"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tyrnimaljoja ja kaapin tuunausta


Mökillä ollaan piipahdettu silloin tällöin, sillä yhteistä lomaa ei tänä kesänä ole montaakaan päivää. Suurempia remonttiurakoita onkin ajateltu siirtää tuleviin kesiin.


Jotain pientä puuhastelua tulee kuitenkin aina tehtyä siellä käydessämme. Maalipensseli houkutteli taas tarttumaan toimeen, ja maalasin viime kesänä hankkimani pikkukaapin valkoiseksi.

Vihreä väri ei sittenkään saanut kauaa komeilla kaapin kyljessä. Aikaisemmista tuunauksista klik! jäänyt puolihimmeää kalustemaalia riitti vielä tähänkin tähän kesäprojektiini. 



Maalaus hoitui salin puolella, ja kuvasta näkyykin, miten vahvan punainen lattia siellä onkaan - salin remontti kuitenkin siirtyy näillä näkymin ensi kesään, ja homma tietenkin kannattaisi aloittaa katosta ja seinistä ja vasta viimeisenä päästään tästä punaisesta loistosta eroon.


Valkoisena kaappi tuntuu enemmän omanlaiselta ja rauhoittaa huoneen sävymaailmaa.



Ikkunalaudalle asettelin vanhoja pikkupulloja.


Sinisen kamarin päivitys on kuitenkin vielä kesken. Jossain vaiheessa päiväpeitot olisi kiva vaihtaa, ja osa huonekaluista tarvitsisi  kunnostamista. Ihan en ole varma, jääkö tuo tyttären lapsuusaikainen päästä vedettävä sänky tänne vanhojen huonekalujen joukkoon. Sitä kuitenkin tarvitaan kunnes mahdollinen korvaaja jostain löytyy. 

 Tuo takaseinällä oleva vanha puinen heteka on muuten maailman paras nukkumispaikka, vaikka onkin kapea malliltaan. Isäni otti siinä nokosiaan, luki lehtiään ja kuunteli radiosta uutisia. Tuntuu kuin siinä nukkuessa olisi lähellä häntä <3 Olisipa kiva löytää jostain samantyylinen vanha sänky toisellekin seinälle.


Syntymäpäiväni saatiin järjestymään mökille niin, että koko perhe oli koolla ja oli ihana saada myös äitini visiitille.  Tervetuliaisjuomana oli vahvaa täystyrnimehua. En ehtinyt hakea rannasta tyrninoksia koristeeksi, joten sujautin lasien alle viinimarjanlehtiä.


Tässä maljat ovat valmiina kuistin sivupöydällä terassille vietäväksi.

Tarjoiluna oli kovinkin perinteinen suomalainen kesäherkkumenu: itse savustettua lohta, siikliperunoita, raikasta salaattia ja jälkiruuaksi tuoreita mansikoita vaniljajäätelön kanssa.



Olin toivonut lahjaksi haleja ja yhdessäoloa - se on nyt niin arvokasta, kun koko perheen yhteisiä lomapäiviä ei ole kuin muutama. Sain toiveeni lisäksi kuitenkin myös ihania ruusuja ja kodin sisustukseen sopivan valkoisen paistinpannun sekä silikonilastan ja toiveen päästä lättykekkereille :)


Juhlahumun jälkitunnelmissa tiskaaminenkin tuntui niin kivalta puuhalta. Taas on rakkaita jälkiä mielen maisemissa <3

On tämä kesä ihanaa aikaa <3


16 kommenttia:

  1. Niin kauniita kuvia♥ Tuosta kaapista tuli kyllä hieno! ..tuolla teidän hetekalla onkin sellaista tunnearvoa ettei voi rahassa mitata.. Kauniita lahjoja olit saanut ja mikä parasta sitä yhteistä aikaa!! Onnitteluja ja mukavaa kesää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ♥ Vanha heteka on yksi niistä huonekaluista, joista olen vasta nyt alkanut pitämään. Kummasti se oma maku muuttuu, ja nuo rakkaisiin muistoihin liittyvät asiat tuovat oman arvonsa esineisiin.
      Kiitos myös onnitteluista ja mukavaa kesää sinnekin<3

