"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vihon viimeiset viherrykset


No nyt on taas puuhailtu ja kuvailtu mökkimaisemissa.
Vihon viimeiset viherrykset on mökiltä nyt maalattu valkosiksi.


Eteisen viimeinen vihreä sävy löytyi tästä jakkarasta - samaa vihreää oli vielä viime kesänä pikkueteisen kiinteässä penkissä. Eipä taida tulla ikävä näitä vihertäviä sävyjä.


Jakkara pääsi entiselle paikalleen eteiseen.


Toin eteiseen puulaatikon ja asettelin siihen lasten vanhoja Aku Ankkoja.


En raaski heittää niitä poiskaan, ja kyllä niitä täällä on välillä nostalgiatunnelmissa nuoret lueskelleetkin:)


Kuvauksellisista syistä kokeilin laittaa Aku Ankkojen päälle vanhoja kotiliesiä. Niitä selailee täällä lähinnä SisustEllen.


Pikkuisen ruostetta ja kulunutta puuta.


Eteisen vanha räsymatto liian pitkä, ja se oli aiemmin taiteltuna lattialla. Katkaisin sen sopivan mittaisiksi paloiksi ja solmin päät uudelleen. Se olikin yllättävän aikaa vievää puuhaa. Pikkupöytä oli valmiiksi valkoinen, kannoin sen vain paikoilleen. Tapetti saa jäädä - ei haittaa vaikka se ei ole ihan timmissä kunnossa. Täällä ei tarvitse kaiken olla tip top.


Eteisen pöydällä on mökkikirjamme paikka. En ihan jaksanut keskittyä tekemään viimeistä sisustussilausta, vaan laitoin vain jotain pöydälle kirjan seuraksi.


Kirja on Rudolf Koivun kuvittama.


On kiva lukea edellisen kesän aikaansaannoksia ja tapahtumia. No viime kesältä eniten oli kirjoitettu Hugon pentupuuhista: miten se pelkäsi aaltoja ja kastoi kuononsa meren vaahtoon :)


Tässä vielä kuva ulko-ovelle päin. Ennenhän tuo ovi oli maalattu kahdella keltaisella sävyllä.


Keittiön punainen ovi.


Vielä näkymä pikkueteisen puolelta.

Seuraava haaste onkin sitten sinapinsävyn poistaminen. Siinä onkin urakkaa vielä vihreitä enemmän, sillä sitä löytyy keittiön muurista, huonekaluista ja ...apua...keittiön katosta! Niin ja sitähän oli jo tuossa salin puolelle vievässä ovessakin. Toivottavasti en nyt menetä sinapinsävyä mahdollisesti fanittavia lukijoitani tunnustaessani, että hurjana haaveenani on maalata nämä sävyt kokonaan piiloon.

Tänään jäätiin maakravuiksi, sillä poika halusi viedä kaverinsa ajelulle paatillamme, suuntana Pakkahuoneen ranta Ukissa. Aika pitkä matka ja tuulee jonkun verran  - tässä odotellaankin tekstaria, miten nuoriso siellä pärjäilee...

Iloisissa kesätunnelmissa:)22 kommenttia:

 1. Huokailen vaan täällä, kaikki on niin täydellisesti omaan makuun, että en suorastaan kestä. Niin kaunista ja täydellistä oih ja voih suorastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - tällaisista ihanista kommenteista saa inspiraatiota ja motivaatiota tuohon tulevaan sinappisotaan:)

   Poista
 2. Kaunista, niin kaunista! Hyvin sopii tuo vanha tapetti mökin tunnelmaan. Eipä se äidin huoli minnekään häviä vaikka lapset kuinka kasvacat :) Niin tuttua tuo huolehtiminen myös minulle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Täältä on matkaa tuonne Pakkahuoneen rantaan n. 50 km, joten vaikka luotan pojan taitoihin, pientä huolta kannan kuitenkin:) Ei tämä huolehtiminen varmaankaan häviä koskaan...<3 Ihanat viikonloput myös sinne!

   Poista
 3. Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan ...ja tuo tapetti on aivan IHANA. Sopii sinne just eikä melkein. Hienoa, kun päätit(te) säilyttää sen. Teillä siellä urakkaa näyttää riittävän, mutta hieno lopputulos palkitsee varmasti. Jo nyt näyttää niin kauniilta!!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkara tuntuu aika pieneltä hommlta näiden seinien ja lattioiden rinnalla, mutta olen siitäkin aikaansaannoksesta iloinen:) Merellinen tapetti oikeastaan sopii vanhaan luotsitupaan. Kiitos, Satu, kommentistasi<3

   Poista
 4. Musta tuo tapetti on juuri mukava tuossa kodikkaassa tilassa!

  Vai on poika Ukissa. Minäpä vilkutan siihen suuntaan turvallisia tuulia seilattavaksi. Mehän ollaan tässä rapian vartin ajomatkan päässä Ukista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti tuntuu niin kovin hillityltä tämän kaiken väri-iloittelun rinnalla. En kylläkään tiedä, onko se laitettu 70-luvun remontissa vai onko se kenties vanhempaa perua.
   Kiva, kun vilkuttelit - pääsi nuoriso aallokossa turvallisesti takaisin kotiin<3

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallinen mökki teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 On vaan kova halu saada sävymaailmaa vähän enemmän omia mieltymyksiä vastaavaksi:)

   Poista
 6. Voi, kyllä valkoinen on sitten kaunista! Onnistuneet maalaukset, ja ihanan tunnelmallinen tuo teidän eteinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on minunkin kestosuosikkini<3 Kiitos, Frida:)

   Poista
 7. Kyllä vanha tapetti on paikallaan merellisessä mökissä, ja miten kauniisti punainen ovi sitä täydentääkin. Ja nuo vanhat laatikot - ah, niitä minäkin haluaisin jostakin löytää. :) Ihana tunnelma teillä siellä on lomaa viettää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo tapetti sopii tänne ihan hyvin. Myös omat voimavarat asettavat vähän rajaa näille uudistuksille. Ensin kannattaa tarttua kaikkein eniten muutosta vaativiin kohtiin. Tykkään itsekin noista puulaatikoista. Näitä olen nähnyt sisustusliikkeiden ja vanhojen tavaroiden kauppojen lisäksi myös kukkakaupoissa. Kiitos ilahduttavista sanoistasi:)

   Poista
 8. Ihana tuollainen lehtilaatikko. Minä keräilen noita Rudolf Koivun postikortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rudolf Koivun kuvissa on ihanaa nostalgiaa. Vaikka kirja on uusi, se sopii kuvituksensa takia hyvin tämän mökin tunnelmiin.

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Ihana tapetti <3

  VastaaPoista
 10. Aivan herttainen mökki teillä <3 Tapetti istuu paikalleen oikein hyvin, sopii tunnelmaan - vesistön äärellä kun ollaan. Tuo lehtilaatikko on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Samanlaisia laatikoita olemme asetelleet kirjahyllyköksi tyttären huoneeseen, niistä voi kehitellä kaikenlaista kivaa.

   Poista
 11. Ihana mökki ja kaunis tuo tapetti! :) Hih, mekin vierailimme miehen kanssa Ukin Pakkahuoneella juuri viime lauantaina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Meillä on jokakesäinen perinne piipahtaa Pakkahuoneella venereissullamme. Se on mukava veneilykohde, ja rannasta on lyhyt matka käväistä vaikka katsastamassa ranta-aittojen aarteita:)

   Poista