"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 18. kesäkuuta 2015

Syreenilastissa fillaroiden juhannukseen

Pihallamme kaikki on pikkuisen myöhässä ajankohtaan nähden - sekä kasvit että puutarhuri itse.


Pensasmustikkamme on juuri nyt kauneimmillaan. 


En muistakaan siinä aikaisempina vuosina olleen näin paljon kukintoja. Miten paljon pidänkään sen suloisesta valkoisesta herkkyydestä. 


Juhannusruusut ovat yleensä aina täydessä kukassa tähän aikaan vuodesta, mutta nyt löytyi vasta nuppuja. Olen onnellinen näistä meitä ennen tänne pihalle istutetuista pensaista. Ne ovat sinnitelleet pihan hoitamattomien vuosien ajan vadelmien, heinien  ja nokkosten joukossa ja kukkivat nyt iloksemme niin kauniisti joka kesä.


Syreenit ovat myös edellisten omistajien lahja meille. Olemme uudistaneet niitä joka vuosi muutaman vanhimman rungon leikkaamisella, sillä emme ole halunneet vetää niitä yhdellä kertaa kokonaan mataliksi. Ne antavat niin mukavasti näkösuojaa ja niiden muodostaman syreenimajan sisään on saatu piilotettua komposti ja mattoteline.


Tänä kesänä syreeni ihan notkuu kukinnoista, ja sateella oksat melkein viistävät maata painon lisääntyessä. Kukinnan jälkeen täytyy kyllä karsia puskaa lisää, sillä se yrittää jo viedä elintilaa vieressä kasvavilta katajilta.

Ups, yritin ottaa kuvat niin, ettei Hugon kaivama juhannusmonttu tulisi kuviin, mutta siinähän se näköjään näkyy tässä ja myös alla olevassa kuvassa :DVietimme työpaikalla hieman etukäteeen juhannuksen kunniaksi pihajuhlia, joihin lupasin tuoda pihaltamme syreeninoksia koristeeksi. Olen pyrkinyt pyöräilemään työmatkat aina, kun se on mahdollista, eikä yksi syreenilasti tuntunut olevan tarpeeksi painava syy jättää pyöräilyä väliin tälläkään kertaa. Napsin puskistamme yli metrin mittaisia kukkivia oksia ja tungin ne isoon kassiin. 

SisustEllen oli kyllä aikamoinen näky valtavassa ylileveässä ja ylikorkeassa syreenikuljetuksessaan ja sai paljon katseita osakseen kaupungin läpi kiitäessään:D


Nyt kiidetään seuraavaksi juhannuksesta alkavaan kesälomaan! Ihana saada enemmän aikaa yhdessäololle, suunnittelemilleni tuunauksille ja kaikelle kivalle kesäpuuhalle. Juhannuksen viettoomme kuuluu perinteisesti veneily, joten loma alkaa paatin varustelulla, sillä emme ole vielä ehtineet (lue:tarjenneet) yöpyä veneessä tänä kesänä.

Kesäpäivien iloa ja suloista suven juhlaa, ihanat ystäväiseni ♥

juhannushalauksin

21 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja oikein mukavaa juhannusta <3

  VastaaPoista
 2. Rentouttavaa juhannusta ja kesälomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti<3 Ihanaa juhannusta ja toivottavasti välillä aurinkoisiakin kesäpäiviä sinullekin:)

   Poista
 3. Mä kanssa pyöräilin edellispäivänä iso syreenipuska pyörän tarakalla kassin päällä, kun Poroholmaan poljin. Se ihana tuoksu oli sen väärti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no sittenhän meitä syreenilastissa seilaavia onkin ollut liikkeellä useampia:D Noita kukkia on tänä vuonna pihapiirissämme niin paljon, että tuoksu alkaa tuntua jo liiankin huumaavalta:)

   Poista
 4. Kaunista on puutarhassasi nyt! Leppoisaa Juhannusta sinne merimaisemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Hugon juhannuskuoppa somistaa pihaamme kylläkin edelleen:D Leppoisat juhannukset sinnekin - toivottavasti myös sään puolesta <3

   Poista
 5. Kaunis puutarha ja ihania kuvia. Oikein mukavaa juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla tällaista villiintyneen rajamailla häilyvää kauneutta:D Kiitos samoin sinulle, Ansku<3

   Poista
 6. Meijän pensasmustikat ja karkkiomppu-Kersti levähtää tämän suven...Ilosta Jussia sinne sinulle täältä kammarista :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kyllä pensasmustikassa kauniit kukat; mutta upeat kukinnot ovat myös syreenissä. Ne ovatkin tainneet tänä kesänä kukkia tavanomaista muhkeammin - viileä ilma on siis jossain mielessä hyväkin, kun kukinnat kestävät kauan. Ihanaa juhannusta teille sinne!

  VastaaPoista
 8. Hyvää juhannusta!!! :)
  Syreeni on niin kaunis <3

  VastaaPoista
 9. Oih, ihanat kuvat <3 Hyvää Juhannusta teille!

  VastaaPoista
 10. Upea puutarha ja kauniita kukkia! Oikein hyvää juhannusta teille <3

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia :) Meilläkin syreenit kukkii nätisti ja se tuoksu! Keräilinkin tänään maljakkoon muutamia oksia :) Ihanaa juhannusta ja lomaa!

  VastaaPoista
 12. Ihana sireeni pensas, minäkin kävin äitini tykönä napsimassa puskan itselleni ja otin samalla alunkin, koska saisin omaan pihaanikin kasvamaan oman pensaan :)
  monttuja meilläkin yritetään kaivaa..
  Mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 13. Kaunista!
  Meilläkin ovat ruusut myöhässä, mutta eipä tuo mikään ihmekään ole - niin kylmää on ollut.
  Tänään vaikuttaisi siltä, että kesä on tullut! Oikein hyvää lomaa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille kaikille ilahduttavista sanoistanne. Ihana kesä on täällä - nyt nautitaan siitä täysillä<3

   Poista