastaaPoista
  2. Ihania tuunailuja! <3 Tuo kappa on tosi suloinen valkoisena. Kyllä tuo valkoinen maali vain tekee ihmeitä. :)

    Täällä on hiukan samanlaista, kun maalaamisen aloittaa, niin tuntuu, että tulee käveltyä maalipurkki ja suti kädessä ja etsittyä seuraavaa kohdetta. :D

    VastaaPoista
  3. Hienoja tuunauksia, on kyllä maalausvimmaa just sain maalattua vanhan mäntyisen hyllykön..ja olen siihen erittäin tyytyväinen..ja valkoiseksi kyllä vaan..keittiön pöytä, joka on koivunvärinen odottaa maalia pintaansa..sitten pitäisi uusia olkkarin pöytäkin kun ei aikoinaan muistettu laittaa siihen lakkaa niin on kulunut rumaksi..joten sen maalausta..keittön tuoleihin muutenkin uutta maalia pintaan kun niistäkin unohtui se lakka, joten niidenkin entrausta..tai sitten meidän on hankittava uudet keittiön tuolit..no onhan sitä maalattavaa haasteen siitä tekee sen että kun ei ole oikein kunnon tiloja missä maalaa, mutta onneksi on hajuttomia maaleja..niin voi sisällä maalata ja kun suojaa lattian hyvin, niin eipä ongelmia juuri ole :)
    Onhan kaikenlaista pientäkin maalattavaa mm, puisia laatikoita mutta tuossa pääpiirteittäin että kyllä vaan maalattavaa riittää meilläkin :)

    VastaaPoista
  4. Mullakin selvät oireet: valkoinen maali, pensseli tai tela, silmät etsivät sopivaa kohdetta...
    Ihanaa, kun diagnoosi selvisi: MAALAUSMANIA =)

    Niin kivaa ja kaunista jälkeä olet saanut aikaan tämän manian kourissa <3

    Suloista sudittavaa sunnuntaita Minnukalta :)

    VastaaPoista
  5. Tuttu sairaus tuo maalausmania ;) Aina sillon tällön se iskee ja sitten sitä höperönä etsii käsiinsä juttuja, jotka eivät vielä ole valkoista!
    Suloista sunnuntaita sinnekin, jään innolla odottamaan lipastokuvia!!

    VastaaPoista
  6. Valkoinen maali on kyllä huippu kiva kaveri ja tuunaukset sen myötä ovat aina onnistuneita :)

    VastaaPoista
  7. No kylläpäs olet ollut aikaansaava. Täällä ei flunssan kourissa juurikaan ole touhuttu yhtään mitään ylimääräistä töissäkäynnin lisäksi. Ja minun maalaushaaveeni ovat tällä hetkellä niin isoja (portaikko ja sen myötä kaikki seinäpinnat uusiksi), että niihin ei ihan vähään aikaan vielä ryhdytä. Mutta toisaalta - voisihan se olla hauska pari puulaatikkoa ja muutama vati tuunata uuteen uskoon;)
    Ihanaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  8. Hienot tuunailut...:)
    Samaa sairaus täälläkin ja luulempa, että monessa blogissa sitä podetaan...:))

    VastaaPoista
  9. Tuo on tarttuva sairaus tuopensselillä ja valkoisella maalilla huitominen ;). Sairastan aivan samaa tautia :)
    Kummasti se valkoinen vaan piristää.
    Ja kivaahan se on käsillään väsätä asioita.
    Ihastuttavaa aurinkoista sunnuntaita sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  10. ihanaa energiaaa ! tuosta voisin saadakin tartunnan !

    VastaaPoista
  11. Täällä! Täällä! :D Sä olet kyllä ollut reipas ja hyvältä taas kaikki näyttää. Tuo kappalaatikko on muuten toi hyvä kruunukynttilöille. Pysyvät napakasti pystyssä ja näyttävät tietysti kauniille.

    Täällä ollaan taas sudittu puuöljyä puulaatikoihin. Vetelin eilen 12 laatikkoa valmiiksi. Huusholli tuoksuu puuöljylle vieläkin :D

    VastaaPoista
  12. Jonkun verran oireita kyseiseen diagnoosiin myös täällä meillä :)

    VastaaPoista
  13. Maalausinto saa minutkin valtaansa aikaajoin :) Yleensä näin keväällä alkaa suunnittelu ja maalipensseliin tarttuminen.
    Minulla seuraavaksi maalausvuorossa ikkunanpuitteit kunhan ilamt vähän lämpenee.
    Rottinkisia lampunvarjostimia on ainakin ollut Anttilan kodin 1:ssä ja Sokoksella.
    Kyllähän nuo maalaamasi jutut ovat vallan hurmaavia.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  14. En ole maalausmanian kourissa, mutta pitäisi olla, sillä niin monta maalausprojektia odottelee että alta pois. Tosin osa on sellaisia suurempia projekteja, eli seiniä, sisäovia, lipastoja jne. joita ei huiskita ihan puolessa tunnissa. Lähetä tuota sinun maniaasi hieman tännekin suuntaan! :-))

    t. Katja

    VastaaPoista
  15. Uuu... silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa.. ja inspiraatio iskee!!! Täällä moinen on hukkateillä.. kaukana kaukana aatoksissa vain. Jostain syystä, en ole visioinut mitään pitkiin aikoihin. Työasiat painavat ja se kait vie ajatukset harhailemaan. Mutta vistit, miten ihanaa on iloita, kun jollain toisella on moinen puuska meneillään. Go girl!!!

