"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 10. toukokuuta 2013

Sinkkisanko

Olen tosi innokas kierrättäjä. Roskiksessamme on kuitenkin vain kaksi ämpäriä, joissa on  tilaa sekajätteelle ja jollekin muulle. Välillä se jokin muu on ollut biojäte toisinaan taas yhdistetty pahvi, lasi ja metallijäte. Perhe on ihan sekaisin, kun vaihtelen systeemejä etsien sitä toimivinta. Vähän aikaa sitten pahvi ja lasi kiikutettiin vaatekomeroon vanhaan pyykkikoriin...voin kertoa: ei toiminut !

Nyt ehkä hyvä ratkaisu on löytynyt: sinkkisanko tiskipöydän reunalle biojätettä varten! Tämä yksilö oli täynnä tuikkukynttilöitä saadessamme sen tullut tuliaisiksi ystäviltämme. Nyt sillä on uusi toimenkuva.


Siinä se on ollut jonkun aikaa koekäytössä, ja systeemi tuntuu toimivan:) Muutaman päivän välein tyhjennys kompostiimme, joka on valittu aikoinaan  - kuinkas muuten - tunnelman perusteella. Valitsimme pihapiiriimme sopivan puisen kompostin, joka maalattiin talomme väreillä. Hmm... se pitäisikin taas tyhjentää... puuhaa riittää.

 
Ensin suunnittelin laittavani sinkkisangon kylkeen BIO tms. osoittamaan muillekin sen tarkoituksen. Mutta sanko saikin koristeeksi numeroita.

Tein sabluunan talomme rakennusvuodesta ja suunnittelen käyttäväni tuota vuosilukua muissakin tuunailuissani:)

Maalipurkki oli siis tänään esillä ja maalailtua tuli muutakin. Harmi, että maalikerrosten pitää antaa kuivua maalausten välillä. Olisi niin mukava saada maalaukset valmiksi silloin kun on aikaa ja  tuo innostuspuuska sattuu tulemaan. Eihän sitä huomisesta taas tiedä, millä päällä sattuu olemaan:D Tulossa siis tuunailupostauksia...hmmm... jossain vaiheessa...


Vielä pieni tarkennus tuohon kierrättämiseen. Se on helppoa siis lähinnä jätteen osalta. Tavaroiden kierrätys onkin aika lailla hitaampaa - esineisiin tulee helposti luotua tunnesiteitä, jolloin niistä luopuminen on minulle kyllä melkoisen vaikeaa. Varsinkin lasteni lelut, vaatteet ja lukuisat piirustukset ym. tuotokset tekisi mieli säästää ihan kaikki !  Mietin myös niin moneen kertaan, mitä vähemmän kivoista esineistä voisi vielä kehitellä tuunailemalla. Niin ja pihahommiin tai maalausvaatteeksi puhki kuluneet vaatteet käyvät vielä ihan hyvin...

Välillä tällainen ajattelutapa käy omillekin hermoille, sillä roinaa kertyy nurkkiin aika tavalla. Toisinaan omista kätköistä voi kuitenkin löytää aarteita - silloin on tyytyväinen, kun on tullut säästettyä sitä ja tätä. Niin ja käytin juuri sitä kammottavaa paitaa maalaillessani tänään:)


Iloa ja intoa kevättöihin, kierrätykseen ja kaikkeen muuhunkin♥

18 kommenttia:

 1. Sinkki on aina kaunis, mihin ikinä sitä käyttää. Miksi biojäteastia pitäisi ollaruna ja piilossa kun se voi olla kaunis ja esillä? Itse olen superhuono biokierrättäjä joten ehkä tämä ois kullekin idea. Mukavaa vkl

  VastaaPoista
 2. Biojäteastia tiskipöydällä on sen paras ja käytännöllisin paikka. Muista meillä olleen sellainen vanhalla vuokramökillämme, kun viemäreitäkään ei siellä ollut (eikä vesi tullut sisään vaan se piti hakea kaivosta).
  Minä olen myös hamstraaja ja ahkera kierrättäjä (pahvilaatikoita, lasipurkkeja, silkkipapereita, pakettinauhoja jne jne) - kaikki paikat onkis sitten sen seurauksena tupaten täynnä tavaraa. Mutta kaikella on käyttöä - joskus.

  VastaaPoista
 3. Kierrättäminen voi olla myös esteettistä, ja luonnollinen osa arkea :)

  VastaaPoista
 4. Mä yritän kans jonkinverran kierrättää. Paperiroskat, pahvit ja lehdet vien paperikeräykseen, kaikki metallijätteet rautalavalle, lasit lasinkeräykseen yms., mut jus toi tavaroiden, huonekalujen ja vaateidenkin kierrätys onkin sitte ihan toinen juttu! Jospa kuitenkin tarvin...!

