"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

"WE can do it"- team


Aikaa ehti vierähtää, ennen kuin saimme lunastettua  "WE can do it" - tiimin lahjakortin. Ihan huikea lahja lapsiltamme.

Lahjakortin työpanos kohdennettiin yläkerrassamme olevaan entiseen lastenhuoneeseen, nykyiseen varasto-sekamelskatilaan, josta on haaveiltu työhuonetta.


Maalisävy sekoiteltiin itse kalkkimaalista, ja taas kerran valinta osui vaaleimpaan sävyyn. Käytin mittana kertismuovipikaria, joka sattuu olemaan tasan 2 desin vetoinen. Sekoitussuhde maalissamme 1 osa Stone Grey harmaata ja 6 osaa valkoista. 


En tiedä, osaisinko edes enää valita valmiista maalisävyistä sopivaa maalia - niin helposti tulee valittua liian tummia sävyjä ja niin hauskaa tuo itse sekoittelu ja sävyn etsiminen on.


Lähtötilanne  näytti tältä sekamelskahuoneen sisääntulo-oven nurkkauksesta.

Kyllä on muuten vaikea laittaa tänne  tällaisia kuvia ja tunnustaa, että meillä on tosiaan kokonainen huone ollut epämääräisenä varasto- ja tuunailutilana. Täällä on mm. maalattu huonekaluja, sekoiteltu DIY pyykkipulvereita ja pidetty joululahjatalkoita.


Boordi ja sininen sävy seinistä saavat nyt häipyä - voi tätä onnea. 


Kalkkimaalia on siitä niin huoletonta maalata, että ei tarvitse edetä niin järjestelmällisesti ja siltikin tulee tasaisen sävyistä pintaa. Tässä tosin vasta pohjamaalausta.


Valmista pintaa pientä viimeistelyä vaille.

Me vanhemmat olimme mukana hanslankareina ja minä ihan vähän myös maalitelassakin kiinni, sillä itselleni tämä lahjakortin lunastus oli ennen kaikkea yhdessäolon ja puuhailun lahja - halusin ottaa kaiken irti yhteisestä ajastamme. 


Tässä pönttömuurin toisella puolella ennen-kuvassa on "WE can do it" -tiimillä seinän maalipesu meneillään.


Sama seinä seuraavana viikonloppuna kuvattuna.

 Tässä vaiheessa lattialle ei tehty mitään, sillä en ihan tiedä, haluaisinko siihen muutosta vai en. Lattia on alkuperäinen, mutta lakattu joskus aikoinaan.


 Ikkunaseinältä päin otettu ennen-kuva sekamelskatilanteesta. Tuo korkea lipasto saattaa jäädä huoneeseen, jos vaan paukut riittävät sen kunnostamiseen ja maalaamiseen.



...ja maalauksen jälkeen.

Emme tyhjentäneet huonetta kokonaan, vaan kasasimme kaikki tavarat keskelle huonetta - tästä syystä en saanut otettua kuvia kokonaisuudesta.


Yksi oviseinistä ennen...

...ja nyt.

Useampi viikonloppu maalauspuuhailussa on vierähtänyt  - jee, onnea joka hetki ! Kiitoshalit rakkaalle tiimille <3

Nyt seinät ovat siis valmiit, mutta muu sisustus on täysin vaiheissa, joten puuhaa riittää. Edelleen vanha pois lähtevä vaatekaappi seisoo keskellä huonetta ja tavaraa on väärissä paikoissa. Tiedossa siis plokkausurakkaa ja uuden kaapin etsintää.

Halauksin

10 kommenttia:

  1. Ihana lahjakortti <3 Kaunista jälkeä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin ilahduttava lahja❣️ on tuo nuoriso vaan niin ihanaa😍

      Poista
  2. OI, miten ihana lahja! Hoksaavat nuoret sinulla ja avuliaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, yhdessäoloa ja kivaa puuhaa, on ne vaan niin kekseliäitä ja ihania😍

      Poista
  3. Olen törmännyt useamman kerran ongelmaan, jossa harmaa seinämaali onkin ulkoa tulevan valon myötä muuttunut "liian" siniseksi. Odotettu helmenharmaa onkin yllättäen vaalenasininen. Olet hienosti onnistuntut valitsemaan juurikin HARMAAN sävyn. Kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❣️ pidän itsekin tuosta harmaan sävystä ja vähän jännitinkin sen onnistumista. Halusin nimenomaan eroon huoneen vanhasta sinisestä sävystä ja olisi harmittanut, jos maalauksen jälkeen huone olisi edelleen sinertänyt🙂

      Poista
  4. Meillä on maalattu makuuhuone eilen savimaalilla. Nyt on aikaa ja kun kevät koittaa, niin sisustaminen on taas omia innostuksen kohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo savimaali kiinnostaisi myös kovasti - täytyypä tulla kurkkimaan, jos blogissasi vaikka olisi kuvia urakasta😊

      Poista
  5. Kaunis on teillä nyt tuo tila väriltään.

    VastaaPoista