"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 9. heinäkuuta 2015

Liitutaulu DIY


Olen päättänyt, etten ostele kirppareilta tuunattavia tavaroita. Kotoa ja sukulaisten nurkista löytyy nimittäin ihan tarpeeksi tällä maalarille vääränvärisiä esineitä maalattavaksi. 


No nyt sitten on päätös pyörretty, ja osteltu iso kasa halpoja valokuvakehyksiä spr:n kirpputorilta.


Kuvat saavat olla mitä tahansa,


ja kaikenlaiset värit käyvät tähän hommaan.


Prismasta löytyi rullallinen liitutaulutarraa, ja tarkoitus siis tehdä liitutauluja. 


Irroitin pahvit ja lasit kehyksistä ja pyyhkäisin puuosat maalipesuaineella. Sitten vaan valkoista maalia pintaan. Myös tytär innostui projektista ja maalaili tavallisella Helmi kalustemaalilla - minä taas halusin käyttää Country French-jauhemaalia. 


Taulun lasipintaan liimasimme liitutaulutarraa, ja osat aseteltiin takaisin paikoilleen. Aika nopea homma. 


Innostuin (taas kerran) vähän liikaakin, ja nyt on liitutauluja enemmän kuin yhden perheen käyttöön:) No tytär myi jo muutaman kirpputorilla, ja osa päätyy lahjavarastoon. 

Homma siis hanskassa...kunnes poikkesin uudestaan samaiselle kirppikselle. Siellä oli taas ihan pilkkahintaan kasoittain kehyksiä. Ostin ihan vähän lisää. No sitten keksin, että näitähän tehdäänkin yhteisessä tuunausillassamme. Olimme ideoineet viime viikonlopun synttärisankarille kutsun tuunailuiltaan. Sujautimme lahja-arkkuun tuota liitutaulutarraa ja muutaman puisen kirpparilta hankitun valokuvakehyksen. Näitä siis tehdään vielä lisää.


Asuinalueellamme järjestetään elokuussa pihakirppisviikonloppu 8.-.9.8. Näillä näkymin meidän pihallamme on myynnissä ainakin liitutauluja:D

 Tänäänhän voisinkin testailla vielä toisen tuunausideani, sillä sää ei suosi veneilyä tai pihatöitä. Sateen ropistessa on ollut aikaa tehdä postauksia vähän useammin - toivottavasti ehditte piipahteleman:)

34 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tämä homma hoituu kyllä aika helposti. Olisi aika paljon isompi homma alkaa itse sahailemaan kehyksiä:D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti, ajattelin tehdä vielä muutaman isomman, jotta pidemmänkin menun mahtuisi kirjoittamaan taululle.

      Poista
  3. Hyvä idis. :) Kehykset kehiin ja tuunaamaan täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta palautetta on saada joku muukin innostumaan:) Kiitos<3

      Poista
  4. Hyvä idea! Tarran ostoon siis, kehyksiä löytyykin jo... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Tarra oli meidän Prismassa sisustustarraosastolla maalien vieressä - ei siis askarteluosastolla. Class Ohlssonilla oli etiketin kokoista liitutaulutarraa myytävänä. Muualta en sitten enää etsinytkään, kun oma rulla oli jo ostettuna.
      Hyvä, jos vääränväriset kehykset saavat uuden elämän. Niin ja jos hyvin käy, niin omista varastoista voi löytää ihan valmiiksikin hyvän värisen kehyksen. Silloin tuunaus onkin helppouden huippu eli pelkän tarran liimaus:)

      Poista
  5. Kiva idea ja helppo toteuttaa. En muistanutkaan tuota pihakirppistapahtumaa. Onko siitä jossain enemmänkin tietoa. Täytyy vissiin koota omia tavaroita sinne ja pistää myyntikoju pystyyn... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, tämä onnistuu kyllä vaikka lapsiltakin.
      Voin laittaa sinulle sähköpostina tarkempia tietoja tapahtumasta. Oli viime vuonna niin kiva tapahtuma, että aiotaan osallistua molempina päivinä.

      Poista
  6. Ihanat tuunaukset ja liitutaulutarran on kiva kirjoitella myös liitutaulutussilla. Kyllä noin kauniit liitutaulut tekevät kirpparilla kauppansa. Ihastuttavia ovat myös nuo vanhat formut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liitutaulutussia ei ole tullut kokeiltua, mutta vesiliukoisilla akvarelliliiduilla olen tauluihin kirjoitellut. Niissä riittää värisävyjä vaikka kuinka. Valkoinen vaan siitäkin huolimatta valikoituu useimmiten kirjoituksen väriksi:)
      Nuo formut ovat olleet aikoinaan leipomokäytössä. Nyt niistä syödään jäätelöä:D Kiitos kommentista<3

      Poista
  7. Ihana idea!
    Onko havaintoja liitutaulutarrasta muualla kuin Prismassa,
    lähimpään melkoisesti matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Varmasti tuota löytyy muualtakin. Itse en ole nähnyt muualla kuin Prismassa tuollaisena rullana ja Class Ohlssonilla etikettikokoisina paloina. En ole kylläkään kauheasti tuota enää etsiskellyt, kun tuo rulla löytyi niin helposti ruokaostosten lomassa:) Liitutaulumaali on toinen vaihtoehto, mutta siitä itselläni ei ole kokemusta.

