"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sisävesisysteemejä ja sinapinsävyjä, osa 2


Maalaushommat mökillä ovat jatkuneet. Innostuin muurin jälkeen maalaamaan vähän pienempää sinapinsävyn aluetta piiloon. 


Kohteena oli tämä kaappi. 


Kaapin sisäosat oli maalattu kirkkaan keltaisiksi.
Tässä kohtaa paukut eivät ihan riittäneet, sillä keltaiset sisäosat jäivät ovien sisäpintaa lukuunottamatta maalaamatta. Vähän harmittaa, mutta kun hommaa on niin valtavasti, on pakko välillä rajata. Kyllähän ne kattilat siellä keltaisissakin sävyissä viihtyvät :)


Yllättävän paljon vaikuttaa jo näiden kahden eli kaapin ja tuon muuriseinän maalaaminen tunnelmaan - tai ehkä enemmänkin omaan mielialaan: tuntuu niin kivalta, kun on saanut jotain aikaiseksi.


Niin ja onhan keittiössä jo monta neliötä sinapinsävyä vaihtunut valkoiseksi.


Tässä vielä ennen-kuva.


Tämä kuva olisi sopinut edellisen postauksen loppuun, mutta nyt vasta sain sen otettua. 


Toinen asia, josta olen huikean onnellinen: meillä on ensimmäistä kertaa sisällä juokseva vesi. Se tulee hanallisesta kuuden litran lasipurkista, jonka ostin jo keväällä. En voinut kuvitellakaan, miten luksusta tuo pieni muutos voikaan tuoda mökkiarkeemme. Laitoin vanhan pikkujakkaran purkin alle, jotta alle mahtuu asettamaan vaikkapa vesilasin. Hanan alle olen sovitellut erilaisia astioita. Olisi kiva löytää tuohon vaikkapa pieni vanha emalivati. Useamman kokeilun jälkeen kelpuutin kaapista löytyneen soikean astian, joka saa ehkä siihen jäädäkin. 


Tässä sisävesisysteemi ennen: vesi oli ämpärissä jakkaran päällä. Onpa kiva päästä tuosta muoviämpäristä eroon. 


Kyllä on ihana saada näin helposti juomavettä tai vaikkapa huuhtaista vihanneksia. Voi tätä onnea ja elämän helppoutta<3 

Minun toimiessa  sisävesimestarina ja -maalarina, rakkauteni on puuhaillut ulkovesisysteemien parissa, mutta niistä lisää myöhemmin, sillä seuraavaksi katseet nostetaan ylöspäin - siis kohti kattoa! 

Edelleen maalaustunnelmissa


25 kommenttia:

  1. Ai että teillä on ihana kesäpaikka siellä!! On hauskaa seurata miten paikka muuttuu koko ajan ja voinpa sanoa että ei se ainakaan huonoon suuntaan ole menossa. Voin kuvitella miten tuo pieni vesihana tuntuu kivalle ja sehän on nvielä niin yltiö söpökin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna<3 On tämä itsellekin hauskaa seurata muutosta. Itselleni se on nimenomaan muutosta valoisampaan suuntaan, sillä keittiö on tuntunut vähän pimeältä pienten ikkunoiden ja tummien sisutusvärien vuoksi. Juokseva vesi on ihanaa luksusta:)

      Poista
  2. No, onpa kaunista! Pieni muutos saa jo ihmeitä aikaan! Kuvasta välittyy ainakin minulle hyvin rauhallinen tunnelma! Vesiastiasta on varmasti tarpeellinen ja onhan se kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Nämä ovan tosiaan vielä pieniä maalailuja - isommat pinnat saavat sitten vielä enemmän muutosta aikaiseksi. Odotan kovasti, että saataisiin valmista aikaiseksi ja kuvia tänne blogiin. Olen kyllä iloinen, kun löysin tuon lasisen vesiastian - muovinen ei ihan niin hyvin istu tällaiseen vanhaan paikkaan.

      Poista
  3. Voi mikä kesäpaikka teillä onkaan, täynnä aarteita, astioita, kausteita ym...Puuhellasta tuli oikea kaunotar käsittelysi jälkeen ja saatte paikasta todella ihanan jo pelkän maalaamisen ansiosta. Hienoa kun jaat meille vähän laajempia kuvia mökiltänne-kiitos ♥ Mukava seurata mitä kaikkea saattekaan aikaan !
    Puuhakasta kesän jatkoa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on paljon vanhoja aarteita, mutta vain osa näistä on omiamme. Kiva kuulla, että puuhiamme seurataan - sekin kummasti motivoi jatkamaan urakkaa. Kiitos kannustavasta kommentistasi<3

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! Eikä haittaa yhtään vaikket kaappia sisältä kokonaan maalannutkaan. Joskus on kiva avata kaappi ja muistella niitä sinapinsävyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, voisikin olla kiva jättää värimuisto entisestä paikkaan, jota ei kuitenkaan kokoajan tarvitse katsella. Kiitos, Anni, taisit juuri vähentää maalausurakkaani<3

      Poista
  5. Kyllä totta tosiaan nuo muutokset tuo ryhtiä ja selkeyttä! Tuo kaappi on komea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, etteii muidenkaan mielestä ihan turhaan olla pensseli kädessä lomaa vietetty:) Kiitos<3

      Poista
  6. Kaunista jälkeä siellä syntyy!!
    Tuo hanasydeemi olisi mieluinen ostos kyllä tännekin - vaikka sitten terassille (jos säät nyt sallisi muutaman kunnon hellepäivän ☺)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Näitä hanallisia lasipurkkeja on ollut useammassakin paikassa myynnissä - valitsin kaikkein suurimman:) Ajattelin raahata tämän kesän jälkeen kaupunkiin, sillä sille voisi olla käyttöä isomman joukon juomatarjoiluissa.

