"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Palashampoo - ripaus ekologisuutta


Sarjassamme luonnoksista poimittua: olen kirjoittanut tämän postauksen kuukausi sitten, mutta jostain syystä jäänyt julkaisematta:D Näitä on sattunut ennenkin, joten lukijat ovat ehkä jo tottuneet:D Tässäpä tämä:

Mainitsin joulukuisessa postauksessa, että ekologisuus oli nouseva trendi joululahjoissamme. Kotitekoisen pyykkipulverin lisäksi ostimme molemmille lapsille jollain tavalla aiheeseen liittyvää. Poika sai the other danish guy-boxerit, jotka on tehty valtamerien muoviroskasta - käyttäjäkommentit pojalta ovat olleet myönteisiä.


Tyttären pakettiin käärimme kahta eri tuoksuista Lush-palashampoota, joita ei ole pakattu muovisiin shampoopulloihin, mikä puolestaan vähentää muovipakkaustan määrää.

Minulle palashampoon käyttö on ihan uusi juttu, joten tilasin kiinnostuksesta toffeentuoksuista saippuaa itsellenikin ja tänään olikin ensimmäinen testailupesu. Vahdotin palasaippuaa suoraan märkiin hiuksiin ja pesin tavalliseen tapaan. Mukavan tuoksuista ja kiva oli käyttää. 

Hiukset ovat jännällä tavalla erilaiset kuin tavallisella shampoolla pestynä. Pysyvät paremmin halutussa kuosissa, tuntuvat paksummilta ja kuohkeammilta ja ovat pidempään puhtaat. Toisaalta kaupan ostoshampoolla pestynä hiukset ovat sileämmät ja harja kulkee hiuksissa helpommin.


Tämän kokeilun myötä olenkin innostut siirtymään palashampoon käyttäjäksi - tosin pesun jälkeen lisään perinteistä hoitoainetta entiseen tapaan eli olen tällä hetkellä jonkinlainen sekakäyttäjä:D

Testailin vielä toista luontaistuotekaupasta löytämääni palashampoomerkkiä, mutta se jätti hiukset tahmeiksi, ja kyseinen saippua taitaakin päätyä meillä käsisaippuaksi. Tuotteissa on näköjään paljon eroja.

Joka tapauksessa kannattava ekologinen kokeilu, jonka myötä palashampoo on tullut meille  jäädäkseen - suosittelen muillekin:)

16 kommenttia:

  1. Täällä ollut tuo sama toffeinen palashampoo käytössä. Ja, hoitoainetta itsekin joudun lisäksi käyttämään. Mutta, muuten hyvä tuote ja toivotaan että hoitainekin löytäisi tiensä palaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla:) Palahoitoaine pitää jossain vaiheessa myös tsekata nyt, kun palashampoo on jo tuttu tuote.

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen tuote! Pitääkin kokeilla...
    Iloista helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan - ainakin itse tykkään kovasti<3
      Kiitos ja samoin sinulle<3

      Poista
  3. Mielenkiintoista sanon minäkin! Onkohan tuota palashampoota olemassa ihan väritöntä versiota? Itse nimittäin yritän pitää hiukseni niin vaaleina kuin mahdollista ja olen huomannut, että hiukseni imaisevat heti tervashampoon ja kaiken vähänkin sävytetyn värin shampoosta heti itseensä. Tuon värinen palashampoo ei siis minulle kävisi, mutta ajatus kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on minulle niin uusi juttu, etten tiedä valikoimista, mutta uskoisin värittömiäkin löytyvän:) tämä voisi olla aika näppärä shampoo myös veneilyssä, kun säilytystilaa on kuitenkin rajallisesti:) hauska kokeilu joka tapauksessa.

      Poista
  4. Kiva kuulla kokemuksia käytöstä. Pitääpä tuota minunkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on taas tänään jatkettu kokeiluja ja toffeepalashmpoo on ollut käytössä❣️

      Poista
  5. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, kiitos vinkistä!
    Itse olen jo vuosia käyttänyt merisuolasaippuaa ja suorastaan rakastan sitä. Tekee iholle "ihmeitä" :)
    Vaaleanharmaille hiuksilleni en ole vielä löytänyt palasaippuaa, joka pitäisi ne vaaleanharmaina, vaan hiuksiini on tullut epätoivottu kellertävä sävy. Jos jollain olisi vinkata tällaiselle "hopeahapselle" sopiva palasaippua niin olisin enemmän kuin erittäin tyytyväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merisuolasaippua kuulostaakin kokeilemisen arvoiselta:)
      Valitettavasti en osaa antaa neuvoja palashampoon valinnasa, sillä olen itsekin vasta tutustumassa tähän minulle uuteen tuotevalikoimaan:)

      Poista
  6. Palashampoo kiinnostaa minuakin, eli oliko tuo toffeinenkin Lushin shampoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä toffeen tuoksuinen on Lushilta ja tuntuu sopivan omille hiuksilleni hyvin:)

      Poista
  7. Ohhoh, tuota merijätehommelia en tiennytkään, ihan hyvä juttu. Ja palashampoosta en ollut kuullutkaan, joten sekin ihan mukavaa infoa ja tuo kokeilukin :). Voin vain kuvitella, että "toffee" hiuksissa ei lihota samoin kuin syötynä :), mutta alkaako toffeeta tehdä mieli sitten muuteenkin? Heh, tuo oli vain hassuttelua. Kiitos infosta ja hauskoja ja aurinkoisia kevättalven päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muoviroskan hyödyntäminen on kyllä huikea ja tuosta nimestä huolimatta ihan suomalainen idea! Palashampoo on minullekin melko uusi asia eli testailuvaiheessa ollaan.
      Nauratti kovasti tuo toffeepohdintasi - kiitos hyvän mielen kommentistasi♥

      Poista
  8. Hauska yhteensattuma jälleen: juuri kävin itsekin tutustumassa palashampooseen, kylläkin eri merkkiin. Laventelin sisältävään. Ajattelin kokeilla - mukava kuulla, että sulla toimi. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa tosiaan hauska yhteensattuma:) Saapa nähdä, miten omat kokeilusi sujuvat, sillä näiden kahden tuotteen jälkeen olen huomannut, että näissä onkin aika tavalla eroja.

      Poista