"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pellavarouhetta ja bataattihampurilaisia

Olen altis erilaisille villityksille - osa niistä on ohi meneviä suhahduksia, mutta osa jää pysyvämmiksi elämäntavoiksi. Aina välillä iskee erilaisia villityksiä myös herkuttelun saralla. 


Olen vasta ihan lähiaikoina löytänyt pellavarouheen kaupan hyllyltä... niin no se sen paketin taisi ihan ensimmäisenä käteensä napata tyttäreni :) Nyt olenkin ihan hurahtanut paahdetun pellavarouheen pähkinäisestä mausta ja sen moninaisista terveysvaikutuksista.

En yleensäkään ole kovin innostunut hankkimaan terveysvaikutuksia pilleripurkeista, vaan yritän mieluummin saada kaiken mahdollinen hyvän ihan vaan syömällä monipuolisesti mahdollisimman paljon itse valmistettua ruokaa - pellavarouhelisä sopii hyvin tähän filosofiaani.


Laitoin rouhetta keittiön pöydälle kulhoon, jotta sitä myös tulisi helposti käytettyä. Pyrin lisäämään ruokalusikallisen rouhetta joka päivä ruokavaliooni. Se sopii mm. smoothien, rahkan ja ...hmmmm...jäätelön kanssa.

Tässä on nyt kyllä pientä ristiriitaa ilmassa - tuo jäätelö kun ei ihan terveysvaikutteisiin ruokiin kuulu:D  Mutta, jos repsahtaa jäätelöön, niin voihan sitäkin yrittää lieventää ripauksella tervellisyyttä:) 


Tämän päivän satsissa oli toffeejäätelöä, paahdettua pellavarouhetta ja päällä vielä muutama ananaskirsikka. 


Tämä toinen villitys on bataateilla herkuttelu, ja se jyllännyt meillä jo pidemmän aikaa. Bataattilohkot uunissa kypsennettynä ovat suosikkejamme. Nyt kokeilin kuitenkin tehdä ihan uutta ruokalajia, nimittäin bataattihampurilaista. Korvasin sämpylän paistetuilla bataatinsiivuilla. 


Hampurilaisen väliin kotitekoinen jauhelihapihvi, puolukkasipulihilloketta ja muita lisukkeita.


On muuten kokeilemisen arvoinen herkku ja ihan pikkuisen terveellisempi kuin tavallinen hampurilainen - myös perheeltä tuli hyvää palautetta!

Nyt täällä valmistetaankin haukimureketta - poikani on tänään avannut kalastuskauden:)


22 kommenttia:

  1. Kiitos uusista soijarouhe-vinkeistä:-) Itse tein postauksen pari tuntia sitten,jossa jaoin ohjeen lämpimistä voileivistä,joissa on täytteenä soijarouheesta ja muistä lisukkeista tehty täyte.Tosi hyvää tuliSuosittelen:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota soijarouhetta olen joskus kokeillut - ehkäpä pitäisi testailla uudestaan ja katsoa iskeekö siitä uusi villitys pellavarouheen rinnalle:)

      Poista
  2. Kuulostaapa peräti eksoottisilta meikäläisen korvaan molemmat "ruokaohjeet".. Ruokarajoitteisena (=ennakkoluuloisena)ihmisenä haluaisin kuitenkin kokeilla ehdottomasti tuota pellavansimenrouhetta...eikä tuo bataattihampurilainen huonolta kuulostanut...Oletko koskaan grillannut batattia ? Tuli vain mieleen, kun kesä ja grillikausi on alkamassa. Kiva, kun jaoit kokemuksia näistä myös tänne blogin puolelle ja aurinkoista alkavaa viikkoa!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo nuoriso on kyllä aika mukavaa porukkaa karistelemaan omia ennakkoluuloja ruokien suhteen. Osaltaan siihen meillä kannustaa myös kyllästyminen aina näihin samoihin kotona pyöriviin ruokalajeihin.
      Suosittelen muuten nimenomaan tuota paahdettua pellavarouhetta ainakin näin suoraan ruokaan lisättynä, sillä siinä on sellainen mukava pähkinäinen maku.
      Bataattivillityksemme alkoi oikein toden teolla viime syksynä, joten grillauskokemusta ei vielä ole karttunut. Ehdottomasti aiotaan grillailla sitä tänä kesänä:)
      Toivotaan aurinkoista viikkoa ja lämpimiä grillauskelejä:)

