"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Keinunpatjojen tuunaus

Tuunausrintamalla on täällä oltu tällä kertaa käsitöiden parissa. Ompeluhomman tein jo toukokuun puolella, mutta en vain saanut aikaiseksi siirtää kuvia tänne blogiin.


En oikein ole löytänyt valmiista valikoimista meille sopivia keinunpatjoja. Niinpä ostinkin vuosia sitten puukeinuun sopivat superlonpatjat, joita päällystelen uudestaan vanhojen kankaiden mentyä rikki. Tuunailuissa on tullut kierrätettyä vanhoja pussilakanoita, verhoja ja pöytäliinoja:DNämä viimeiset versiot olivat kylläkin ostettua kangasta, mutta nyt patjat kaipasivat taas uusimista. 


Purkuhommissa kahden tyynyn sisältä muutaman kangaskerroksen alta löytyi tosi vanhat retrohenkiset kuosit. Muistan saaneeni nämä tyynyt aikoinani mummolta.


Päätinkin jättää ne päällystämättä, mutta muut tyynyt ja patjat muuttuivat pellavaisiksi.Muuten olen tyytyväinen muutokseen, mutta valitettavasti vanhat hapertuneet retrokankaat eivat sittenkään taida kestää -  superlonrouhe on alkanut pursuilla ulos. Päällystystyöhön täytyy siis palata uudestaan. Täytyykin mennä penkomaan kangasvarastojani..niin ja tutkia myös mahdolliset kierrätyskuosit:)

Vielä muutama työpäivä ja sitten kesälomaputki alkaa:D

14 kommenttia:

 1. Keinunpehmusteet ovat melko arvokkaita. Tällä konstilla saa kivannäköistä edullisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne ovat, ja niitä vaikea päällystää uudestaan. Itse tehden on valinnanvaraa ihan loputtomiin:)

   Poista
 2. Tosi kaunis on uusi keinun luukki, melkoinen muutos :) ja tuo retrokangas on aika suloinen. Tykkään kans tuosta vanhan kierrätyksestä !
  ps. hiljaiseksi veti tuo ed.postauksesi :( voimia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään retrokankaasta, harmi vaan, että se täytyy pian päällystää uudestaan. Kierrätyksestä tulee aina hyvä mieli, vaikka tuon pellavakankaan ostin kylläkin Ikeasta.
   Kiitos sinulle kauniista sanoistasi<3

   Poista
 3. Tuosta tulee niin ihana päällyste kun se vähän vielä istuessa rytistyy.. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Pellavan värisävyn lisäksi pidän itseksin sen pikkuisen rouheisesta pintarakenteesta<3

   Poista
 4. Kelpaa keinutella uusilla tuunatuilla tyynyillä ☺

  VastaaPoista
 5. Näyttääpäs hyvältä uudet päälliset. Kelpaa kiikustella nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3 Aika usein joku nappaa keinusta patjan ja tyynyn pihamme aurinkoisimmalle paikalle, mutta pääosin ne ovat keinussa:)

   Poista