"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 10. elokuuta 2017

Lamppuja expressinä


Näin elokuun iltojen pimentyessä, on tullut ajankohtaiseksi katsastaa kodin lamppujen tilannetta sekä sisällä että ulkona. Ihana sytytellä tunnelmavaloja pitkästä aikaa. Nyt on myös sopiva aika varmistaa, että varalamppuja löytyy kotoa.

Itse koen vaan tuon lamppujen hankkimisen jotenkin hankalaksi tehtäväksi. Pitäisi olla ajantasalla, millainen kanta missäkin lampussa, mikä sävy olisi hyvä, voimakkuus juuri tähän lamppuun, kelvinit, lumenit - on niin paljon asioita, jotka pitäisi muistaa ja hallita lamppukaupoilla ollessa.


Sain mukavan mahdollisuuden tehdä blogiyhteistyötä Lamppuexpress.com- verkkokaupan kanssa, joten tämä onkin hyvä tilaisuus vähän päivittää tietoja näissä lampunvalintaan koskevissa asioissa.

Klikkailtuani Lamppuexpress.com verkkokaupan sivuille, huojennuksekseni huomasin siellä olevan hakukoneen, joka helpottaa oikeanlaisen lampun löytämisessä. Tämä taitaa ollakin minunlaiselleni  lampunostajalle hyvä paikka tehdä valintoja.Hakukoneessa voi esimerkiksi valita tehon vaikkapa vanhan lampun wattien mukaan ja ruksittaa oikeasta kohtaa haluamansa muutkin ominaisuudet. Esimerkiksi valon värisävy on kuvailtu numeeristen arvojen lisäksi myös sanallisesti, joten valinta tuntuu helpolta. Kone antaa kuvalliset ehdotuksensa, joista sitten voi valita mieluisimmat tuotteet.

Tämähän on loistava systeemi - saa rauhassa kotona miettiä, mitä mikäkin valaisin tarvitsee ja perehtyä erilaisiin vaihtoehtoihin sekä käydä tarkistamassa vaikkapa kannan koon. Siispä inventoimaan valaisimiamme.


Kodisssamme on säilynyt ainoastaan kaksi alkuperäistä valaisinta, jotka ovat siis tullut talokauppojen mukana. Toinen on kuistin valo ja toinen tämä kuvassa oleva eteisen kattolamppu. Muuten valaisimista on osa hankittu uusina ja muutama vanha löytö......sekä jokunen tuunattukin yksilö - kuten tämä vihreä pikkulamppu, joka sai jatkoaikaa maalattuani sen valkoiseksi.

Valaisimissa vanhojen hehkulamppujen markkinoilta poistumisen jälkeen olemme siirtyneet pääasiassa energiaa säästävien LED-lamppujen käyttöön. Muutamassa valaisimessamme on myös himmennin, joten se tulee ottaa huomioon valintatilanteessa. Toki tavallisiakin lamppuja näihin voi laittaa, mutta tällöin himmentämisen mahdollisuus menetetään.Näissä kesämökin valaisimissa on edelleen vanhat wattihehkulamput. Siellä on kulutus niin vähäistä, että lamppuja ei ole vielä tarvinnut vaihtaa uudenaikaisempiin. Vaikka ne kuluttavat enemmän sähköä, on mielestäni kuitenkin järkevää käyttää vanhat lamput loppuun ennen uusimista. Onneksi ainakin led-lampuissa on classic-malli, johon sitten voi siirtyä, kun nämä vanhat sanovat sopimuksensa irti.


Viimeksi käydessämme kylläkin kaipasin lisävaloa, kun innostuin maalailemaan lamputtoman komeron seiniä - tästä remonttiprojektista laitan jossain vaiheessa kuvia tännekin. Työvalona meillä on ollut käytössä halogeenivalaisin, mutta innostuksen iskiessä yllättäen, ei sitä tietenkään oltu otettu kaupungista mukaan. Muuten ei meillä halogeenilamppuja taida ollakaan.

Lamppuexpress.com  Philips Halogeenilamput  -sivulla käydessäni huomasin, että myös halogeenilampuissakin on tuo classic-malli, joka sopisi vanhoihin lamppuihin ja myös ekoclassic lamppuja läytyy. Kaikki ekoiluun ja energiansäästöön liittyvät tuotteet kiinnostavat aina - vaikkakin LED-Lamput kuitenkin päihittävät halogeenilamput energiansäästössä.


