"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Las Posadillas- laatikko DIY

Marjojen suhteen olen yleensä melko tarkka valinnoissani: ostan kotimaista ja mielellään vielä läheltä poimittuja marjoja. Tänäänkin on herkuteltu ihanilla kotimaisilla mansikoilla.


Mutta nyt täytyy tunnustaa...että ostin alkukesästä espanjalaisia mansikoita.  Eihän siinä mitään - ihan pedantti ei tarvitse olla periaatteissaan...mutta kun ostin niitä kokonaisen laatikollisen vain saadakseni kivan näköisen puusta tehdyn mansikkalaatikon itselleni...!!!

No tulihan ne mansikat syötyä ja hyviltä maistuivat silloin kotimaista satoa odotellessa, vaikka ostopäätöksn syy olikin vähän arveluttava.


Laatikko on juuri niin hyvä kuin kuvittelinkin: sopivan kokoinen ja tukeva. Aioin ensin maalata sen, mutta teksti alkoikin näyttää kivalta ja päätin ainakin vielä jättää sen tuollaiseksi. Himoitsin lisää laatikoita, sillä olisin halunnut kokeilla, millainen laatikosta tulee tuunattuna. Kotimainen mansikka oli kuitenkin jo saapunut myyntiin, ja sitä myytiin pahvilaatikoissa.


Mutta ei hätää, sillä huomasinkin espanjalaisten kirsikoiden saapuneen valikoimiin juuri samankokoisissa puulaatikoissa!!! Kirsikoita en kuitenkaan ostanut vaan varovasti kyselin saisinko suomalaiset mansikkani tuollaiseen tyhjentyneeseen kirsikkalaatikkoon. Se onnistui:)

Kirsikkalaatikko oli liian räikeä minun makuuni, joten se pääsi maalattavaksi ilman muuta, joten valkoinen maali esiin ja pensseli heilumaan.


Kylkeen olisi voinut laittaa sabluunalla jonkun kivan tekstin ja mietin myös liitutaulutarraetikettiä,  mutta päädyin loppujen lopuksi kuvansiirtoon.


Laatikko on matkustanut kaukaa tänne, joten postileima-aiheinen kuva sopi mielestäni hyvin. Tämä ei myöskään liikaa määritä laatikon tulevaa käyttöä, sillä se on vielä täysin avoin. Laitoin tekstikuvia joka reunalle vähän eri kokoisena ja eritavoin sommiteltuna.


En olekaan pitkään aikaan tehnyt tätä kuvansiirtoa. Paperia irti hieroessani muistin, miksi tämä tekniikka on jäänyt vähemmälle: vaatii nimittäin aika paljon kärsivällisyyttä irroitella ylimääräinen paperi pois siirtyneen tekstin päältä, ja kuva myös rikkoutuu tosi helposti. Kannattaakin käyttää kuvia tai tekstiä, joihin tavallaan sopii chabby-tyyli eli ei haittaa, vaikka jokin kirjain tai kuvio on osittain repaleinen.


Aina nämä hommat eivät ole menneet ihan nappiin, mutta nyt tykkäsin tuloksesta.


Seuraavat laatikot muuten sain ihan vaan kysymällä, ja kyllähän myyjät niitä muutaman siihen mennessä tyhjentyneen antoivatkin. Luit oikein: myyjät monikossa, sillä kävin kaupan molemmilla ulko-ovilla olevilta kahdelta eri myyjältä kyselemässä:D

Edelleen olen kulkenut kojujen ohi tarkkaillen laatikkotilanteita, mutta pahvilaatikot ovat nyt vallanneet myyntitiskin.


Tämä intohimoinen laatikoiden metsästys johtui siitä, että meillä on elokuussa tulossa suvun naisten yhteinen tuunauspäivä. Siellä tehdään noita aikaisemmassa postauksessani nähtyjä liitutauluja ja tuunaillaan puisia hedelmälaatikoita, ja nyt siis myös näitä vähän pienempiä söpöjä  kirsikkalaatikoita.


Niin ja liitutauluja on syntynyt taas lisää:) Rakkauteni sai tehtäväkseen porata kehysten yläosaan pienet reijät, joiden läpi pujottelin ripustusnarun.


Näistä narullisista liitutauluista pidän tähän mennessä tehdyistä eniten. Nyt pitäisi vaan tosissaan alkaa jarruttelemaan tässä hommassa:D


Tuunaamani kirsikkalaatikko etsii vielä käyttötarkoitustaan. Jos muuta en keksi, se saa toimia tarjottimena.

Tässä menneessä kesäsäässä ollut puolensa. Jos olisi hellesää, hamstraisin aurinkoa - nyt vietän lomaa pensseli kädessä mökkiä remontoiden ja esineitä tuunaten... ja mmm...mansikoita syöden eli joka tapauksessa kesästä nauttien:)

Summer hugs&smiles

31 kommenttia:

  1. Tulipa laatikosta tosi hieno!
    Itsellä ei kärsivällisyys riittäisi noihin siirtokuviin. Mutta Täytyypä penkoa varastoa joku päivä siellä muistaakseni odottaa tuunausta muutama tuollainen laatikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minulla kärsivällisyydessä ja ehkä tekniikassakin on toivomisen varaa, ja siksi koen kuvansiirron haasteelliseksi. Tämä laatikko oli siinä mielessä aikamoinen ponnistus, että kuvia oli kaikilla neljällä sivulla:D
      Iloa tuunaushetkiisi!

