"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ekologista maalausta


Tässä vihdoinkin maalausprojektistani:)


Sain Sisustustalo Kodinonnesta kokeiltavaksi Country French-maalia - kiitos Johannalle tästä mahdollisuudesta<3 Maali on turvallista, hengittävää ja luonnonmukaista, ja se on suomalaisen pienyrityksen kehittelemä ekologinen tuote, joten innostuin kyllä tosi paljon. Jos maali vastaa odotuksiani, voisinkin alkaa käyttää projekteissani sitä jatkossakin.


Sävykartassa on paljon sävyjä, joista valitsin testattavaksi Lumi-valkoisen, sillä valkoiselle maalille tuntuu aina olevan käyttöä.


Olen suunnitellut eteisen uusvanhan renginkaapin maalaamista jo pidemmän aikaa, mutta  nyt tämä innostus uuden maalin kokeilusta sai minuun vauhtia. Kaappi on ollut jotenkin vihertävä - se ei ehkä näy tästä kuvasta, mutta eteisessä on selkeästi ruskea vanha vaatekaappi ja arkku, ja niiden rinnalla vihertävyys on ottanut silmään. Tarkoitus ei siis ole maalata ihan koko kotia valkoiseksi, vaikka siltä saattaa välillä vaikuttaakin:DPientä pänvaivaa tuotti kaapin alkuperäisen pintakäsittelyn selvittäminen. Kovan etsimisen jälkeen löysin tiedot, ja selvisi, että se oli käsitelty mehiläisvahalla ja kasvisöljyllä. Niiden poistaminen maalipesuaineella oli tylsin homma, mutta vielä vähemmän välitän hiomisesta. Pienellä riskillä tässä nyt mennään, sillä valmistaja suositteli hiomaan pinnan, mutta tyydyin käsittelemään sen pelkällä maalinpesuaineella.


Halusin tehdä testit ensin kaapin sisäosiin, sillä en yhtään tiennyt, miten maali käyttäytyisi - varsinkin, kun pohjatöitä en tehnyt ihan suositusten mukaisesti. Tässä kohtaa oli myös pieni mietinnän paikka. Miten voisin sekoittaa maalijauheesta pienen erän kokeiltavaksi ja vielä sen jälkeen olla selvillä sekoitussuhteista.  Olen niin tottunut mittailemaan kaiken desilitroissa, eikä meillä ei ole näin pieniä grammamääriä mittaavaa vaakaa.

Ratkaisin pulman merkitsemällä pahvilaatikon kanteen käyttämäni veden määrän. Kokeiluun käytin desilitran vettä ja arvioin silmämääräisesti jauhepussista 1/6 osan jauhetta. Systeemi toimi hyvin, ja tein tarvittavan loppumaalin kahdessa erässä.

Yllä olevassa kuvassa maalia on sivelty yksi kerros - näyttää ihan kuultomaalatulta pinnalta.


Ihan huikean helppoa sekoittelua ja maalaamista. Maali levittyy helposti, ja pinta on ihanan mattamainen ja eläväpintainen. Kulutukselle alttiina oleville pinnoille suositellaan lisäksi vahausta, mutta itse pidän pinnasta juuri tällaisena.

Tällä maalilla olisi helppo luoda halutessaan myös rouheista kuluneen näköistä maalipintaa. Itse hioin ainoastaan vetimet kuluneen näköisiksi.


Portaikon sisustus on mennyt muutenkin uusiksi. Maalasin jo aiemmin portailla olevan jakkaran. Siinä on perinteisesti ollut valaisin, joka on mielestäni tuonut mukavaa tunnelmaa ja näyttänyt kivalta uloskin päin. Emme ole uskaltaneet pitää portaikossa mitään lasia sisältävää Hugon vuoksi - ehkäpä petuvaiheen päätyttyä uskallamme laittaa lampun takaisin. Peltitalossa onkin polteltu ahkerasti tuikkuja korvaamassa valaisinta.


Ostin jakkaran päälle pellavaliinan vanhan ruutuliinan tilalle. Muuten täytyy vielä ideoida tuota sommittelua. Ihmeen paljon sitä omistaakin herkkää ja särkyvää tavaraa, ja niitä ei tällä hetkellä voi tuohon asetella.


Poikani koulussa tekemä savityö roikkuu edelleen portaikossa, ja sen seurana nyt siis ekologisesti uudistunut kaappimme. Oli mukava maalituttavuus, suosittelen lämpimästi<3

Haleja ja hymyjä viikkoonne♥


22 kommenttia:

 1. Aivan ihana kaappi ja kauniisti raikastui maalilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - olen kyllä aika heikkona tuohon valkoiseen:D

   Poista
 2. Kaapista tuli kaunis. Tuo maali ei ole minulle tuttu.
  Itse maalailen kalkkimaalilla jotka voitin taannoin JDL:ltä.
  Ja todellakin suosittelen vahausta kalkkimaalilla maalatessa, muuten lähtee kyllö helposti maalit kulumaan pois.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni tämäntyyppisellä maalilla. Tykkään niin paljon tuosta mattapinnasta, että taidan tässä vaiheessa jättää vahaamatta. Kaappi on sellaisessa paikassa, ettei se ole kulutukselle altis, ja tykkään myös kuluneesta pinnasta. Hih, saa nähdä kaduttaako myöhemmin...:)
   Kiitos ja samoin sinulle♥

   Poista
 3. Ihana, suloinen kaappi - sekä ennen että jälkeen kuvissa. Ja liikuttava savityö! Isolassakin on yhä esillä neljän jo aikuisen tyttären aikaansaannokset, joita en raaski laittaa pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Lasten työt ovat ihania säilyttää. Tunnearvon lisäksi tämäkin mielestäni sopii tosi hyvin sisustukseemme:) Esillä olevien lisäksi kaapeissa on tallella aikamoinen määrä lasten tuottamaa taidetta<3

   Poista
 4. Kaappi on todella kaunis, kummankin värisenä.
  Hellyyttävän suloinen savityö...♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, erityisesti tuo savityön kommentointisi tuo hymyä ja hyvää mieltä♥

   Poista
 5. Amazing work you have done with that cupboard. Beautiful in wood, but better in colour white. Congrats!. Love knowing your blog. Kisses.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for your lovely comment. I am happy you found your way here<3

   Poista
 6. Nuo maalit on ihan mun lemppareita, niillä on maalattu jo vaikka mitä. Tuo kaappi on aivan mieletön ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensikokeiluni ja ole aivan ihastunut maaliin. Kiitos, Ansku<3

   Poista
 7. Mäkin tykkään noista Country Frenchin maaleista, niillä tulee ihana "samettinen" pinta. :) Kaapista tuli aivan ihana!! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tämä oli kyllä mukava uusi tuttavuus - kannatti tosiaan kokeilla.

   Poista
 8. Kylläpä tuli kaunis lopputulos valkaisun jälkeen, kyllä kannatti tosiaan nähdä maalausvaiva! Pitääkin laittaa tuo maali muistiin...
  Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla - luulisin, että tämä on juuri sinun tyylisesi maali:) Kiitos sinulle, Ihana<3

   Poista