"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 9. elokuuta 2012

SilitEllen



Melkein nolottaa kertoa, että tuunauspuuskani kohteeksi joutui tällä kertaa . . . . . silityslauta  ! ! !  
Sen jalat ovat olleet kolhiintuneet ja ennen kaikkea kaamean väriset = tummansiniset. Silityslautamme on aina paikallaan avattuna, ja jalkojen väri on näyttänyt ankealta välillä vähän (?) liian tarkkaan värisilmääni:)


Olen haaveillu uudesta silityslaudasta puisilla jaloilla, mutta  eipä sellaista ole silmiin osunut. Ekomeiningillä päätin hylätä uuden hankkimisen. Siispä taas valkoista maalipurkkia availemaan ja sutimaan jalkoja paremmin sisustukseen sopivaksi :)

Maalausurakka sattui tosi lämpimään aurinkoiseen päivään, ja maali kuivui hetkessä, joten sain sudittua useamman kerroksen samana päivänä. Ei yhtään oikeaoppista, mutta jälki kelpasi minulle. Pikkukuvassa on saatu maalattua ensimmäinen maalikerros. (En huomannut ottaa kuvaa ennen projektin alkamista.)

 T'ässä tulos - ihmeen paljon tuo valkoinen maali taas saikin aikaiseksi:) 

Silityslaudan yläpuolella on pieni hyllykkö, jonka alapuolella oleva pistorasia on hyvällä paikalla silitystä ajatellen, mutta näyttää aika rumalta...

Päätin silittää vanhan pienen pöytäliinan eteen peittämään näkymää. Heh, oikeasti käytin kylläkin sähkösilitysrautaa:)
Nyt pistorasia on suoraan edestä katsottuna piilossa.
Nämä kaksi vanhaa silitysrautaa ovat wanhoja aarteita, jotka ovat tulleet talomme mukana meille <3

Seinällä roikkuvat puput ovat tainneet alunperin olleet pääsiäiskoristeita:)

 Sieltä se pistorasia kyllä edelleenkin vähän pilkottelee, mutta ongelmahan ratkeaa niin, että katsoja siirtyy vain hieman eri kohtaan . . . :)

Pienikin uudistus saattaa saada sellaisenkin ihmeen aikaiseksi kuin kylppärin siivouksen, joten aika tyytyväinen olen tuunauspuuskani seurauksiin :) Olisi vaan heti pitänyt ottaa kuvia, sillä samantien normaali arki palasi ja kuvauskunto romahti. On ollut niin paljon pyykättävää kesäisten reissujen jälkeen. Täytyy tehdä laajempi postaus kylppäri-kodinhoitohuoneestamme joskus toiste . . .

Toivottelen kaikenlaisia innostavia puuhapuuskia lukijoilleni... mutta myös leppoisia elokuisia haaveiluhetkiä ♥

26 kommenttia:

  1. Meilläkin pistorasioita pilkottaa joka paikassa.. Minkähän takia niistä on pitänyt tehdä niin rumia? :)

    Kauniita kuvia, ja ihanat nuo silitysraudat! <3 Itsekin olen niitä kirppareilta katsellut, mutta ei ole vielä sopivan hintaista sattunut vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistorasiat ja katkaisimet olisivat kyllä tuotekehittelyn tarpeessa. Niitä pitäisi olla monenlaisia ja olla myös helposti vaihdettavissa tyylin mukaan:)
      Tykkään itsekin noista silitysraudoista - toivottavasti kohdallesi osuu ihana yksilö:)

      Poista
  2. Ihanan vanhoja ja ajan patinoituneita silitysrautoja! <3
    Hyvä keksintö tuo liina! ;) Pienellä vaivalla tuli tosi kivan näköistä! :)
    Meillä myös pyykkikori pursuaa, pyykkäri vain on ollut vähän turhan laiska pistämään pesukonetta päälle. ;)Vähästä sitä on laiska, kun ennenvanhaan pyykkääminen on ollut aikamoista hommaa..! ;)

    Mukavia elokuun päiviä Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Emppu:)
      Pyykkivuori on kyllä täälläkin ihan hurja. Lomalla tulee tehtyä niin paljon muuta, että jotkut arkihommat jäävät aika vähälle.
      Kesäistä elokuuta sinullekin♥

      Poista
  3. Oih, ihanat nuo wanhat silitysraudat!

    Pistorasian peittävä liina = hyvä idea. Mullakin on aina silityslauta avattuna, mutta silitysraudan pistorasia on katossa.

    Meillä on muuten arvonta käynnissä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, wanhat tawarat osaavat kyllä hurmata:)
      Täytyypä tulla kyläilemään ja osallistumaan arvontaasi♥

      Poista
  4. Kyllähän noin kauniissa ympäristössä silitys sujuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Silittäminen ei ole lempipuuhaani, mutta pienen piristykset auttavat tarttumaan hommaan:)

      Poista
  5. nättiä tuli. :) ja hyvä vinkki, ehkä maalailen silityslaudan jalat itsekkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Tuleepa tosi hyvä mieli, jos joku saa blogistani ideoita omaankin kotiin:)

      Poista
  6. Mäkin tuunasin joskus silityslaudan päällisen, ja heti tuli silittämisestä mielekkäämpää. Vielä kun saisi kodinhoitohuoneen remontin...

