"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Meren sileiksi hiomia kiviä

 Yksi tosi suuri heikkouteni on ihanat meren sileiksi hiomat kivet, jotka mainittiin Ystäväkirja-jutussanikin tämän heinäkuun Unelmien Talo ja Koti-lehdessä. Päätin kuvata kiviaarteitani tänne blogiin ...ja kuvattavaa löytyikin aika paljon:)


Venereissuiltamme on tullut kannettua erinäisiä määriä kiviä sisustukseen ja pihakiviksi. Todennäköisimmin mukaani pääsee kauniin harmaan sävyinen, sileä ja soikean muotoinen yksilö.


Tämä sisareni tekemä kiviasetelma on eteisen rappusilla.


Kauniit kivet ovat usein jotenkin mukana antamissamme lahjoissa, ja niitä oli koristeena ja pöytäliinan painoina pöydillä mm. poikani rippijuhlissa viime kesänä.
 


Kiviä löytyy myös tyttären huoneesta. Sisustusmaku niiden suhteen on melko samanlainen:)


Hmmm.. näköjään  wc:n hyllyköllekin on eksynyt muutama...


Vaaleanharmaa väri on suosikkini, mutta nämä valkoiset Kreikan rannoilta kerätyt ovat kyllä myös mielettömän ihania.


Ulkomaanmatkoiltakin siis kannan tuliaisiksi kiviä ja hiekkaa (!) ja matkalaukut painavat melkoisesti kotimatkalla kantaessani aarteitani kotiin. Hiekka sopii hyvin näihin lasipurkkiasetelmiin.


Tämä kuva on keittiöstä...


Valkoisia kiviä löytyy myös eteisen ikkunalaudalta...


Turkin tuliaiset muutaman vuoden takaa ovat beigen sävyisiä ja melko litteän mallisia:) Sieltäkin piti tuoda myös pussillinen samansävyistä hiekkaa:D


Hmmm..nyt alkaa vahvasti tuntua siltä että on tainnut SisustEllenillä mopo karata täysin käsistä tässä asiassa:D Enkä ole edes vielä päässyt pihalla oleviin kiviaarteisiini !!!


 Oho, yläkerrasta löytyi vielä muutama kivi tyttäreni tekemän savilinnun seurasta:)


Tämän kesän kivisaldo on vielä nolla, mutta todennäköisesti tilanne muuttuu, kun lähdemme pidemmälle venereissulle perheen yhteisen loman alkaessa. Yritän kylläkin hillitä itseäni ja keskittyä nauttimaan sileiden kallioiden kauneudesta ja niiden lämpimän pinnan tunnusta paljaiden jalkojen alla.
...niin no ehkä ihan muutama pikkukivi tuliaisiksi...

 Kivoja keräilykelejä kaikille - mitä tahansa keräilyn kohteena onkin:)

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kiviä, mä tykkään kans kivistä. Miten ihanalta tuntuu sellanen sileä kivi kädessä, lähes terapeuttista, hih ;) Mukavaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
  2. Tuttu tunne! Minä myös rakastan kauniita kiviä ja niitä reissuilta kotiin myöskin kannan. Poikani on myös antanut minulle kaksi sydämen muotoista luonnonkiveä jotka ovatkin kalliimpia aarteitani. Mukavaa tiistaita sinulle1

    VastaaPoista
  3. Upeita. Olen itsekin jotain roudannut ulkomailta, mutta taitavat olla paperipussissa varastossa.

    VastaaPoista
  4. Päädyin blogiisi Unelmien Talo & Koti-lehden jutun kautta. Ihania yksityiskohtia!

    VastaaPoista
  5. Meillä on kanssa kiviä ja simpukoita kotona, ja samalla lailla taskuihin kerättyinä reissuilta. Äitini osti Hollannista meidän viereiseltä puistokirppikseltä jonkun keräämät simpukat ja nyt meillä myös hyvät valikoimat kauniita pikkusimpukoita :)

    VastaaPoista
  6. Kivihullu minäkin. Mökkinaapurit varmasti ihmettelvät, kun kuhnin pitkin rantaa kiviä keräilemässä lähes joka viikonloppu. Kiviä olen tuonut myös Espanjasta ja Kreikasta, vaikka esim. Kreikasta ei saisi niitä mukaansa ottaa - rullakiviä kun lähtee maasta monen tonnin painosta vuosittain :) Kiviä tulee ostettuakin. Teen kivistä usein pöytäkoristeita ja tavalliset rantakivet saa upeiksi, kun lakkaa ne kirkkaalla lakalla. Kuvasi ovat kauniita, kuten aina! Ihanaa kivikesää :D

    VastaaPoista
  7. Kauniita kivi-kuvia :)
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia.
    Kyllä mahtaa sinun matkalaukku painaa melkoisesti reissuilta tullessasi kotia ;).
    Mukavaa viikkoa sinulle
    Halauksin Erica <3

    VastaaPoista
  9. Kauniita kivikuvia, kyllähän noita kelpaa keräillä :). Meillä myös kerätty simpukoita aikoinaan ulkomailta, mutta nyt voisi taas keksiä niillekin jonkun paikan laittaa esille...

    VastaaPoista
  10. Hey my friend,

    A house filled with lovely stones and shells...
    It is a tradition to take a lot of shells from the beach in our holidays...i put them everywhere:)
    I hope your house is big enough....to put them everywhere!!!

    Enjoy the summer and thank you so much for your lovely comments.

    Take care and warm greetings to you,
    Eefie

    VastaaPoista
  11. Kauniita asetelmia ! Mullekin kivet on tärkeitä, aina pieniltäkin retkiltä löyty ainakin yksi mukaan otettava aarrekivi ;)

    VastaaPoista
  12. Kaunista...kivillä saa tehtyä niin nättejä asetelmia!
    Mukavaa tulevaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut muutaman päivän netin ulottumattomissa ja onkin kiva tulla taas tänne ja lueskella kommenttejanne, kiitos teille kaikille näin yhteisesti<3 Kreikan reissuistamme on useampi vuosi aikaa - silloin ei ole tuollaisia kivenkeräämiskieltoja ollut, onneksi<3
      Hih, ja löytyy näköjään muitakin, jotka katsovat merenrannan aarteita "sillä silmällä":D
      Aurinkoista oloa♥

      Poista
  13. Ihanat kuvat olet ottanut. Keräileminen on kyllä mukavaa, meillä nuorimmainen poika keräilee kiviä ja nytkin reissusta tuli mukana jos jonkinlaisia laavakiviä :) minä keräilen kiviä puutarhaan. Täällä Reposaaressa on paljon ulkomailta tulleita painolastikiviä ja välillä noukin sopivia korukiviä, ehkä sitten eläkkeellä teen niistä jotain ;)

    VastaaPoista