"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

torstai 11. heinäkuuta 2013

Leivontaa ja lyhtykoukkkuja

  

Mittakulho käyttöön ja leipomaan:) Muissa blogeissa on jo ehditty mustikkaan, mutta minä vielä pilkon raparperia piirakoihin ja tyhjentelen pakastimesta viimeisiä marjapusseja. 


Leipomiskulhona on vanha Arabian taikinakulho. Kulunut ja kolhiintunut, mutta niin symppis:)


 Piirakoiden tekeminen on mukavaa hommaa ja useimmiten teen tavallisen murotaikinan pohjaksi. Nyt jätin osan taikinasta murustettavaksi piirakan päälle.


Herkutellaan raparperilehden päältä tarjoiltuna vaniljakastikkeen kera.


Raparperin lisäksi satoa odotellaan pienestä kasvihuoneestani. Sinne olen tänä vuonna istuttanut enimmäkseen kurkkua ja salaattia. Pieniä babykurkkuja on jo näkyvillä, mutta maistiaisia ei vielä olla saatu. 

Salaatit meinasivatkin mennä kaikki parempiin suihin, mutta sitten löysin reikiintyneiden lehtien joukosta kaksi tosi pullukkaa toukkaa, joita en tunnistanut. Niiden muutettua pienellä avustuksellani, salaattia on saatu omiinkin tarpeisiin.


 Mietin kauan, miten saisin kurkuntaimet tuettua kauniisti. Pienet bambukepit alkoivat jäädä liian lyhyksi ja virittelin jo naruvirityksiä. 

Yhtäkkiä mieleeni tulivat viime talvena ostamani valkoiset metalliset lyhtykoukut. Hain ne varastosta ja laitoin kurkkujen tueksi. Näyttävät kivoilta ja nyt onkin käyttöä koukuille ympäri vuoden.

 
Olen saanut Valkoisen lumoissa- blogista  Kiitä, kehu, hehkuta -haasteen. Kiitoskiitoskiitos, ihana Mervi<3 Tuntuipa kivalta saada hehkutusta osakseen:) Osa lemppariblogeistani saikin jo Mervitä tämän tunnustuksen.

Niiden lisäksi Hanna-Riikan Ninian maailmassa-blogi saa minulta täydet ♥-kiitokset ja hehkutukset ja vielä hymyt ja halitkin!!! Lisäksi haluan ehdottomasti antaa samanlaiset satsit tosi ihanille Mallalle blogiin Elämää Villa Honkasalossa ja Hannille Polkadot-blogiin, jotka myös molemmat ovat minulle inspiraation lähteitä. Lisää ihania blogeja löytyy tuolta sivupalkista. Kannattaa piipahtaa:)

Kesäterkkuja ja -herkkuja teille kaikille ihanuuksille<3

Halauksin

9 kommenttia:

  1. Ilosta aurinkoaamua kammarista ! Möksälläkin metät mustikoista sinisenä , pikkusen kun vielä malttaa niin maku kypsempi... Naapurin raparpereita täälläkin jatkojalostettaan :)

    VastaaPoista
  2. Mun suurta herkkua on raparperipiirakkaa kera vaniljakastikkeen, namskista! Ihanat koristeikkunat sun kasvihuoneessa ja metalliset lyhtykoukut on kyllä huikeet:)

    Ihanaa päivää sulle SisustEllen<3

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi täällä ja herkullisen näköinen piiras! Nam!

    Tervetuloa käynnille myös minun Melissa's Take on Life- blogiini osoitteessa http://melissatakesonlife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Kyllä nuo kesäiset marjapiirakat ovat melkoista herkkua, namskis!

    VastaaPoista
  5. Voi,kaunis,lämpöinen kiitos ja rutistus!Tämä tuli juuri oikeaan aikaan!<3

    VastaaPoista
  6. Nami mikä piirakka ja kovasti kesäinen postaus. Aurinkoa sinulle ja kasvihuoneelle :)

    VastaaPoista
  7. Iiiiih, ihana <3 ja kiitos samoin, ehdottomasti!!!

    VastaaPoista
  8. Ihania kasvihuonekuulumisia, minula on hiukan liian varjossa tuo kasvihuone, toisaalta ei tssarvitse helteelläkään huolehtia liiemmin tuuletuksesta, mutta tomaatit kypsyvät hitaanlaisesti, onneksi täällä on aina lämmin syksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kaikille kommenteistanne<3 <3
      Meillä on myös tuo pieni kasvihuoneemme osittain puiden varjostama. Tomaatteja kasvattelin ensimmäiset vuodet, mutta nyt olen innostunut noista kurkuista, jotka eivät ihan niin paljoa valoa tarvitse:) Pian saadaan maistiaisia♥

      Poista