    VastaaPoista
  16. Hirvee mania oli.. ja sain sillon maalattua kaikki pienemmät mitä oli saatavilla.. osa oli repareerauksesa appiukolla. Nyt neki on taas kotona ja pitäs alkaa uuteen maalaussessioon.. Se ku vie sit mukanaan ni olen sitä viä vähä pitkitelly ja koittanu tehä jotain muuta.. Mut kyl sitä varmaan täytyy taas pian... ehkä jo tänään ehtoolla ottaa suti käteen..
    Osa tulee valkoseks.. mut ei toki kaikki... :D

    VastaaPoista
  17. Täällä kohtalotoveri... pari kolme juttua odottelee vuoroansa, ja koko ajan keksin lisää! Ja valkoista maalia minulla on aina kaapissa sillä inspis iskee yllättäen aina...

    VastaaPoista
  18. Voih, tainnut tarttua minuunkin! ;) Täälläkin, jos ei nyt ihan maalausmaniaa, mutta kaikenmoisia pienempiä projekteja, inspiraatioita, tuunauksia..ja ennenkuin entisen saa valmiiksi on jo ehtinyt ideoida uuden. Porakone, maalisudit, ruuvit, mitat ja oikeastaan koko työkalupakki pyörii kiitettävästi huoneesta toiseen..Johtuuko tämä keväästä??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wou! Olin päivän pois blogistaniasta ja takaisin tullessani tämä ihananien kommenttien määrä!!! Voi, miten iloinen olenkaan teistä kaikista:)
      Maalausmaniaa on näköjään liikkeellä aika tavalla, minun tartuntaani vaikutti varmasti eniten loma, johon ei oltu suunniteltu mitään erityistä. Silloin tällaiset tartunnat pääsevät näköjään erityisen helposti iskemään...myös kevään lähestyminen taitaa tosiaankin vaikuttaa.
      Kiitos Annille rottinkivarjostimien etsimisvinkeistä ja Jovelan emännälle kruunukynttiläideasta ja teille kaikille näistä kovasti ilahduttavista ja niin myötäelävistä kommenteistanne - olette ihan parhaita:D

      Poista
  19. Kommenttisi johdatti minut sivuillesi :) Jäin lukijaksi.
    Meilläkin odottaa pikkupöytä ja tuolit valkoista maalia pintaansa, tuunaukset on kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että pistäydyit ja jäit vielä lukijaksikin<3 Olet lämpimästi tervetullut:)

      Poista
  20. Oih, tuo on niin ihana tunne kun tuntuu että koko ajan voisi maalata!

    Sitten maalaakin kyllästymiseen asti ja eikun odottamaan seuraavaa inspiraatiota! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. eihän tätä inspiraatiota jatkuvasti ole! Siihen on tartuttava, kun se osuu kohdalle ja annettava palaa:)

      Poista
  21. Valkoinen on kaunista, puhdasta ja viileaa - ehdoton lemppari. Ihania tuunailuja olet taas tehnyt. Itse en ole vahaan aikaan pensseliin tarttunut, mutta nyt olisi vuorossa seinien maalausta :) Kiva kayda taalla blogissasi inspiraatiota hakemssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinien maalauksesta minäkin haaveilen, mutta tämä inspiraatio ja aika eivät lomasta huolimatta ihan siihen riittäneet. Pikkutuunailuistakin tuli kuitenkin mukava olo:)

      Poista
  22. Voi että, kun itekin sais aikaseks hommattua valkoista maalia niin kyllä täälläkin suti heiluisi :D Mä vaan oon niin pihi, tosin tällä hetkellä muutenkaan oikein varaa ostaa ylimääräisiä :( Mutta tuskaa helpottamassa mulla odottelee kaamissa kromispray maali, mitä mä vielä joku pv ehkä pääsen käyttämään :D Kunhan saan aikaiseksi semmosen tilan ja ajan ja paikan.. :)

    Hyvää kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kromisprayprojektisi kuulostaakin kiinnostavalta:)..ja toivottavasti se valkoinen maalipurkkikin kotiutuu teille jossain vaiheessa... Mukavia tuunailuhetkiä sinulle<3

      Poista
  23. Hei, täälläkin on menossa tuunaus ja maalausmania ;)
    Juuri sain valmiiks tuossa yhden kaappi projektin josta pitäisi pieni postaus tehdä... kunhan kerkiää. :)

    Ihana blogi sinulla täällä. :)
    tervetuloa vastavierailulle Valkoisen Talon Tarinaan.
    mukavaa illan jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun pistäydyit, tulenkin katsomaan, mitä maalausmania on teillä aiheuttanut:)
      Ihanaa, että liityit lukijaksi♥
      Leppoisaa lauantaita!

      Poista