Suutarinvalaisimet ovat mökkikeittiöstä ja tämä yllä oleva mökin eteisestä.

Lamppuexpress.comilla on myös sivu, jossa on esitelty korvaajat, mikäli haluaa vaihtaa halogeenilamput LED:eihin. Siellä täytyykin vielä piipahtaa katsomassa, löytyisikö tuohon työvaloomme korvaava LED-lamppu, sillä iso halogeenivalo saa lämmittävänä valonlähteenä helposti aika hikiset oltavat remontin kimpussa puuhaavalle.


Lamppuexpress.comin lamppujen valikoimaa voi katsoa tämän linkin takana: Philips Lamput

Huomaankin nyt, että eihän tässä olekaan mitään hankaluutta näissä lamppuasioissa - kaikkea ei tarvitse hallita, vaan voi käyttää asiantuntija-apua ja tässä tapauksessa  hakukoneen antamaa tukea valintojen tekemisessä.

Nyt vaan tunnelmavaloja ja lamppuja hankkimaan, niin pimeän kausi saa tulla!

Ihania elokuuun samettisia iltoja toivotellen ♥
10 kommenttia:

 1. Onpa kauniita valaisimia! Tuo tuunaamasi pikkulamppu on sievä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Pidin jotenkin tuosta lampun muotokielestä, vaikka vihreä väri ei enää miellyttänyt. Siispä se sai uuden sävyn pintaansa ja on edelleen olkkarin lipaston päällä luomassa tunnelmavaloa:)

   Poista
 2. Minä laitoin kaikki alakerran valaisimet kirppikselle myyntiin ja nyt olemme ilman niitä.
  Välillä tekee mieli vaihtelua! Mutta se uusien valaisimien hankinta onkin haastava homma.

  Kiva päivitys oli tämä. Pitääpä käydä noilla sivuilla! 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ostettu aikoihin uusia valaisimia. Olisi kiva vaihtaa vaikka keittiön valaisin industrial-tyyliseksi. Valokuvaamisen kautta huomaa itsekin uudistamisen tarpeita kodissaan ja nyt onkin taas uusia haaveita odottamassa toteutumistaan:)
   Kiitos - kiva kuulla<3

   Poista
 3. Kauniita valaisimia teillä on. Itse koen myös niin valaisimien kuin polttimojenkin hankinnan haastavaksi. Ja, tästä johtuen meiltä puuttuukin valaisimia. Ehkä syksy vie meidät taas valaisinostoksille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa<3 Vanhan talon valaisinvalinnat ovat haastavia - jotenkin niiden toivoisi sopivan talon henkeen, mutta välillä vähän modernimpi vivahduskin olisi mieluisaa. Saapa nähdä, seuraako tästä itsellekin valaisinhankintojen buumi:D

   Poista
 4. Kivoja valaisimia teillä! <3 Usein valaisimien hankinta on monelle juuri se hankalin ja myös niiden vaihtaminen. Teillä ei ainakaan tartte hetkeen miettiä valaistukseen liittyviä asioita, ehkä vain kynttilöiden osalta, mutta sehän kuuluu asiaan ja on tod. helppoa. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti♥ Wanhoissa lampuissa on omanlainen tynnelmansa ja uudempia on yritetty valita vanhaan talon tunnelmaan sopiviksi. Pidän kyllä moderneistakin valaisimista ja välillä valinta tuntuu vaikealta.
   Kynttilävarastoa täytyy tosiaan myös päivittää<3

   Poista
 5. Minäkin sain tehdä yhteistyötä Lamppuexpressin kanssa ja tulikin päivitettyä lamput ja valaisin haaveilujakin tuli :) Nyt kun syksy lähestyy niin huomaa että lampuilla onkin iso merkitys ja varsinkin kun huomasin että ruokapöydän päällä on liian himmeä lamppu....Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti lukemassa yhteistyöpostauksesi - kivoja tällaiset projektit:)
   Kiitos ja kivat viikonlopun tunnelmat myös sinne♥

   Poista