"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Soraääniä tuunausrintamalla


Perheessäni on alkanut useamman vuoden myönteisessä ilmapiirissä sujuneiden tuunailujeni jälkeen kuulumaan pieniä soraääniä.

Olen kauan yrittänyt opetella tekemään maalailuissani shabby chic-lookia siinä onnistumatta - nyt tein taas uuden kokeilun sävyttämällä maustehyllykön sisäosan vaaleammaksi.


Innoissani esittelin perheelle uusinta aikaansaannostani.

SisustEllen:
"Ihanaa, olenko vihdoinkin osannut tehdä shabby chic-lookia. Vanha oranssiin vivahtava sävy on piilossa. Onpa hyvä aikaansaannos."

Rakkauteni äänessä ripaus empatiaa:
"Tuosta ei kannata laittaa kuvia blogiin."

Poikani kohteliain sanakääntein:
"Pikkuisen alkaa silmä tottua, mutta blogissa voi kyllä tulla vähän erilaisia kommentteja kuin aikaisemmin."

Tytär rehellisesti:
"Ennen tuunausta oli parempi look, maalaa kokonaan valkoiseksi."


 Tässä kaappi ennen tuunausta.


 Tämä pikku tuunaus on toteutettu yhteistyössä Country French:n kanssa.  Olen ihastunut tähän luontoystävälliseen vanhan ajan maaliin sen turvallisuuden, ekologisuuden ja ihanan mattapinnan vuoksi. Mielelläni suosin myös kotimaista pienyritystä, jos siihen vain on mahdollisuus.

Asuinpaikkani vuoksi voin myös sanoa, että se on melko lähellä tuotettua maalia:D

Kulutukselle alttiille pinnoille kannattaa lisätä maalipinnan päälle Country French-vahaa, mutta tähän hylykköön riittää pelkkä pintasipaisu valkoista Lumi-sävyä.



 Sekoittelin pienen määrän maalijauhetta veteen ja hieroin sen ohuelti superlonpalalla oranssilta vivahtavan kaapin sisäosiin. Olin aika varovainen, etten ylimaalaisi pintaa. Tässä kuva ensimmäisen kerroksen jälkeen.

Valmistaja suosittelee tekemään koko paketin sekoituksen yhdellä kertaa. Nämä omat kokeiluni ovat kuitenkin tähän asti sujuneet hyvin, joten uskalsin tehdä edelleen omia sovellutuksiani.


Ensimmäinen kerros ei peittänyt tarpeeksi, ja se näytti liian epätasaiselta joten hieroin samalla tavoin vielä toisen kerroksen. Tavoitteenani oli kuitenkin saada epätasainen, huolettomasti maalatun oloinen pinta. Myös kaapin ulkopinta on epätasaisesti maalattu, joten ajattelin sen sopivat tyyliin.

  Olin tyytyväinen tulokseen, mutta perheen kommenttien vuoksi olenkin vähän epävarma tuunauksen onnistumiseta. Paluuta vanhaan sävyyn ei ole, enkä sitä missään tapauksessa haluaisikaan - pitäisikö maalata kokonaan valkoiseksi vai antaa olla  tuo shabby chic-look?


Tuunauksen jälkeen sommittelemaan maustepurkkeja takaisin hyllylle... hmmm ei ehkä ihan näin...


...maustepurkit olisivat kivat niin, että etiketti näkyy...jaa eivät mahdukaan näin päin...


... valkoinen kannu ei mahdu kaappeihin... voisiko säilyttää hyllykön päällä...näyttää yksinäiseltä...



 ...entä, jos sen seuraksi laittaisi toisen kannun...


...vanha kahvipurkki sittenkin alimmalle hyllylle...siitä se on helpompi ottaa, sillä sen sisällä on päivittäin käytössä oleva suodatinkahvi...


...ja sen seuraksi hopeinen pienempi, jossa säilytämme teepusseja...entäs tuo cappucino-jauhe...


...ystävältä saatua hibiskusteetä on vielä jäljellä lasipurkissa...sehän sopisi teen ja kahvin kanssa samalle hyllykölle...ja pieni pellavaliina nurkalle...


...seuraavana päivänä vielä pari vekslausta...


...ja tällä hetkellä näyttää tältä...

Tässä oli SisustEllenin tyypillistä ajatuksenvirtaa - päätöksen sisustuksen ovat aina tällaista sommittelua ja tuijottelua, pohdintaa ja jahkailemista. Nopeat päätökset ovat jotain, josta vain unelmoin :)


Onkohan muilla sisustelu vähän yksinkertaisempaa?

Niin ja sitten vielä tuo alkuperäinen ongelma:
Paint or not to paint, that´s the question...



