"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Voi(d)Ellen

Meillä on käyty jo pidemmän aikaa taistoa siitä, mitä levitettä ostaisimme. Minä olen ollut kevyemmän vaihtoehdon eli margariinin kannattaja ja muu perhe valitsisi mieluummin voi-kasvisöljysekoitteen (Oivariini, Keijuriini). Lisäaineita haluaisin tietenkin välttää.


Kylläpä innostuin, kun löysin täältä blogistaniasta kotimargariinin reseptin! Eipä ollut tullut itselleni mieleen valmistaa itse margariinia - siis lisäaineetonta tietenkin!


Resepti ja koko idea löytyy lähiaikoina löytämästäni uudesta blogista "Elämisen sietämätön keveys", jonne pääsee klikkaamalla tästä KLIK! Näin ne hyvät ideat tarttuvat muiden blogeista - terkkuja ja kiitoksia vaan sinne Saksaan Hannaliinalle<3


Kotimargariini
100g voita
1 dl omavalintaista terveellistä kasviöljyä
1 dl vettä
suolaa oman maun ja tarpeen mukaan ja vain jos haluaa

Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi, täysin pehmeäksi. Sekoita kaikki sekaisin mahdollisimman kapeassa astiassa sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin jähmettymään.



En malttanut odotella voin lämpenemistä huoneenlämpöiseksi, joten sulattelin tuon voin puuhellan lämmössä pehmeäksi ja lisäsin öljyksi auringonkukka- ja rypsiöljyä, puolet molempia. En laittanut ollenkaan suolaa, sillä sitä oli ostamassani voipaketissa itsessään.


Nyt meillä sitten maistellaan leivän päällä omatekoista kotimargariinia:) Tällä kertaa tein suoraan tuon reseptin mukaan, mutta taidan yrittää keventää seuraavaa seostani vielä vähentämällä voin määrää suhteessa kasviöljyihin. Osan seoksesta voisi  myös ottaa erilleen ja valmistaa maustevoiksi. 



Pojan kommentti kotimargariinin mausta Jorma Uotista imitoiden: 
"Ei huono. Kymmenen!":D 
Myös muu perhe tykkäsi levitteen mausta, joten uskallan suositella muillekin!

Kurkistetaanpa tämän hetken tilannetta jääkaapissa...
...enää tämän verran jäljellä:D 
Päätelmä: säilöntäaineita ei tarvita!

On kyllä niin hauska innostua ja kokeilla uusia juttuja!

Iloa ja innostusta kaikenlaisiin kokeiluihin teille täällä piipahtaville ihanille♥

halauksin

32 kommenttia:

  1. Luin jostakin tuon samaisen reseptin.....pitäisiköhän kokeilla...vähemmällä voilla..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämän maku sai tosi hyvän arvion, siis kympin:D Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Hei vautsi, ehdottomasti kokeiluun meilläkin tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tää idea on ihan vautsi, joten innostuin kokeileman heti:D

      Poista
  3. Jesss, olen kymmenen vuotta tehnyt levitteen näin, silloin tietää mitä leivälleen levittää ja hyvää on ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, miten ihmeessä minä löysin idean vasta nyt!!!? On kyllä kiva, että lisäaineita voi näin vältellä:)

      Poista
  4. Aivan ihana voipytty sulla <3 Pitääpä skarpata itsenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle vielä kerran ideasta - minulle tämä oli tosiaan ihan uusi juttu:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitti<3 Kannattaa kokeilla. Itse olen ihan intona tähän juttuun:D

      Poista
  6. Hei!

    Melkein vastasit minun ajatuksiin: Olen joskus vastaavan/samanlaisen reseptin saanut ja johonki hyvään paikkaan tallettanu, eli ei ole tullu
    kokeiltua ;) Kauankohan tuo seos säilyy hyvänä jääkaapissa vai vaikuttaako aineiden sekoittaminen säilyvyyteen?