      Poista
  8. Kivoja liitutauluja! Olen joskus ostanut liitutaulutarrarullan Kärkkäiseltä, mutta en ole sitä käyttänyt. Liitutaulumaalia taas sitäkin enemmän, suosittelen! On olemassa myös magneettimaalia ja niitä pystyy myös käyttämään yhdessä. Ensin magneettimaali ja sitten liitutaulu päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti:) Mietin kyllä tuota liitutaulumaalia, mutta se ei ymmärtääkseni pysy lasissa kiinni - lasipinta kun on aika haastava maalauskohde. Sen vuoksi tähän projektiin valikoitui tuo tarra. Noilla maaleilla on kyllä kaikkia kivoja mahdollisuuksia:)

      Poista
  9. Aivan ihania...tämähän olisi loistava joulukortti-/muistamisidea. Joulu iloa vaan kirjoittaisi tauluun ja ja kaunis nauha ympärille. Jaahas jaahas...minähän taisin saada tästä idean jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinne lahjavarastoon näitä minullakin on mennyt odottelemaan - osa henkilöistä, joita muistan lahjoilla, tulee kylläkin tuonne tuunausiltaan, joten jotain muutakin on keksittävä:D
      Tämä on ihan paras palaute täältä blogistaniasta: jollekin on oikeasti tullut inspiraatio tai idea täältä mukaan - kiitos, Ansku♥

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, että sait idean täältä mukaasi<3

      Poista
  11. Olepa hyvä:) Tämä on minullekin ensimmäinen kokeilu. Olen nähnyt tarraa käytettävän seinäpinnoissa ja saanut joskus lahjaksi purkin, jossa etikettinä oli käytetty tuota tarraa. Keksin sitten kokeilla sitä näihin liitutauluihin:)

    VastaaPoista
  12. Tulipa niistä kivat! :) Hei kiitti vinkistä, täytyykin laittaa kalenteriin tuo pihakirppistapahtuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Ai, mahdetaankos asua samoilla seuduilla...ehkäpä tavataan kirppistapahtumassa:)

      Poista
  13. Kiva tuunaus! :) Liitutaulutarraa olenkin käyttänyt vaikka mihin, mutta miten nerokasta olikaan hankkia kehyksiä kirppikseltä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tulla katsomaan, jos blogissasi näkyy liitutaulutarran käyttöideoita:) Kiitos, Marianne<3

      Poista
  14. Näppärää tuollainen tarra! Onko se miten kestävää? Itse olen tehnyt liitutaulumaalia, jotka voi helposti tehdä missä tahansa sävyssä, mutta moneen juttuun (pienet jutut), sen maalin tekeminen ja kuivumisen odottelu on liian suuritöistä. Tarra kuulostaa siis hyvältä vaihtoehdolta!

    Aurinkoista sunnuntaita sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttökokemusta tästä tarrasta on karttunut vasta vähän, mutta tarraa paikalleen laittaessa tuo tuntuu olevan ihan kestävän sorttista. Näissä pikkujutuissa tarra on kyllä ehdotonta. Itse olen tehnyt näitä ensimmäisen isomman satsin jälkeen pienissa muutaman taulun erissä, joten maalailu kehysten osalta saa riittää. Jos keksin jotain isompaa tarvetta liitutaulupinnalle, otan maalin avuksi. tarran kokohan jo asettaa omat rajoituksensa.
      Aurinkoista oloa sinnekin - sitähän teidän pihapiirissänne taitaa olla säästä riippumatta:)

      Poista
  15. Noita on niin ihana tehdä just nimenomaan lahjavarastoon, mulla on sellainen iso matkalaukullinen kaikkia räpellyksiä valmiina ja sitten kun on menossa kylään niin aina on jotain viemistä...tosin jos jollain miehellä on vaikka synttärit niin sitten ne ei niin sovikkaan, nää on enemmän hömppää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun inspiraatio iskee, kannattaa tehdä vaikka muutama ylimääräinenkin kappale - sitten on, mistä ottaa, kun lahjan tai tuliaisen tarve tulee. Kumma kyllä, omasta lahjavarastostanikaan harvemmin löytyy miehekkäitä lahjoja:D

      Poista