"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Toivepostaus


Minulta on toivottu ylioppilasjuhliin  liittyviä vinkkejä ja reseptejä, joten tässäpä tällainen toivepostaus.


Juhlamme pidettiin suvun huvilalla, jonne vietiin tavaraa kuormakaupalla ulkokukkasista lähtien. Ennen kuin tähän päästiin, oli melkoista tavaroiden hakua ja haalimista: tuoleja, pöytiä, tarjottimia, astioita, pöytäliinoja, vesikanistereita (huvilalla ei ole juoksevaa vettä) ym. kotoa sukulaisilta, ystäviltä, työpaikalta...ruohonleikkaamista, siivoamista... Ai niin ja toinen jääkaappi oli raahattiin mökkisaaresta, ja se oli kyllä ihan tosi hyvä apu!!!


Ylppäreiden myötä tuli myös kaikenlaista oheispuuhaa ja tietenkin myös tuunaukseen liittyvää: piti keksiä kivat purkit lumihiutaleille, jotka halusin somistamaan juhlaamme. Kotoa löytyi tietenkin väärän värisiä ruukkuja.


 Maalisuti taas käyttöön ja maalia pintaan. Nyt toimin kyllä aika hätäisesti. Käytin maalaukseen Helmi-kalustemaalia, kun sitä sattui olemaan sopivasti jäljellä purkin pohjalla. En kyllä yhtään miettinyt, kestääkö tämä maali keramiikkapinnalla ja vielä ulkokäytössä:D No pääasia, että kestivät kauniina juhliemme ajan. Jos maalit rapisevat pois, maalaan uudestaan:)


Tässä  ruukut maalattuna lumihiutaleineen odottamassa vieraiden tuloa huvilan verannan molemmin puolin, ja tuunaaja on tyytyväinen.

Juhlamme olivat juuri niin ihanat kuin ajattelimmekin. Vieraat ja varsinkin juhlinnan kohde, suloinen ylioppilaamme, tuntuivat nauttivan coctail-tyyppisestä tarjoilustamme: paljon pieniä suupaloja sitrussangrian kera.


Oli kyllä ihanaa järjestää juhlat. Suunnitteluun, valmisteluihin ja organisointiin meni huimasti aikaa, mutta se kyllä kannatti. Edellisenä päivänä koko perhe teki aamusta iltaan tarjottavia. Varsinaista ateriaa emme tehneet itsellemme koko talkoopäivänä, vaan maistelimme pitkin päivää tuotoksiamme, ja tällaista saimme aikaiseksi.

Yläkuvassa minipestoleipiä sekä aurajuusto- ja pippurikinkkutuulihattuja,


Osa vieraista maisteli ensimmäistä kertaa viininlehtikäärykeitä. Näitä emme kylläkään tehneet itse, vaan ostimme valmiina säilykepurkkeina.

Nämä tarjoilussa käyttämämme kyltit olivat hyvä apu sekä kattauksen suunnittelussa että itse juhlassa: oli kiva lukea tarjolla olevien ruokien nimet ja katsoa niistä myös, sopivatko ne erityisruokavaliolaisille.


Testailimme ennen juhlia monenlaisia kylmiä keittoja ja shotteja esim. kurkkuomenashottia, mutta päädyimme pikkuisen makeampaan versioon. Mangopapaija-shotit olivat aikamoinen menestys, joten tässä kehittelemämme resepti niihin:

Mangopapaija-shotti
600g ananasmangopapaijakuutioita (valmis Rainbow-pakaste)
1,2 l  appelsiinimehua
2 kpl banaania
mintunlehtiä koristeeksi
50 kpl muovisia kertissnapilaseja

Soseuta jäiset ananasmangopapaijakuutiot ja banaanit, lisää appelsiinimehu ja kaada annoslaseihin. Koristele mintunlehdilä tai syötävillä kukilla.

annoksesta tulee 2 litraa, josta riittää 50 pikkulasiin.


Coctail-tikuissa oli mozzarellaa ja hirvenlihapyöryköitä.

Minulta pyydettiin myös yllä olevien mokkamuffinssien ohjetta, joten tässäpä tämä:

Mokkamuffinssit
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3 kpl keltuaista
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kpl valkuaista
kuorrutus:
  3 rkl vettä
1 rkl pikakahvijauhetta
2 dl tomusokeria
suklaamokkapapuja koristeeksi

 *kiehauta voita ja sokeria muutama minutti kattilassa koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä
*lisää joukkoon keltuaiset, vanilliinisokeri ja leivinjauhe-vehnäjauhoseos 
*lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset 
*jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteen lämmössä 15-20 min
 *liuota pikahvijauhe veteen ja sekoita tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi
*levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien pinnalle ja asettele suklaamokkapapu koristeeksi



En oikeastaan pidä kertisastioista varsinkaan kertakäyttöaterimista, mutta nämä hopeiset muovihaarukat olivat kyllä hyvä löytö. Nämä eivät ole niin heppoisia kuin tavalliset kertikset, ja juhlan jälkeen iskin ne tiskikoneeseen ja säilöin seuraavaa isomman porukan juhlaa varten. Oli niin mukava laittaa kaikille samanlainen coctailhaarukka.