  Kiva muuten toi sun sinkkiämpäri numeroineen:)

  VastaaPoista
 5. Onpas hauska ja nätti idea! Kävin klikkaamassa itseni lukijaksi, ihanan harmooninen blogi sulla :)

  VastaaPoista
 6. Hieno idea tuo sanko...siinä se on pramilla, niin koko perhe muistaa sen...:)

  VastaaPoista
 7. Kätsy idea :) Hauskaa viikonloppua ja äitienpäivää :)

  VastaaPoista
 8. Ihana idea <3 Mullakin on ollut samankaltainen ongelma: biopussin kanssa samassa astiassa pahvit. Oon kyllä miettinyt jotain erillistä astiaa ja pitääkin se toteuttaa pian. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo ämpärin numerointi. Onhan noita sinkkisoikkoja ym. varastossa ja niille pitäisi keksiä jotain uutta käyttöä. Maalailu on niin terapeuttista, ainakin minusta, ja en minäkään meinaa jaksaa odotella vuorokautta. Tulee maalailtua uusinta kerrokset aika nopeastikin :). Mukavaa viikonloppua ja tuunailemisiin!

  VastaaPoista
 10. Ihana bioastia. Itse mietin tuota samaa tavaroiden kierrättämistä kun Antiikkimessuilla kiertelin. Ei pitäisi kyllä ostaa mitään turhaa koristeeksi kotiin kun se jo ennestään pursuaa kaikenlaista tavaraa. Jatkossa kenties yritän keskittyä käyttötavaroihin ja jätän koriste-esineiden ostelun vähemmälle :) Uskokoon ken haluaa :D

  VastaaPoista
 11. Hey my friend,
  What a lovely bucket you have, so nice with the numbers!!!
  I love the idea of recycling, we use all old packages and much more things to make new things...
  I hope many people follow...

  Have a great weekend,
  Hugs and smiles to you,
  Eefie

  VastaaPoista
 12. Kivan sankon laitoit biojätteille! Ihan totta muuten, että hankala keksiä paikkoja kaikille nykyään kierrätettäville matskuille. Meillä ne majailevat kellarin varaston lattialla yleensä niin kauan, että kun ei enää yli pääse loikkimaan tavaroita hakemaan on ne vietävä keräykseen.

  VastaaPoista
 13. Kiva idis ja vielä kauniskin :), meillä biojäteastia keittiön kulmakaapissa ja aina täynnä, vaikka aika isokin. On toiminut kyllä hyvin ja nautin kierrättämisestä ja kompostin tuoksusta. Ainakin jotain ekoa tässäkin talossa, ensimmäinen talvi takana, eikä kyllä lähelläkään jäätymispistettä tuo biolani, suosittelen. Vaatteet lähtee ystävälle, joten sekin on kiva juttu, tuosta muusta tavarasta en puhukaan sitten mitään, jotenkin sitä vaan kertyy :)

  VastaaPoista
 14. Hello
  I try to translate your blog but even that is not easy via the computer though. But nice to have. To contact you I think you have a great blog where I have a lot to do with the inspiration. I wish you a very nice weekend
  Dear greetings Anneke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have the same problem with the translater, it just not so brilliant:) Sometimes it helps if you translate it in english - sometimes it can translate it easier to your own language.
   Anyway there are allways pictures which don´t need translation:D
   I am so happy you are my blogfriend<3
   Sweet sunday♥

   Poista
 15. Tuohan on kiva idea ja tietysti visuaalisesti loistava. Heräsi sellainen käytännön kysymys, että kun tuossa ei näy ainakaan olevan kantta, kerääntyykö kärpäsiä tms. ämpärille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille kommenteistanne:)
   Varmaankin tyhjennysväliä täytyy tiuhentaa, jos noita hedelmäkärpäsiä alkaa pörrätä kesäaikaan. Muutenkin kesällä on niin helppoa hoitaa tuon sortin kierrätystä. Kehittelen jotain, jos tarvetta tulee:D
   Kierrätysiloa♥

   Poista
 16. Kierrätyksen toimivuutta pitää minunkin järjestellä, kun uuteen kotiin muutamme. Siellä on vain yksi sanko roskiskaapissa! Ja mielestäni nykyinenkin kaappi voisi olla isompi, vaikka sinne mahtuu bio-, energia- ja kaatopaikkajäte. Kiitos sinkkiämpärivinkistä!

  VastaaPoista