"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 12. syyskuuta 2014

Black food


Kyllä nämä postausaiheet pomppivat ihan laidasta laitaan - ihan niinkuin innostukseni kohteetkin. Nyt olen ihan hurahtanut tatteihin. 


Ollaan käyty Hugon kanssa jo useamman kerran pikkulenkillä metsässä, ja sieltä olen tuonut tatteja tuliaisiksi. Olen aiemmin kerännyt lähinä suppilovahveroita ja kantarelleja, jos niitä vain jostain on sattunut löytymään, mutta nyt tattien maailma on auennut tämän syksyn runsaan sadon myötä. Tatit on helppo tunnistaa ja maistamalla olen varmistanut, ettei sappitattia eksy koriimme.

Ensimmäinen sieniruoka oli herkkutattikeitto, joka onnistui ihan yli odotusten.


Punikkitatit muuttuivat mustiksi käsittelyn myötä, ja päätinkin valmistaa aterian mustalla väriteemalla.


Siispä mustaa pastaa - linguine al nero di seppia.


Neljälle hengelle arvioutu pastamäärä.


Mustien punikkitattien paistoa mustassa valurautapannussa mustalla puuliedellä. Lisäsin kastikkeeseen sipulia ja porkkanaa silläkin uhalla, että ne eivät olleet mustia:)


Mustat pastat kattilaan pariksi minuutiksi.


Tässä punikkitattikastiketta mustan pastan kanssa maisteltavaksi.


Vesimelonipalloidea tuli nuorisolta.


Jälkiruuaksi lakritsijäätelöä<3


Musta tuntuu... että tämä postaus olisikin voinut sopia paremmin julkaistavaksi halloweenin tienoilla:D

Kaunis syyssää jatkuu, ja haaveissa olisi taas viettää aikaa tattien metsästyksen parissa - suosittelen muillekin!

Halauksin

14 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää vaikka ruoka onkin aika erikoisen väristä :) Ihanan ennakkoluulotonta ruoanlaittoa! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiva idis. Hauska ku ruuilla voi kikkailla. :) Me ollaan päästy sienimetsään tänä syksynä vaan kerran.. silloin saaliina oli parikymmentä kanttarellia, joista tehtiinkin sitten herkullista sienikeittoa. Tuolla takuuvarmassa suppis -metsässä vaan oli niin kamalan paljon hirvikärpäsiä, ettei siellä saattanut olla kuin hetken. Ne on niiin inhottavia otuksia, ettei tällänen ötökkäkammotonkaan pysty niiden seassa oleen. Yäk!

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka herkullisen näköistä! Itse olen vahveroihmisiä eikä suppiksia vielä taida löytyä ja kantarellit on jo kerätty. Haaveissa on kuitenkin ollut päästä metsään samoilemaan. Taidan kokeilla onnea puolukoiden parissa =D
    Nautinnollista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Nam, mitä tattisoosia!
    Saisipa täällä etelässäkin tuota herkkua ja vielä noin hienolla spagetilla höystettynä!
    Nauttikaa tummuvista syysilloista!

    VastaaPoista
  5. Halloween tuli minullekin mieleen kuvia katsoessani! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  6. Onpa houkuttelevan näköistä ! Tattien metsästykseen mekin huomenna mennään

    VastaaPoista
  7. Oi, minulle nämä mustat herkut on ihan tuntemattomia. Sieniä kyllä olen kerännyt, karvarouskuja ja kangassieniä, kantarellejä en löytänyt. Täytyisi aina opetella joka vuosi joku uusi sieni. :)

    VastaaPoista
  8. Todella hienoja kuvia, hyvä idea tuo mustaa ruokaa teema.

    VastaaPoista
  9. Hih, olisi ollutkin tosi osuva postaus Halloweeniksi tosiaan! :)

    VastaaPoista
  10. mmmm! Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. herkullisen näköistä,nami nami....tässähän tuli heti nälkä tätä lukiessa :)

    VastaaPoista
  13. Voi nam!
    Voin vain kuvitella miten herkullista! :P :)
    Itse en ole koskaan ollut sienimetsällä, joskus olisi kiva kokeilla käydä itsekin. ;)

    Kaunista keskiviikkoa sinulle! :)
    Halauksin! <3

    VastaaPoista
  14. "Entinen" Hiljamaaria, nykyinen Mrs Sinn lähettelee täältä terveisiä kera haasteen uudesta blogistaan :) Toivottavasti nappaat siitä kiinni: http://mrssinn.blogspot.fi/2014/09/dear-things.html

    VastaaPoista