      Poista
  3. Pellavarouhe on hyvää ja ainahan sen jäätelön voi ajatella kalsiuminlähteenä :). Bataatti on todella hyvää. Välillä tulee kesällä grillattua vähän liiankin usein. Meillä on tämä viikonloppu syöty kuhaa ja ahvenia. Haukifileet meni pakkaseen, josta tehdään hieman myöhemmin kalapullia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän itsekin tuosta pellavarouheen mausta. Ai niin ja tosiaan, hyvä kun tulit mainneeksi tuon kalsiumin:D
      Oioi, noita kalaherkkuja - varsinkin, jos ne on itse kalasteltuja:)

      Poista
  4. Voi, miten herkullisen näköistä. Bataati on meilläkin suosikki. Siitä saa kaikkea hyvää ja maukasta. Pellavarouhetta käytän myslin seassa tai sellaisenaan jogurtissa tai viilissä, mutta jäätelön kanssa? Täytyypä kokeilla ja rikkoa rajoja :) Niin sitä on tapoihinsa pinttynyt, ettei ole tullut mieleenkään lisiä pellavarouhetta jäätelöön tai ylipäätään jälkiruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tunnusta, että tämän päivänkin rouhesatsi meni jäätelön kanssa:D Nämä ovat varmaankin vain makuasioita - minä oikeasti pidän paahdetun rouheen mausta ja mielestäni se sopii jälkkäreihin ihan hyvin:)

      Poista
  5. Minäkin kannatan tuota filosofiaasi. Mieluummin terveyttä ruuasta ja herkutellen kuin purkista; poikkeuksen tekee D-vitamiini. :) Pellavarouheet ovat taas päässeet unohtumaan kauppalistalta, joten kiitos tästä vinkistä. Bataatti on myös valtavan ihanaa, täytyypä kokeilla reseptiäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. D-vitamiinipurkki minullakin on käytössä. Meillä on nyt meneillään vasta ensimmäinen rouhepussi - saa nähdä tuleeko tästä pysyvä lisä ruokavalioomme:)

      Poista
  6. Kyllähän jätskiannos muutti heti paljon terveellisemmäksi noilla lisukkeilla :) Bataattia syödään meilläkin melko paljon, mutta hamppari siitä on minulle uusi tuttavuus. Täytyy ehdottomasti kokeilla. Mukavaa työviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hampurilainen oli tuollainen uuden kokeilujuttu - välillä on niin kiva poiketa totutuista:) kiitos ja samoin sinulle<3

      Poista
  7. Bataatti on itselle uusi tuttavuus tuollaisena käytettynä.Pellavarouheenko voi itse paahtaa?Niitä olen lisännyt sellaisenaan esim.rahkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole paahtanut rouhetta itse, vaan ostin kaupasta valmiin paketin. Hyllyllä oli yllättävän paljon erilaisia vaihtoehtoja, ja osassa oli kuivattua mustikkaa ja tyrniä mukana. Nämä voisivat olla myös kokeilemisen arvoisia, mutta kylläkin vähän hintavampia.

      Poista
  8. Tykkään lukea nimenomaan sellaisia ohjeita, joita ei itse normaalisti käytä. Nämä kyllä houkuttavat kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arjessa tulee tehtyä tuttuja ja nopeasti valmistuvia ruokia, mutta viikonloppuna välillä iskee tämä uuden kokeilun vimma. Bataattihampurilaisia vosin tehdä vaikka joskus toistekin:)

      Poista
  9. Mun kasvissyöjä kaveri vauhkoaa koko ajan näistä bataattipurilaisista (soijapihvillä tosin) niin kai niitä on kohta pakko kokeilla! =D Onko ne siivutettu tuohon ihan kuorineen? Mitä niille siivuille tehdään? uuni? pannu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mielestäni kiva kokeilu:)
      Siivuttelin bataatit kuorineen ja kypsensin uunissa pehmeiksi leivinpaperin päällä samalla kuin jauhelihapihvitkin. Olen yleensäkin vain pessyt bataatin hyvin ja valmistanut nämä siivut ja bataattilohkot sekä myös lohkoperunat samalla tavoin uunissa ja tosiaan siis kuorineen:)

      Poista
  10. Minä olen käyttänyt jo kauan paahdettua pellavarouhetta - mustikalla, aamupuurossa joka aamu. Todella hyvää....tykkään. Bataattia pitää muistaa ostaa ja kokeilla hampurilaisia. kiitos vinkistä! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapellavarouhe kuulostaa hyvältä<3 Myös tyrniä voisi joskus kokeilla - syön nuyt kuitenkin tämän ensimmäisen pussilliseni ja hankin vasta sitten seuraavan:) Kiitos, Tepa<3

      Poista
  11. Nyt menee bataatti uuniin :) Ihanat ruokavinkit, kiitos!

    VastaaPoista