    Sirpa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä osa sanoa, mutta ehkä levitettä kannattaa tehdä pieni määrä kerrallaan, jos menekki ei ole yhtä kovaa kuin meillä. Itse tein samantien kaksinkertaisen annoksen:) Mietin kyllä tehdessäni, että pitäisikö seokseen lisättävä vesi keittää, mutta laitoin sen kuitenkin suoraan hanasta... Täytyy ehkä tuota säilyvyyttä tutkia netin syövereistä, sillä tämä kotimargariini oli elämäni ensimmäinen, joten kokemusta ei ole paljoa kertynyt:D

      Poista
    2. Meillä ei ole koskaan mennyt ainakaan pilalle, mutta viikossa kuluu yksi satsi. Siksi en sulata voita, vaan annan sen vaan pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Ajattelen, että se säilyvyys saattaa kärsiä, mikäli voi oikein lämmähtää. Ja hanavettä täälläkin...

      Poista
    3. Luin jo tässä välissä muualtakin, että omatekoinen levite säilyy muutaman viikon ajan jääkaapissa - meillä varmaan ei säily kulutuksen vuoksi:D
      Olen innostuessani välillä aika malttamaton, joten pidin kulhoa puuhellan lämmössä nopeuttaakseni hommaa. Seuraavalla kerralla voisin yrittää olla vähän kärsivällisempi:D

      Poista
  7. Voi kiitos ohjeesta ja vinkistä! Tätä haluan itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  8. Enpä ole ennen törmännyt kotimargariinin ohjeeseen, tätähän voisi hyvinkin kokeilla itsekin! :) Mukavaa viikonloppua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollut minäkään! Tämä oli kiva kokeilu, josta taitaa tulla meille ihan jokaviikkoinen puuha:)
      Kiitos ja samoin sinulle♥

      Poista
  9. Ihan loistoidea! En Olisi keksinyt tehdä! Kiitos vinkistä :)
    Aurinkoa viikonloppuunne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Kiva, jos innostut:)
      Samoin sinulle♥

      Poista
  10. Meinasin ehdottaa Sinulle tuota kevytvoita, mutta olit onneksi sen ohjeen löytänytkin.. Minulla on se ohje ollut jo muutaman vuoden Annan tupablogissani. Suosittelen tätä ohjetta jokaiselle joka haluaa valvoa mitä leivälleen laitaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksista<3 Kumma kyllä minä en ole tähän reseptiin aikaisemmin törmännyt. Ostinkin jo uuden voipaketin seuraavaa seosta varten:)

      Poista
  11. Tosiaan blogimaailmasta saa paljon ideoita, niinkuin nytkin tuo kotimargariini- kiitos kyllä pitää kokeilla sitä jokupäivä :)
    Mukavalta näyttää ilma taas, aurinko kutsuu ulkosalle,
    Ihanaa viikonloppua sinne lähistölle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!! Blogit pursuavat ideoita ja inspiraatiota - kunpa vaan olisi aikaa tehdä kaikki, mistä innostuu:)
      Ihana sää tosiaan! Kiitos ja samoin sinne♥

      Poista
  12. Wow en ikinä olis uskonut että näin helposti sen tekee itse. Pitää ehdottomasti kokeilla, jospa perhe innostuisi... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihmettelin itsekin samaa, ja toteutus kesti vain muutaman minuutin:) Samoin sinulle<3

      Poista
  13. Se on yksi bloggaamisen iloista, nuo ideat! Blogimaailma on täynnä kauneutta!<3
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, ehkä suurin ilo on juuri tuo luovuuden pulppuilu ja ideat sekä estetiikka:)

      Poista
  14. Oho, hyvä idis! Alkoi kummasti tekemään mieli esim. tuoretta patonkia tuon margariinin kera :-) Siihenhän voisi sekoittaa myös hieman rasvatonta rahkaa ja silputtua valkosipulia... mmmh :-)

    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Mietin itsekin noita eri vaihtoehtoja, olisi kiva kokeilla maustevoin tekemistä:)

      Poista