Juomapöytämme näytti tällaiselta. Sitrussangria on tehty vanhaan lasimaljaan ja jakkara on päässyt pöydälle hanaviinin telineeksi. Ylioppilasjuhlien juoma-menu oli kirjoitettuna tuohon pieneen tauluun. Hih, ehkäpä huomaatte, että tuo viinilaatikko on valittu täysin ulkonäkönsä ja värisävyjensä perusteella:D


Lahjaruusut laitettiin kahteen vanhaan maitotonkkaan, joista tässä pienempi.

Huoh, on niin onnellinen olo kaikesta, saadusta avusta valmisteluissa, ihanista vieraista, kaikista onnitteluista ja muistamisista  ja varsinkin juhlinnan kohteesta suloisesta ylioppilaastamme<3

No nyt kyllä tuli aika pitkä postaus, mutta kun kaikki tämä juhliin littyvä vaan oli niin ihanaa, enkä meinaa malttaa lopettaa ollenkaan:) Hymyt teille kaikille, jotka jaksoitte tänne saakka:)

Kesäistä viikkoa kaikille♥

17 kommenttia:

  1. Onnea teidän perheelle ja ylioppillaalle etenkin! :) Juhlapaikka vaikuttaa hurmaavalta! Vaikka juhlien järjestäminen käy työstä, niin kyllä se vain aina kannattaa! :) Hienoa jälkeä sait aikaan! ♥

    VastaaPoista
  2. Upean näköiset puitteet juhlille ja niin kauniit tarjoilut.Vaivannäkö kannatti!

    VastaaPoista
  3. Onnea ylioppilaalle! Aivan ihanat tarjoilut teillä ja muutaman vinkin laitoin korvan taaksekin. Meillä kun aukeaa juhlaputki tänä kesänä esikoisen rippijuhlilla :)

    VastaaPoista
  4. Oih.. olisinpa ollut siellä herkuttelemassa. Toivottavasti sitä joskus pääsisi itsekin samaan puuhaan. Huvila vaikuttaa yhden kuvan perusteella mahdottoman kauniikta. Saisikos lisää kuvia, hih ?

    VastaaPoista
  5. Kaunis paikka pitää juhlat ja herkulliset tarjottavat. Täälläkin on vielä tuoreessa muistissa lakkiaisjuhlat. Naposteltavat tekivät kauppansa, ja suolainen oli suosittu makupala. Kyllä juhlien järjestäminen vaatii ison ponnistamisen, jos porukkaa on enemmän. Siitä jää kuitenkin kiva muisto!

    VastaaPoista
  6. Kauniit juhlat!
    Otinkin muutaman idean talteen tiistaina alkavaan juutalaiseen Shavuot-juhlaan,jolloin syodaan kaikkea maitopitoista.Tuulihattuja ja coctail-tikkuja aamupalapoytaan...Mokkamuffinssit myos vaikutti helpolta ohjeelta....

    VastaaPoista
  7. Onnea ylioppilaalle.
    Herkulliset tarjottavat olleet tarjolla.
    Oikein ihastuttavaa alkanutta viikkoa!

    Haleja Erica

    VastaaPoista
  8. Onnea ylioppilaalle!
    Kyllä olette loihtineet herkullisen näköisiä suupaloja! Puitteetkin näyttävät niin kauniilta! Saako esittää toivomuksen? Varsin kernaasti näkisin enemmänkin tuosta teidän kesäpaikasta!
    Suloista suvea sulle toivottelen<3

    VastaaPoista
  9. Onnea tuoreelle ylioppilaalle ja onnittelut myös teille vanhemmille <3
    Teidän juhlat ovat varmasti vaatineet paljon valmistelutunteja, mutta kaikki on ollut sen työn arvoista. Ihanat tarjoilut ja upea paikka!

    VastaaPoista
  10. Oi mikä ihana wanha huvila teillä oli juhlapaikkana<3 ja ihanat oli tarjottavat, sekä koristelut, kaikki<3
    Suuri urakka, mutta mahtavaa sitten juhlia ja nauttia, onnea ylioppilaalle kovasti!
    Ihanaa viikkoa, kesä tuli taas <3

    VastaaPoista
  11. Juhlia on kiva järjestää ! Kiva postaus josta sai taas monta hyvää ideaa. Onnea näin jälkikäteen ja mukavaa viikonalkua :)

    VastaaPoista
  12. Upea miljöö ja ihanat tarjottavat ja koristeet! Kiitos tästä postauksesta. ♥

    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Kiitos ihanasta juhla postauksesta ♥ Aurinkoa viikkoosi !

    VastaaPoista
  14. Kerta kaikkiaan upeat tarjoilut, hurmaava miljöö ja yksityiskohdat.Kyllä on kelvannut olla päivänsankarina ja vieraana!

    VastaaPoista
  15. Upeat juhlat, tarjoilut ja kattaukset!
    Kiva idea tuo kukkaruukkujen maalaus, täytyykin laittaa korvan taakse!

    VastaaPoista
  16. Voin kyllä kuvitella, että nuo ovat olleet kuin minihäitä olisi järjestellyt! Oliko sisällä mitään ihmeellisiä koristeita? Juhlissa kyllä melkein parasta on juuri tuo suunnittelu, itse juhlissa voi sitten huokaista.. ;)

    VastaaPoista
  17. Täydellistä! Aivan ihanat tarjoilut ja kaikki. ;) jää kiva muisto ylioppilaallekin, saattaa olla, että vasta vuosien päästä ymmärtää kokonaisuuden! Onnea!

    VastaaPoista