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa meidän laudassa on irtopäällinen, mutta tosiaan voisihan sen päällisen itsekin tuunata! Hyvä idea, jonka toteutan, kun tuo irtopäällinen on kulutettu loppuun...kiitos♥

      Poista
  7. Loistava idea! Meillä on nimittäin ihan samat, tummansiniset yököt metalliputkijalat laudassa! ....tiedän mitä teen huomenna :DD ...Ja mihin käytän kaapissa kummittelevat maalipurkin jämät! Sitten ehkä vielä Kristalta Villa Blancosta ihanaa silityslaudanpäällistä pitsein tilaukseen, hih :) Tosin mun ruusukuvioinenkaan ei ole paha, ainakaan jos sen heittäs välillä pesukoneeseen ;)
    Hyvä idea myös peittää kauniilla liinalla pistorasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Ihanaa, että ideat ja innostus tarttuvat:) Kävin puolestani innoissani sinun vinkistäsi Villa Blancon putiikissa selailemassa mainitsemiasi pitsistä? silityslaudan päällistä, mutta en kyllä löytänyt - ideasi kuulosti niiiin ihanalta. Oli siellä kyllä sellainen tekstein koristeltu, josta kyllä myös tykkäsin:)

      Poista
  8. Kyllä tuunailu kannattaa, kivalta näyttää uudistettu lauta! Wanhat silitysraudat hurmaa kauneudellaan, itseltäkin löytyy pari niitä.
    Kiitos, puuhapuuskia tulee kyllä tämän tästä, mutta kyllä sitten niitä haaveiluhetkiäkin-hyvä niin :)
    Iloa viikonloppuusi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin niin paljon kaunista aikaansaavia puuhapuuskia, joiden tuloksia aina ihailen blogissasi:)Olen itse tällä hetkellä hyvin tuunailupainotteisella tuulella ja olen ostellut uutta sisustukseen aika harvakseltaan = lähinnä valkoista maalia.
      Kiitos samoin sinulle! Iloa onkin tullut näiden viestien myötä ihan hurjasti♥

      Poista
  9. Hieno tuli! Mulla on ollut pitkään mielessä tuunata meidän silityslauta, nyt sain taas vähän lisää inspiraatiota siihenkin hommaan :) Vaikka toooosi harvoin meillä mitään jaksetaan edes silittää, niin kyllä sellainen sinisävyinen ja kulunut laudanrumilus näyttää kamalalta harvoinkin katseltuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Minäkin mietiskelin tätä projektia tosi kauan, ennen kuin vimma toteuttaa saapui viimein tänä kesänä... Ei meilläkään paljoa silitellä - tuo lauta vaan on aina esillä, niin piti jotain keksiä:)

      Poista
  10. Silittäminen on kotitöistä se lähes vastenmielisin, joten ideasi on kyllä aivan ihana. Silittäminen on varmasti paljon mukavampaa tuossa somassa ympäristössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei niitä silitysfaneja taida todellakaan kovin montaa löytyä:)

      Poista
  11. Kiitos käynnistä blogissani ja mukavasta viestistä. Toden totta, paljon on samaa taloissamme ja samasta tyylistä tykkäämme :) Ihana tämä blogi-maalima, löytää uusia samanhenkisiä ihmisiä. Ihailin teidän ulkoportaita. Ovatko alkuperäiset. Meillä on porrasremontti tulossa (jos vaan joskus keretään) ja olen suunnitellut juuri samanmallisia portaita missä penkit ovat siinä sivuissa, joskin meillä ne tulee varmaan puusta. Kiviportaat on kauniit. Ihanaa viikonloppua. Palataan taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi - mukavaa, kun tulit ja liityit lukijajoukkoon♥ Talomme rappuset ja kuisti ovat alkuperäiset, myös maalaus on uusittu vanhan mallin mukaan. Nuo penkit ovat kyllä kivat käytössä; istuskelun lisäksi niille voi laskea hetkeksi kauppakasseja ym tavaraa, tehdä asetelmia:) ym.
      Viikonloppua myös sinulle♥

      Poista
  12. Ihana silitys nurkkaus!! Kyllä kelpaa siinä silitellä..liian harvoin kyllä mulla ainakin tulee silitettyä, nyt olen luopunut suurimmaksi osaksi jopa tyynyliinojen silityksestä, kun ne kertyivät vaan silitettävien kasaan ikuisuudeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Meillä silitetään myös vain ihan pakolliset. Säädän linkouksen pienimmälle teholle - kosteina pyykit saa yleensä kuivatettua tarpeeksi sileiksi, jolloin silityspaineilta säästyy:)

      Poista
  13. Niin se ulkonäkö muuttuu maalilla ja taas on uutta, minäkin haluaisin sellisen puisen silityslaudan..ne olisi hienoja jo sisustuksen kannaltakin..ihan vaan näkösällä eikä kaappiin piilotella sitä..mutta eipä ole ei..joten minäkin tässä taannoin päällystin vanhan silityslautani uudella kankaalla..
    Ihania on nuo siltysraudat ja niille on toinenkin käyttö eli ovi stopparina ovat muutens aikas hyviä, koska ovat niin painavia ja ovat kivan näköisiäkin..meillä meinaan on välillä läpiveto niin eteisen lasiovessa on pieniä halkeamia juuri sen takia et juuri se ovi pamahtaa rajusti kiinni jos takaovi on samaan aikaan auki..eikä sitä aina muista et onkin läpiveto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Meillä on tuota lautaa pidettävä esillä, sillä kaappitilaa säilytykseen ei ole. Se on myös tosi hyvä laskutaso, kun siitäkin meillä on pulaa. Ovistoppari-idea onkin kiva:)

      Poista