      Poista
  2. Onnea näin jälkikäteen! Kaunis muutos pikku kaapilla. Alkoisella maalilla ollaan täälläkin maalattu yhtä sun toista. Tyrnimaljat ovat varmasti olleet varsin täpäkät juomat ja vitamiiniakin elimistö on saanut riittävästi. Kaunis väri on tyrnimehussa! Oma vatsani ei vain oikein meinaa tuota hapanta mehua sietää. Mukavaa viikonalua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Maalailu kuuluu siis meillä molemmilla kesäpuuhiin:) Kaikki joivat maljansa mielellään - tyrnin aromi on ihana, vaikka näin raakamehuna maisteltuna onkin aika täpäkkää tavaraa:)
      Mukavaa kesäistä viikkoa myös sinne♥

      Poista
  3. Paljon Onnea jälkikäteen♥ Aivan ihanan näköistä teidän mökillä, tuo pikku kaappi on valloittava, like it a lot! Ja mun rupes heti tekemään mieli tuota tyrnimehua...!Hiipii tästä pakastimelle hakemaan pari marjaa suuhun ensiavuksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja kauniista sanoistasi ♥ Tein juuri tänään tyrnismoothien eli samoja makuja maistellaa täällä edelleen:)

      Poista
  4. Sievä tuli pikkukaapista!
    Oikein paljon onnea sinulle! Ihanissa tunnelmissa olet juhlinut.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla:) Kiitos onnitteluista - nautin kyllä niin jokaisesta koko perheen yhdessäolohetkestä<3
      Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista viikkoa myös sinne!

      Poista
  5. Teidän mökillä on kyllä niin kiva tunnelma...ja älä huoli, ne tekemättömät työt eivät karkaa sieltä minnekään. Hyvässä lykysssä niitä ehtii tulemaan vielä lisääkin :D.
    Täältä (myöhästyneet) synttärionnittelut!
    Nautitaan vielä kesästä ja valoisista illoista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanasti sanottu ♥ Tunnelman eteen tehdään töitä sitten taas, kun aikaa mökkeilyyn on enemmän - ja tosiaan keksin kyllä koko ajan lisää hommia. No oikeastaan se on sellaista haaveilua, joka on minulle hyvin ominaista ja mistä pidän tosi paljon:) Kiitos onnitteluista ja nautitaan kesästä täysillä♥

      Poista
  6. Kertakaikkiaan miten kaunista, täydellistä omaan silmään jetsulleen. Tuo tapetti, nuo vanhat astiat, ihanan näköistä. Sinivalkoinen kuuluisi omankin mökin sisutukseen, jos sellainen ihan ikioma mökki olisi. Ihana postaus <3 Kivoja kesäpäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan menen sanattomaksi - kiitos, ihana Tiia<3 Mökillämme on ollut hurjan räikeä väritys. Pikku hiljaa on näitä värejä vähän koetettu rauhoittaa alkuperäisempään suuntaan:) Tuo sinivalkoinen tapetti on aika vahvan värinen, mutta tykätään itsekin siitä. Kirkkaansininen lattia kylläkin maalattiin harmaaksi.
      Kivoja kesäpäiviä sinnekin♥

      Poista
  7. Voi tavaton miten nättiä!
    Sinisen kamaran tapetti <3 <3 <3
    Nämä kuvat pitää katsoa moneen kertaan, niin kauniita ovat ovat mökkitunnelmasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana sinua, Marianne<3
      Haliterkut sinne Norjaan ♥

      Poista
  8. Kyllä teillä on niin ihanan tunnelmallinen kesäpaikka ja täältä katsottuna ei edes punaiset lattiat näytä mitenkään hurjalta : )
    Myöhästyneet synttärionnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥-kiitos! Kuvassa punaisen räikeys ei ehkä ihan pääse oikeuksiinsa;) Lattia ymmärtääkseni joskus ollut harmaa, joten toivottavasti saamme jossain vaiheessa palautettua alkuperäiosen sävyn:)

      Poista