      Poista
  7. Uskomatonta, miten pienenkin alueen maalaus tuo tilaan lisää valon tuntua! Mulla on tuo vastaavanlainen hanapurkki täällä kotona, mutta koin sen jotenkin hankalaksi, kun astiaa pitää kallistella sitten lopuksi. Miksei se hana voi olla ihan alhaalla? No varmaankin esteettisistä syistä, mutta ois mun mielestä toimivampi astia, jos sen saisi helpolla tiputeltua tyhjäksi ;) Joka tapauksessa tuo purkin alusjakkara on supersöpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hana-astaa tosiaan täytyy kallistella, jos haluaa sen ihan tyhjäksi saakka. Koska meillä se on vesiastiana, sitä täytellään tarpeen mukaan, jotta vettä on helppo ottaa. Jos kuitenkin vettä on vain pohjalla, tuota jakkaraa pikkuisen kallistamalla homma toimii. Voi olla, että tästä versiosta parempiakin astioita löytyy, mutta itse olen tähän tyytyväinen suuren tilavuuden vuoksi. Niin ja minullahanmuutenkin aika usein tunnelma menee käytännöllisyyden edelle:D
      Tuollaisille söpöille pikkujakkaroille olisi paljon käytöä, niitä ei vaan tahdo kirppareilla olla myynnissä.

      Poista
  8. Oih, todella upea muutos! <3 Koko huoneesta tuli niin yhtenäinen ja valoisa.

    Helppoa ja hyvää vettä osaa kyllä arvostaa, kun on joutunut joskus elämään ilman sitä. Tuo lasipurkki on todella mahtava vesiastia, käytännöllinen ja kaunis.

    Kaapista tuli myös todella suloinen! Meilläkin verannan astiakaappi oli jossakin vaiheessa maalattu sinapinväriseksi "ajan hengen mukaan". Onneksi maali pelastaa aika paljon: :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi<3 Yhtenäisyyttä ja valoisuutta on nyt tässä nurkassa, mutta maalaushomma jatkuu vielä:) Tuo hanavesi on kyllä iso asia, vaikka se tietenkin tuohon purkkiin pitääkin itse kantaa. Tykkään itsekin purkista - oli hyvä hankinta ja mielestäni sopii hyvin vanhaan sisustukseen.
      Meillähän on sitten paljon yhteistä väritaustaa: vihreät seinät ja sinapinruskeat kaapit:D Onneksi värin voi halutessaan muuttaa<3

      Poista
  9. Kyllä näyttää hyvältä tuo kaappi!!! Ja tuosta teidän mökistänne tulee taatusti kauniin näköinen paikka tuon sinapinkeltaisen värin jälkeen. Ja kummasti sitä osaa nauttia pienistä ylellisyyksistä...kuten esim. tuo "juokseva vesi". Muistan vielä hyvin, kun saimme mökillemme ns. kesäveden ja ihan joka mökkireissulla kyllä arvostan sitä. Talvella mennään edelleen kantovedellä eli vesi tuodaan kanistereilla... Mukavia maalaushetkiä teille yhdessä ja erikseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kyllä jokaisesta maalatusta neliöstä, ja myös tuosta vedestä. Myös meillä kesävesi tulee tontillemme, mutta ei sisälle mökkiin. Tuo hanasysteemi tuntuu ämpäriveden jälkeen yleellisyydeltä:) Kiitos <3

      Poista
  10. Maali on kyllä ihmeellinen aine - kaunista jälkeä ja upea kaappi. On muuten mukava, kun nyt on vähän joka kaupassa ollut myynnissä näitä ihania hanallisia isoja tölkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kaapin maalauspäätös oli helppo, sillä se ei ollut alkuperäisissä väreissään, mutta joskus vanhat tavarat ovat niin kauniisti patinoituneita, että täytyy vähän jarrutella näitä tuunailuja. Olen itsekin nähnyt noita useammassa liikkeessä eri kokoisina - meille valikoitui tämä iso, jotta vettä ei tarvitse kantaa sisälle kovin usein.

      Poista
  11. Oi, näyttääpä ihanan raikkaalta <3 Täytyisi hakea itsellekin tuollainen vesikannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Hanallinen lasiastia on ainakin näin mökillä ihan ehdoton, ja varmasti kiva myös vaikkapa juhlissa juomatarjoilussa.

      Poista
  12. Hei,

    Teillä on tosi kaunis mökki!

    Kysyisin tuosta hanallisesta lasiastiasta: Mistä ostit aikanaan tuon hanallisen vesikannun? Entä minkä merkkinen se on?

    Mukavaa kesää!

    T. Eräs hanallista lasiastiaa parhaillaan etsivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Tämä yksilö on ostettu Class Ohlssonilta. Muistaakseni siellä oli näitä kahta kokoa. Tämä on ollut hyvä hankinta:) Toivottavasti löydät etsmäsi:)

      Poista