"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Saaressa mökkireissulla


Meidän mökkimme on saaressa, joten sinne ei joka talvi pääse käymään. Jäätilanne on vuosittain hyvinkin vaihteleva täällä länsirannikolla.


Hiihtolomalla oli tarkoitus lähteä mökille viettämään päivää oikein eväiden kanssa, mutta jäät olivat silloin liian heikkoja.


Kaksi mökkireissua on kuitenkin saatu tehtyä, joista toinen tänä viikonloppuna. Matkalla kairattiin jäähän useamman kerran reikiä ja varmisteltiin jään paksuutta ja turvallisuutta. 


Ensimmäisellä reissulla ikkunat olivat kauniiden kuurankukkien peittämiä. Huoh, miten pidänkään luonnon talvisista sävyistä.


Otin muutaman kuvan sisätiloista myös tämän kertaiselta reissulta. 


Mökki on ollut hiirien talvipesänä monta vuotta, ja ilahduin kovasti huomatessani, että keittiö ja pikkukamari ovat pienen remonttimme ansiosta pysyneet hiirivapaina. 


Eteisestä ja salista kyllä löytyi joitain papanoita, mutta niiden hiiritiivistys onkin vielä keskeneräinen projekti. 


Hiirivaaran vuoksi kaikki ruuat on viety kaupunkiin, ja matot on kääritty rullalle.


Hmmm...eräiden rullaustaidoissa on vähän toivomisen varaa:D


Kaikki muutkin tekstiilit koetettu nostaa sellaisiin paikkoihin, jossa ovat turvassa nakertelijoilta. 


Jopa verhot nostetaan sen verran ylös, ettei niitä pitkin pääse kiipeilemään. Tässä kylläkin tyynyjä ja patjoja talviteloilla keittiön sohvalla.


Sisäovet pidetään visusti kiinni koko talviajan. 


Jos hiiret pääsevät sisälle, ne eivät ihan vapaasti pääse juoksentelemaan joka paikassa.


Eteiseen on nostettu terassilta talvisäilöön lankkupöytä ja tiskipöytä. Kyllä aina kevään tullen on pientä puuhaa, ennen kuin kaiken saa taas paikoilleen.


Voi olla, että seuraavan kerran mökkiovea availlaan vasta jäiden lähdön jälkeen.



Paluumatkalla oli tarkoitus kuvata viimeisiä talvitunnelmia, mutta kameran akusta loppuivat paukut.


Yhden kuvan sain napattua niemen kärjestä. Se on virtaavan veden paikka, jossa on aina heikkojen jäiden vaara. Nyt se oli kylläkin jäätynyt - erottuu kuvassa tummempana alueena. 

Kyllä nämä jäällä kävelemiset taisivat olla viimeisiä. Rakastan lumista maisemaa, mutta maaliskuu tuo mukanaan toiveen jo keväisemmistä tunnelmista.

Hymyjä ja haleja teille kaikille ihanille♥

38 kommenttia:

  1. Länsirannikolla ja meren saaressa on meidänkin mökki - rakas röttelö :) vain kesäasumiseen tarkoitettu yksinkertaisine ikkunoineen ja heikkoine eristyksineen. Mekin pyrimme käymään siellä vähintään kerran pari talven aikana - jos ei muuta niin taputtamassa nurkkia ja vakuuttamassa että kesällä taas tavataan.
    Kovin tutulle kuulostivat teidän puuhat mattojen rullailuineen. Joskus jätin/unohdin talveksi huussiin juuri virkkaamani maton, seuraavana keväänä totesimme, että sitä oli hiittulaiset verottaneet pesävärkiksi kudetta jättäen melkoisia reikiä! Huomenna olisi tarkoitus vielä käväistä katsastamassa, mitä tämän talven jäätilanne on aikaansaanut ennen kuin alkavat plussayöt.
    Kevätmielin Keekeläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentistasi<3 Meillä on näköjään hyvinkin samansuuntaisia mökkeilykuvioita:) Täällä hiiret itse ovat myös opettaneet, mitä kaikkea kannattaa pistää talveksi piiloon. Meillä ne opettivat tuon verhojutun. Eipä ollut tullut mieleen, että kiipeäisivät verhoja pitkin tihutyöretkilleen - myös verhon helma oli nakerrettu rikki.Nyt tuntuukin ihan luksukselta, kun kaksi huonetta on hiirivapaata aluetta. Ihan täysin emme kuitenkaan tuohon luota, vaan rullaamme matot ja muut niistäkin talviteloille.
      Mukavaa mökkireissua teille<3