36 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa :D Kyllä täälläkin kokeillaan asetelmiin jos monenmoista purkkia, kippoa ja kuppoa ennenkuin silmä tottuu ja "hyväksyy" ja ennen kun on valmista.. Hieno tuli tuosta kaapista ja mukavat tavarat olet siihen asetellut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tämä on monelle muullekin tapa löytää sopiva kokonaisuus:) Kiitos<3

      Poista
  2. Kyllä mä ymmärrän, että maustehyllyä voi sisustaa kaksi päivää :D eikä välttämättä vieläkään saa mieleiseksi, hih! Vaikean kysymyksen annoit: jos kaapin maalaa sisältä aivan valkoiseksi, alkaa kaappi ehkä näyttää ulkopuolelta liian tummalta. Hienolta tuo tuunaus näyttää tuollaisena :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo kaksi päivää on tosiaan kyllä aika hyvä saavutus:D
      Ai näyttääkö maalaus sinusta ok:lta, täytyypä kutsua perhe lukemaan kommenttisi:D :D !! Halit sinne PikkuPioniin<3

      Poista
  3. Minun silmääni näyttää juuri tuollaisena kauniilta. Tuttua myös minulle tuo tavaroiden vekslaus. Tämä jatkuva entraaminen on jotain sellaista mitä miehet ( ainakaan omani) eivät voi ymmärtää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhuu, rakas perheeni, tulkaas lukemaan kommentteja:D Kiitos, Anni♥ Täytyy mietiskellä vielä tuota maalausta, jos perheen silmä ei totu siihen:D
      Vekslaus on toisinaan tosi rentouttavaa, mutta seinään kiinnitettävien juttujen kohdalla vähän stressaavaakin, jos on pakko pyytää joku avustamaan sommitteluvaiheessa... Kiva saada tukea näissä sisustusjutuissa täältä blogistaniasta♥

      Poista
  4. Kivan tuunaustarinan olit kyhäillyt, mukava oli lukea :) Mä olen myös innokas asettelija ja sommittelija, se on tarkkaa touhua :D Kauniita purkkeja on sinulla suloisessa maustehyllyssä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...hih, tässä projektissa oli sen verran soraääniä ilmassa, että oli pakko ottaa huumori avuksi:D
      Tuossa sommittelussa on osuttava toivotun tunnelman jotenkin kohdilleen, ennen kuin on tyytyväinen. Mutta haastetta luo se, että tuo tavoitellun tunnelman laatu saattaa sisustajan mielessä muuttua yllättävänkin nopeasti:D
      Kiitos kommentistasi♥

      Poista
    2. Testailemalla ja säätämällä jossain vaiheessa pääsee silmää miellyttävään lopputulokseen :) Menee harrastuksesta ;) <3

      Poista
  5. Hyvältä näyttää ja tutultakin kuulostaa : ) Olen huomannut että monesti kauneimmat asetelmat syntyvät vähän vahingossa ja silloin siinä on sitä sopivaa rentoutta mukana mitä yritän nykyään saada näkyviin. En tahdo vieläkään siinä aina onnistua, mutta pikku hiljaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Tuo on ihan totta! Kun nauttii sisustelusta vähän kuin flow-tunnelmassa, tulos on parempi kuin väkisin väkertely:) Aina ei kuitenkaan onnistu saamaan tuollaista luovaa fiilistä aikaiseksi...

      Poista
  6. Hey my friend, what a different does it make...
    My husband would sy to me...when can i finish teh painting:) He realy does not understand this kind of painting in the shabby chic style.
    I like the items, it looks so nice.

    Have a nice weekend!!!
    Big hug Eefie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I think this is a style which shares opinions - atleast in my family:D Thank you for your visiting and lovely comment<3
      Greetings and hugs from Finland♥

      Poista
  7. Hieno tuli, paljon parempi kuin ennen!
    Kivaa viikonloppua, :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla näitä mielipiteitä, minustakin se on parempi, mutta mietutyttää silti:) Kiitos ja samoin sinulle<3

      Poista
  8. Tuohan on aivan ihana! Älä välitä perheen kommenteista ;)
    Oivoi haluan itsekin tuota maalia nytjaHETI!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos empaattisesta kommentistasi<3 Tykkään tästä maalista tosi paljon. Sen mattapinta on ihana, vaikka se ei kovaan kulutukseen sovikaan. Pitäisi joskus vielä kokeilla tuota pinnan vahausta.

      Poista
  9. Ihanaa arkista ajatuksen vaihtoa kotiväen kanssa. <3 Eihän ne aina laidastakaan ymmärrä näitä juttuja. Ja sitä,että samoja esineitä laitetaan eri järjestykseen tuon tuostakin. Kiva kuvasarja siitä "työstä" mitä kauniiden lopputulosten eteen voi joutua tekemään. Sinä onnistuit taas!
    Tervetuloa käymään Tauvonpaikassa, jos kiireiltäsi ehdit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kutsusta - kävinkin jo siellä jättämmässä kommentin:) Välillä tuo asettelu on aikamoista vekslaamista, ja pienet muutokset tuntuvat tarpeellisilta:D Hih, perheeni lukee nyt kiinnostuneina näitä kommentteja ja taitavat ihmetellä:D

      Poista
    2. Kiitos kommentistasi! <3 Pienikin viesti on suuri ilo.

