"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Grillipizzaa ja rauhattomuutta


Olemme saaneet aikoinaan häälahjaksi ystäviltämme vuolukiviset paistinkivet, joita voi vaikkapa uunissa kuumentamalla  käyttää ruuanvalmistukseen. Silloin uutena käytimme niitä illanistujaisissa pikkunaposteltavan kuumentamiseen ja kokeilimme jopa lihan kypsentämistä. 


Nyt kaappiin unohtuneet kivet saivat uutta käyttöä, sillä innostuimme kokeilemaan mökillä grillipizzan tekoa. Laitoin kivet hiiligrillin ritilälle kuumenemaan ja kypsensimme ensin pizzapohjia toiselta puolelta. Käänsimme pohjat, lisäsimme kukin haluamansa täytteet pohjan päälle ja paistoimme kypsiksi. Pojan arvio oli: "ehkä parasta grilliruokaa tänä kesänä". Tästä päätellen aika onnistunut kokeilu. 


Ainoana miinuksena oli kivien pieni koko, mutta toisaalta grillin mahtui juuri sopivasti kaksi kiveä. Varsinaiset pizzakivet ovat varmaankin isomman kokoisia. 

Hankimme muuten mökkiterassille tuollaisen paloturvallisen suojamaton, jonka levitämme grillatessa tuohon puuterassin suojaksi. Muuten ei varmaankaan hiiligrilliä uskaltaisi edes käyttää puisella alustalle. Ei niin kaunis, mutta tässä kohtaa SisustEllen antoi periksi turvallisuuden vuoksi, mutta rullaa aika nopsasti maton pois käytön jälkeen:D


Nyt toivotaankin grillauskelien jatkuvan, vaikka syksyn tunnelmiin ollaankin siirtymässä.

Täällä on useampia isoja asioita ja päätöksiä meneillään, ja ne ovat täyttäneet ajatukset ja saaneet olon rauhattomaksi...niin ja vieneet aikaa myös blogien seuraamiselta ja kommentoimiselta - pahoitteluni siitä<3 Nyt en ole vielä näistä asioista valmis kertomaan, mutta ehkäpä ajan kuluessa ne tulevat esille syksyn aikana täällä blogissakin - aika monet jututhan tännekin vaan tupsahtavat, vaikka sisustuspainotteinen blogi onkin kyseessä. 

Mutta nyt villasukat jalkaan ja sohvannurkkaan syyssateista nauttimaan<3

halauksin

23 kommenttia:

 1. Pohjista tulee varmasti ihanan rapeat tuollasen kiven päällä!

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuollainen pizzakivi ja ollaan kovin tykästyneitä myös. Kiva vinkki tuohon paistamiseen hiiligrillissä, en ole nimittäin saanut mökillä (hiiligrillissä) kypsäksi. Kotona kyllä onnistunut kaasugrillillä. Mukavaa syksyä! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiligrillissä ei ehkä homma olisi onnistunut ilman tuollaista kiveä. Kivi piti vaan lämmittää ensin kunnolla kuumaksi, niin homma hoitui. Pizzapohjan paistaminen ennen täytteitä on varmaankin myös aika tarpeellista. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kokeilumme, joten ihan pro-tason vinkkejä nämä eivät ole :D Kaasugrilli onkin varmasti hyvä tässä hommassa.
   Kiitos kommentista ja toivotuksista - mukavaa syksyä sinullekin<3

   Poista
 3. Nam, näyttää herkulliselta ja lasten suustahan kuulee aina totuuden :-)
  Jänniä hetkiä myös täällä päässä - kaikki selviää aikanaan. Ihanaa syyskuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizzojen ulkonäkö ei ihan vastaa makua - ovat siis parempia miltä näyttävät:D Emme kaulineet pohjia, vaan jokainen venutteli taikinanpalansa käsin haluamansa kokoiseksi ja muotoiseksi. Grillissä tuo pohja tulee jotenkin tosi mukavan oloiseksi ja makuiseksi.
   Kaikki asiat tosiaan selviävät ajan kanssa, ja muutoksiinkin tottuu vähitellen:)
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 4. Ikinä en ole grillissä pizzaa tehnyt, mutta vaikuttaahan tuo nyt aivan mielettömän herkulliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tulee niin usein laitettua samoja ruokia grillissä ja muutenkin - tämä oli kyllä hauska uusi kokeilu:)

   Poista
 5. Meidän pizzakivi on isompi, mutta nuo teidän kivet ovat myös näppärän kokoiset
  Niin se vain on, että kaikilla asioilla mitä meille tapahtuu on jokin tarkoitus. Asiat järjestyvät tai selkiytyvät jollain tavalla. Kuulostavat kliseisiltä lausahduksilta, mutta näin se vain on. Ole luottavaisin mielin ja älä ota tästä bloggaamisesta paineita. Mahtihalus täältä! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eivät kai ole varsinaisia pizzakiviä vaan jotain mitä lie paistinkiviä. Tulivat kaappien pimennoista päivänvaloon ja käyttöön:) On se vaan kumma, että tuota tunnepuolta ei pysty aina järjellä pistämään ojennukseen:) ♥-kiitos sanoistasi ja halauksista!

   Poista
 6. Tuon viimeisen lauseen piti olla siis MAHTIHALAUS TÄÄLTÄ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin ja vielä: blogissasi esittelemäsi keittokirjahan minut tähän pizzakokeiluun innosti, joten kiitos inspiraatiosta:)

   Poista
 7. Tuli ihan vesi kielelle, kun katseli kuviasi. Tuollaisella kivellä paistettaessa pohjasta tulee varmasti ekstrarapea. Eikä tarvitse sisällä kuuman uunin kanssa lämpimänä päivänä tuskailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona ruuan laittaminen tuntuu aina pikkuisen luksukselta. Oma vaivansahan siinä on, mutta kivoja yhteisiä hetkiä näistä syntyy, eikä tosiaan tarvitse sisällä hikoilla:)

   Poista
 8. -Hei voiks sen sun pizzakiven laittaa hiiligrillin? -Voi.
  -Laitetaan! :D

  Kiitos mahtavasta vinkistä, tiedän mitä meillä syödään viikonloppuna. Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän saman keskustelun kävin itsekin:D En vieläkään tiedä, voiko nuo kivet laittaa hiiligrilliin, mutta siitä huolimatta laitettu on ja pizzat saatu paistettua:D
   Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 9. Villasukat on otettu käyttöön täälläkin :)
  Isojen asioiden pyörittäminen tekee tosiaan rauhattomaksi,
  mutta kun päätökset on tehty voi huokaista helpotuksesta :)
  Ihanat pizzat !
  Mukavaa syksyn alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Tiina<3 Vielä on asioiden pyörittely kesken, mutta kyllä tämä olo tästä varmasti pikku hiljaa taas alkaa rauhoittua.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 10. Hey my friend, it is so nice to eat outside...summerfeelings!
  It looks great and it tastes delicious, i believe!

  Summer holiday is over yet.....schooltime has started!

  Have a great weekend.

  Warm wishes,
  Eefie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Summertime and holiday is over, so we have to save sunshine and warmth inside in our minds:)
   I´m so happy you visited<3
   Thank you and same to you♥

   Poista