      Poista
  2. Kyllä sitä jo kovasti odottaa kesää ja mökille pääsyä. Meillä pääsee kesäkotiin autolla mutta matka on niin pitkä,että ei sinne viikonlopuisin tee mieli lähteä. Hyvässä mallissa teillä asiat mökillä näyttävät olevan. Kesä, tule jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän minustakin tämä lumi saa jo alkaa sulamaan, vaikka hiihtolomaan saakka toivonkin aina hartaasti sitä riittävän. Mökki näytti talvehtineen ihan hyvin - nyt sitten vaan odotellaan uuden mökkikauden alkamista<3

      Poista
  3. Ihanan näköistä siellä mökillänne. ❤Odottava tunnelma. Kohta rullat avataan ja esineet lasketaan lattiatasoon. Maaliskuu-kevät on jo täällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tosiaan tuo tunnelma on odottava, ja itsekin sitä jo odottaa, että pääsisi puuhailemaan mökille. Siellä on taas mukavia maalausprojekteja suunnitteilla ensi kesäksi:)
      Maaliskuu on lupaus keväästä♥

      Poista
  4. Meillä on tarkoitus käväistä huomenna mökillämme, jos ei ole kovin kurja keli. Meillä onneksi ei ole mökillä sisällä ollut hiiriä (koputan päätäni). Entisessä vessa/varastossa hiiret kyllä vierailivat ja kerran hiiri oli tehnyt pesän Armastuksen työtakin hihaan. Surullista kyllä poikaset olivat kuolleet. Uusi vessa/varasto on näköjään sen verran tiivis, että papanoita ei ole näkynyt ainakaan tähän mennessä siellä.
    Mutta nyt vaan toivotaan, että kesä tulisi mahdollisimman nopeasti, jotta pääsee mökkeilemään kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni on hiirivapaa mökki. Mökkikauden alussa on aika urakka pestä ja puunata kaikki hiirien talviset jäljet.
      Olikin varmasti aika yllätys löytää työtakin hihasta hiirenpesä:)
      Mukavaa reissua teille<3

      Poista
  5. Tuo teidän mökki on kerrassaan aivan ihana!!

    VastaaPoista
  6. Tuo teidän mökki on kerrassaan aivan ihana!!

    VastaaPoista
  7. Ihanalta näyttää mökillänne talviteloillakin! Kova mökkikuume on jo itselläkin, nyt on toisaalta hyvää aikaa suunnitella tulevan kesän projekteja. Meidän mökkimme on järven rannalla, autolla pääsee perille asti mutta kesäasuttavaksi kun on tehty niin vielä ei tarkene kuin käydä välillä tarkistamassa että kaikki on kunnossa. Puolestani lumet saisivat jo sulaa :-)

    - Johanna / https://puolenhehtaarinmetsanmokki.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autotie perille olisi kyllä tosi kätevää, mutta venematkassa/jäitä pitkin kulkemisessa on myös oma kiva tunnelmansa:) Kevätaurinko lupailee jo mökkikauden lähestymistä<3

      Poista
  8. Oi, teillä on kyllä ihastuttava mökki. Nuo mattokasat ja tyynynpäälliset, ihania. Kevät tulee kohisten ja alkaa mökkikausi. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti<3 Paljon on tehty töitä, jotta ollaan saatu tuota keittiötä vähän valoisammaksi synkän ruskean kauden jälkeen. Kuvia tulee otettua aina valmiista huoneista - salin (vielä) punainen lattia ei ole tainnut kertaakaan päästä blogini sivuille:D
      Suloista sunnuntaita sinne♥

      Poista
  9. Tuo teidän mökki on kyllä ihan "taivaspaikka" ja remontin jälkeen siellä on niin ihana tunnelma. Minä en ole päässyt käymään tänä talvena lainkaan mökillä, joten minä taidan odotella vähitellen jo jäiden lähtöä... Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taidettiin jossain vaiheessa kutsua mökkiämme orjaleiriksi, koska kunnostettavaa tuntuu riittävän ihan loputtomiin:D
      Kiitos paljon ja samoin sinulle♥

      Poista
  10. Voi miten ihana paikka tämä teidän mökkinne on ja mitä kalusteita!!! Myös eteisen tapetti pisti silmään, hienoja valintoja olet tehnyt remontoidessanne.
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi - se toi hymyä ja hyvää mieltä<3 Samoin sinulle♥

      Poista
  11. Onpas teillä ihana mökkipaikka!! Aurinkoista maaliskuuta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, mutta puuhakkuutta vaativa:D Kiitos ja samoin sinulle<3

      Poista
  12. Aivan ihana visiitti talviseen saareen, mökkiä tapaamaan. Jotenkin ihan omanlainen tunnelma varmasti tuolla talvella, kun paratiisi nukkuu talviuntaan. Eikä tarvitse mennä kuin pari kuukautta tästä eteenpäin, kun on saaressakin jo herätty uuteen kesäkauteen.
    Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Ellis, kirjoittelet aina niin kauniisti<3 Kevät on aina niin täynnä ihanaa odotusta. Samoin sinulle♥

      Poista
  13. Osaan niin samaistua tuohon hiiriltä vapaaseen tilaan ;) Vahingoista on viisastuttu täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin lukenut blogistasi teidän hiiriongelmistanne, joten samoissa liemissä ollaan taidettu olla:) Pikku hiirulaiset ovat opettaneet meillekin ennakoimisen taitoa:D

      Poista
  14. Vielä talviunessa siellä mökki, vaan pianhan jo saa laitella tavaroita paikoilleen ! On se vaan niin ihana tunne kun se kevätaurinko alkaa lämmittää ja pääsee pihapuuhiin, mökillä tai kotona :)))
    On teillä ihana kesäpaikka ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,ihana<3 Nyt tuolla mökillä on mukavaa hommaa tiedossa, kun saa maalausten jälkeen asetella kaikki paikalleen...tai no vielä pitäisi yksi lipasto maalata..ja...ja...haavelista hommista on kyllä aika pitkä:D Nyt kuitenkin hommista on edelleen taukoa, sillä näillä keleillä sinne ei enää pääse. Odotellaan siis kevään edistymistä<3

      Poista
  15. Ihastuttava mökki ja hienoa, että pääsitte vielä käymään. Nyt on mukava jäädä odottelemaan mökkikauden avajaisia. Siitä täälläkin tänä viikonloppuna jälleen haaveiltiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo reissu tuli tehtyä ihan viime hetkillä. Nyt täällä lumet ja jäät sulavat sellaisella vauhdilla, että sinne mennään seuraavaksi veneellä jäiden lähdettyä. Sitä odotellessa<3

      Poista
  16. Voi miten kaunista teillä on tuolla! Iso huokaus ja ihastelua täältä :)

    VastaaPoista
  17. Ihana, ihana mökki! Kauniita yksityiskohtia täynnä ja niin minun makuuni.
    Meilläkin on ollut hiirivapaa talvi, eli viime kevään pienet korjaukset tekivät tehtävänsä.

    Tuo siniharmaa lattia on upea! Onko alkuperäinen vai oletteko maalanneet? Minun tekisi mieli maalta mökkimme lattiat juuri tuolla sävyllä - siksi kysyn.

    Ihanaa, että kohta on kevät ja kesäkodit heräävät jälleen eloon, aurinko lämmittää vanhat rakkaat seinät ja saa alkaa puuhailemaan kaikenlaista kivaa.

    Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi<3 Maalasin lattian viime kesänä - aikaisemmin lattia oli kirkkaan sininen:D Myös seinät maalattiin, ne puolestaan olivat aiemmin keltaiset ja sinapinruskea katto muuttui valkoiseksi jo edellisenä kesänä. Tunnelman muutos on maalauksen myötä aikamoinen:)
      Iloa viikonloppuusi<3

      Poista
  18. Ihana mökki teillä kuvien perusteella. Harmi, että saarelle kulkeminen voi olla ajoittain vaikeaa. Onko niin, että talvisin etenkin pääsette mökillä vierailemaan harvemmin? Vanhoissa puutaloissa ovien ja ikkunoiden tiivistys on kyllä tärkeää, että lämmitys ei karkaa harakoille. Asun itse Helsingissä mutta minun ikuinen mökkiprojekti sijaitsee Itä-Suomessa. Mökillä aika meneekin usein remontoidessa ja ylläpitäessä mökin kuntoa. Ei tämä minua haittaa koska on ainakin tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos💕 Meillä myös jatkuvasti projekteja meneillään, se lienee elämäntapa, joka juontaa osittain tavasta innostua aina vaan uusista jutuista😅

      Poista