      Poista
  10. Hyllykköhän on aivan upea! <3 Samalla kaavalla sommittelu menee täälläkin. On kiva laittaa tavaroita kauniisti esille, ja koska arjen hyörinässä kaikki on vähän päästä kuitenkin sekaisin, jääpä ainakin kuva muistoksi nätistä asetelmasta - näin siis ainakin itselläni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Päivi<3 Tosiaan ne tavarat, jotka ovat päivittäin käytössä eivät tahdo aina oikein löytää takaisin paikoilleen = niille paikoille, joita itse ajattelen parhaiksi:D Perhe ei tahdo aina oikein pysyä perässä näiden vekslausteni jälkeen..hmm...kuuluukohan tämä sellaiseen "arjen haasteita"-kategoriaan:D

      Poista
  11. Isolan emäntä kannattaa uutta shabby chic -lookia. Siinä on enemmän särmää kuin kokonaan valkoisessa. Niin ihana kuin pikkuruinen hyllykkö olisi myös valkoisena. Tuttua pähkäilyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana saada tukea tuumailuihini, pikkuinen särmäisyys miellyttää myös omaa silmääni:)
      Mielessäni olen pikku hiljaa hylkäämässä kokonaan valkoiseksi maalaamisen, mutta vaihtoehtona on vielä maalata yksi ohut, mutta pikkuisen tasaisempi kerros maalia noin niinkuin kompromissiksi... tai sitten odottelen, että koko perhe täällä turtuu näkymään:D

      Poista
  12. Oi, minkä aikamatkan täällä pääsee tekemään. Hienoja kuvia ja lämmintä tunnelmaa blogi pullollaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talomme on rakennettu noin v. 1929, mikä tuo omanlaisensa tunnelman kotiimme<3 Olen kyllä tosi iloinen, mikäli tunnelma vaikuttaa lämminhenkiseltä - kiitos ilahduttavista sanoistasi♥ Kiva, kun sain sinusta uuden lukijan - tervetuloa:)

      Poista
  13. Kiva postaus, kun näkyy koko prosessi! :) Mielestäni varsin onnistunut tuunaus, mutta kiva, että kotiväki sanoo mielipiteensä rehellisesti. Samanlaista tavaroiden siirtelyä on mullakin tämä sisustaminen, joten hyvin tutulta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi<3
      Harvoin tulee otettua joka vaiheesta kuvia, vaikka kuvien ottaminen saattaisi joskus auttaa päätösten teossa. Yksityiskohdat tulee huomattua jotenkin paremmin linssin läpi katsoessa. Minusta on mukavaa, että oma perheeni on myös kiinnostunut sisustuksesta - nämä mielipiteet hyllyköstä oli sanottu vähän pilke silmässä:)

      Poista
  14. Perhe on niin oikeassa! Epämääräisen epätasainen... Josko vaikka töpöttelisit sisustan kauttaaltaan "samanlaiseksi" epätasaiseksi, ei tuollaisin vedoin... Tai sitten vaan iloisesti kokovalkoiseksi pikku kulutuksin. Sori, olen selvästikin perheen kera oppositiossa, mutta itsehän kysyit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että jatkan tuota pinnan käsittelyä seuraavan kerran maalia lisää tehdessäni... Poikani taisi olla kommenttien suhteen oikeassa:D Joka tapauksessa ole iloinen kaikenlaisista mielipiteistä:)

      Poista
  15. Mielestäni ihan ok - en maalaisi valkoiseksi. Veksaaminen on tuttua ja perheen suorat kommentit on kuultu täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla lisää mielipiteitä, kiitos:) Perhe on niin ♥, mutta joskus ollaan eri linjoilla näissä sisustusjutuissa:D

      Poista
  16. Vau, tuosta tuli kyllä tosi hyvännäkönen. :) pakko kysyä että miten oot saannu maustehyllyn ulkopuolelta noin makeen näköseks? :)

    Ihana blogi muutenkin sulla, pullollaan kaikkea kaunista. ❤ taidampas jäädä seuraamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Ulkopuoli on ostohetkellä ollut tuollainen, ja siitä olen pitänyt itsekin alusta saakka. Sisäpuolen oranssiin vivahtava ruskea vain piti saada vähän vaaleammaksi, joten se joutui tuunauskohteeksi.
      Ihana saada uusia seuraajia - olet lämpimästi tervetullut♥

      Poista
  17. Onnistunut tuunaus :-) Mukavaa Pääsiäistä sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista