"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Pieni piparisaari


Loppiaista juhlistamme yleensä popsimalla loputkin jouluherkut. No niitä ei useinkaan ole jäljellä muuta kuin piparitalo. Sen syöminen ja kuusen uloskantaminen ovat joulusta luopumisen viimeisiä puuhia. 


Tänä vuonna(kin) piparitalomme on tyttäreni luomus. Sen erikoisuus on sokerimassan testailu katon ja nurkkalautojen somisteena. Näppärän näköisesti ne siihen ilmestyivät ja lopusta massasta muovautui pihalle lumiukko.


 Tytär asetteli pipariluomuksensa hauskasti isolle metallitarjottimelle, jonka pintaan talo heijastuu vähän kuin veden tai jään pintaan.


Piparisaaressa asuvan lumiukon hatuksi tytär valitsi konvehtirasiasta parhaimman mallin, jonka hän koversi tyhjäksi. 


Tästä puuhasta tuli niin lapsuuden omassa mielessäni valtavan kokoiset konvehtirasiat, jotka olivat kauniissa rasioissa täynnä ihanan mallisia herkkuja.  

Isosiskoni oli pienenä allerginen suklaalle  joten meillä oli ihan mahtava työnjako: koversimme konvehtien sisustat siskolle ja minä sain syödä kuoret. Teimme kuorista pikkuruisia suklaisia huonekaluja ja keksimme kaikenlaisia kivoja leikkejä.

Pikkusisarelle terkkuja, että olit näiden lapsuusmuistojen aikana vielä liian pieni osallistuakseen tällaisiin herkutteluleikkeihin:)


Tämän talon purkuhetkien jälkeen alkaakin taas kevennetympi herkkukausi, johon minulla top kolmosessa keikkuvat vihersmoothie, tyrmimehulla ja pellavarouheella maustettu luonnonjugurtti ja tuoresalaatit.

 Onnellista uutta vuotta - toteuttakoon se unelmiamme tullessaan sekä suokoon tilaa uusille ihanille haaveille♥ 

loppiashalauksin

14 kommenttia:

 1. Voi miten soma saaristolainen perinnepiparitalo!! :) Ihanat karmit ja kaikki. En kyllä raskisi tuota hajottaa, mutta tietysti on hyvä, että on loppiaisperinteitä, niin perinne sanelee asian ;). Meilläkin kannetaan kuusi tänään ulos ja piparitalosta taitaa olla vielä puolet jäljellä... Uudenvuoden kevyet herkkusi kuulostavat todella maukkailta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No postauksen julkaisun jälkeen täällä on tullut pieni käänne, joka saattaa muuttaa herkkusuunnitelmia. Tytär oli taloa kootessaan ja koristellessaan aikamoisessa flunssassa, joten hän heitti ilmoille, että voikohan sitä syödä ollenkaan. Hmmmm....SisustEllen miettii täällä kuumeisesti syödäkö vai tallentaa jonnekin kaapin perukoille uutta joulua odottamaan...säilyisiköhän talo kivan näköisenä kokonaisen vuoden...?

   Poista
 2. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!
  Tuo on söpö! Joulu on jo pakattu täälläkin ja kevättä kohti mennään!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tykkään kyllä itsekin tuosta talosta tosi paljon♥

   Poista
 3. On kyllä hieno piparkakkutalo...eihän tuota raski edes syödä.
  Minulla on myös hauska lapsuusmuisto konvehtirasioihin liittyen, sillä kun rasia tyhjeni (aika nopeasti) käänsimme sen sisäosan nurin päin, jolloin saimme siitä "kassakoneen" näppäimistön kauppaleikkeihimme. :D
  Oikein mukavaa loman jälkeistä paluuta arkeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Onpa noista konvehtirasioista ollut paljon iloa ihan lapsuudesta saakka - saisihan laatikosta vaikka tehtyä samalla periaatteella vaikka läppärinkin:D

   Poista
 4. Oi, miten ihastuttava piparisaari, kyllä tuolla kelpaa lumiukon asustaa. Voisin ensi kesänä käydä piipahtamassa! :)
  Ihanaa ja unelmien täyttämää vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan:D Niin, jos vaan saarta ei ole siihen mennessä syöty:D
   Kiitos ja samoin sinulle♥

   Poista
 5. Suloinen pieni lumiukko siinä vartioi taloaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaakin vartioida, sillä herkkunälkäisiä saattaa olla liikkeellä:D

   Poista
 6. Tão linda a casinha. Adorei. Bom fim de semana e bom ano.

  VastaaPoista
 7. Miten kaunis!..miellyttää silmääni tuollainen piparitalo kovasti.♥

  Hauskaa viikon alkua ♥♥♥  VastaaPoista