      Poista
  2. Mikä idea! Ja lopputulos aivan ihana. Siirtokuvat ovat minulle täyttä hepreaa, ja muutenkin tuunaus taitaa jäädä vain maalipensselin heilutteluun, joten en voi muuta kuin kadehtia taitoasi. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos<3 Pääsääntöisesti täälläkin heiluu pelkkä pensseli. Kuvansiirto sinällään on hyvin yksinkertaista: tarvitaan vain lasertulostettu kuva ja lakkaa...ja tuota kärsivällisyyttä:)
      Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  3. Mulla on pari tuollaista puista laatikkoa myös, tuunattuna kanssa. Nuo sunkaan ei liene suuren suuria, joten vinkki: pian tulee joulu ja klementiinit! Marketeissa on ollut niitä myynnissä noissa puulaatikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh, nyt täytyykin seuraavaksi olla tarkkana klementiinikauden alkaessa - kiitos vinkistä:) Nämä pikkulaatikot ovat mielestäni tosi kivoja ja paljon tukevampia kuin isommat hedelmälaatikot.

      Poista
  4. Kivan tuunauksen olit tehnyt. Minä bongailin Espanjan lomareissullamme samanlaisia laatikoita, mutta en sentää ruvennut kuljettamaan niitä Suomeen. Pyörittelin niitä silloin myös hetken ja mietin mitä kaikkea kivaa niistä voisi saada esim mökille Huussin seinälle... Hyvä tietää, että näitä saa myös klementtiinien yhteydessä. Pitääköhän pistää varauslistaa jo paikallisen Saleen? Sateisesta päivästä huolimatta oikein mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Kyllä nauratti kommenttisi - olisipa ollut hyviä tuliaisia, mutta ehkä jonkin verran olisi ihmetystä aiheuttanut tullissa ja mahdollisesti mieheltäkin olisi voinut irrota jokunen kommentti :D Parasta perustaa tuo lista, jos vaikka muutkin villiintyvät hamstraamaan laatikoita:D
      Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  5. Mä maalailin ja päällystin tapetilla noita samanlaisia laatikoita pari vuotta sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tapettiakin voisi olla kiva kokeilla - laatikoistasi tuli varmasti kivoja!

      Poista
  6. Talvella tuunasin samanlaisen mandariinilaatikon ja ollutkin meillä ahkerassa käytössä. Tuunaamasi laatikko on kyllä kaunis! Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosa<3
      Muistan tuon tosi inspiroivan postauksesi. Kokeilin silloin innoissani heti, mahtuisiko meidän keittiötasolle samantapainen puulaatikko hedelmille. Silloin kuitenkin laatikkoni olivat liian isoja. Olen kuitenkin pitänyt mielessäni ideasi ja haaveilen tekeväni nyt näistä pienemmistä kirsikkalaatikoista samantapaisen hedelmälaatikon. Mietin vielä tuota elintarvikkeille turvallista maalia. Onkin pitänyt kysyä, millä maalilla maalasit oman laatikkosi?

      Poista
    2. Oman laatikkotuunaukseni tein muistaakseni Helmi kalustemaalilla, jota oli jäänyt yli tuolien maalauksesta. Hyvin on maali laatikossa pysynyt ja tosiaan hedelmät joita laatikossa säilytetään ovat kaikki sellaisia joissa on kuori.

      Poista
  7. Onpa jälleen kiva idea ja ihanasti toteutettu ❤️

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista DIY-ideoista... kokeiluun menevät varmasti jossain vaiheessa :o) teille on todella mukava tuunaushetki tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan - mukava, jos olet saanut jotain toteuttamiskelpoista täältä mukaasi:) Odotan niin innolla tuota tuunauspäiväämme <3

      Poista
  9. Ihana laatikko, ihanat liitutaulut. Kaikki niin kaunista ja omannäköistä. Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...niin ja ihana kommentti<3 Nyt taas leijutaan tämä ilta ihan fiiliksissä tällaisten kommenttien myötä - kiitos♥

      Poista
  10. Kylläpä on inspiroiva postaus jälleen, kiva tuunausidea ja kaunista jälkeä ! Käyttöä laatikolle varmasti löytyy, söpö tarjottimenakin.
    Ihania kesäpäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Tiina<3 Nyt laatikko on majaillut keittiössä, mutta sävyt sopivat muihinkin huoneisiin. Saa nähdä, mistä se itsensä loppujen lopuski löytää:)
      Samoin sinulle♥

      Poista
  11. Tulipas puulaatikosta kaunis!! Ihana tämä sinun blogisi muutenkin, lisäsin itseni lukijaksi! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi:) Onpa kiva saada uusia lukijoita - olet lämpimästi tervtullut<3

      Poista
  12. Voi kuinka söpö tuosta laatikosta tuli! Mullakin olisi noita pari tuunausta odottelemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Näitä voisi kyllä maalailla vaikka useampia - itse tykkään eniten juuri näistä pikkuruisista laatikoista.

      Poista
  13. Voi että miten kivan laatikon saitkaan aikaan, ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Hmmm...pitäisiköhän tehdä toinen vielä "samaa sarjaa"...

      Poista