"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 27. elokuuta 2016

Tuplailoa sunnuntaibrunssilla


Meille on sattunut kuluneen vuoden aikana vähän kaikenlaista pientä harmitusta. Sen vastapainoksi jysähti oikea ilopommi molempien lasten saatua tiedon opiskelupaikoista yliopistosta.

Tytär paahtoi todella paljon kevään valmennuskurssin, pääsykokeen ja ennakkotehtävien parissa ja selvitti tiensä OKL:ään. Poika löysi erilaisen väylän. Hän suoritti abivuotenaan yliopistossa it-alan kursseja  niin paljon vaadituin arvosanoin, että pääsi niiden ja kirjoituksissa saadun pitkän matematiikan arvosanan avulla suoravalinnan reittiä teekkariksi yliopistoon. 


Tämä oli niin mahtava asia, että päätimme juhlistaa tätä tuplailoa ennen opintojen alkua sunnuntaibrunssilla Vanhassa Raumassa sijaitsevassa Cafe Salissa. Se on lempparikahvilani, jossa saa ihania salaatteja, ja sinne on kiva joskus piipahtaa kakkupalalle ja cappucinolle tai pienelle kuplivalle.Kahvila on ihastuttava kombinaatio  kansainvälisyyttä ja vanhaa  tunnelmaa, ripausta yleellisyyttä ja leppoisaa tunnelmaa......esteetikolle silmänruokaa ihastuttavine yksityiskohtineen ja sisustus ratkaisuineen......herkuissa valinnanvaraa salaattiherkuista leivonnaisiin.Nämä herkut on kuvattu sunnuntaibrunssilta Loungen puolelta.

Salin tiskiltä myytäviä ihania salaatitteja ja kakkupaloja maistellaan sitten taas joskus toiste.


Brunssin suosikiksi nousi mozzarellapiirakka.


Buffetvalikoima oli niin runsas, että vatsat täyttyivät ennen kuin kaikkea oli maisteltu - esimerkiksi vohvelinpaiston mahdollisuus jäi meiltä kokonaan väliin.

Kaikkia brunssiin kuuluvaa en kuvannut tänne, joten kannattaa itse käydä maistelemassa :)


Teetin itselleni rannekorun, jossa on sama mietelause kuin pojalle ylioppilaslahjaksi antamassamme avaimenperässä ja laitoin laitoin korun juhlabrunssillemme.

"Ajattele tiesi läpi haasteiden ja mene itse perässä"

 Mietelauseen ajatus sopii mielestäni myös juhlapaikkaamme, sillä nettisivujen mukaan "Cafe Salin perustaja Iida Lampi toi unelmansa Vanhaan Raumaan maailman metropoleista".Näin ne unelmat tosiaan voivat toteutua. Tytär ehtikin jo aloittaa opiskekelunsa tällä viikolla, mutta poika siirtää aloitusta tammikuussa alkavan laivastoon astumisen vuoksi.


Oli kyllä niin mukava sunnuntaiaamu ja vähän erilainen ihana juhlahetki, josta ikimuistoisen teki esteetikon ja herkuttelijan unelmapaikka Cafe Sali Vanhassa Raumassa.

Suosittelen lämpimästi poikkeamaan ♥

Mukavia tunnelmia kesän viimeisen viikonlopun venetsialaisjuhlien viettoon :)

21 kommenttia:

 1. Tuplaonnittelut hienosta saavutuksesta. Niin lapset löytävät oman paikkansa ja aloittelevat elämään sitä omaa elämää. Vanhemmat voivat siinä mielessä huokaista helpotuksesta, että uravalinnat on tehty, opiskelu ja elämä edessä. Eihän siinä voi olla muuta kuin ylpeä lapsistaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuplaonnitteluista <3
   On tuo opiskelupaikkojen saaminen niin kiven alla, että ollaan täällä leijuttu tiedon saapumisesta lähtien :) Sitä vaan on niin onnellinen lasten haaveiden toteutumisesta ♥

   Poista
 2. Onnittelut! Opiskelupaikat ovat ahkeran työn tulosta. Ihanan idyllinen ravintola. Asuisinpa lähempänä, niin taatusti poikkeaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ On mukavaa, kun tuo oma työ tuottaa näinkin ihanaa tulosta:) Raumalle kannattaa joskus piipahtaa sisustusreissulle putiikkeihin ja shoppailun lomassa salaatille Cafe saliin :)

   Poista
 3. Onnittelut sinne! Meillä aloittaa vanhempi poika ensi viikolla Turun yliopistossa... jännät hetket edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnitteluhalit sinnekin <3 Onnellista jännitystä ilmassa :)

   Poista
 4. Onnittelut iloisista uutisista! Mikä voikaan ilahduttaa enempää kuin lasten onnistuminen haaveidensa toteuttamisessa.<3

  Onpa upeassa rakennuksessa tuo kahvila. Ensi näkemältä ei todellakaan arvaisi, että Suomessa ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Lasten haaveiden toteutumisesta olen kyllä niin onnellinen ♥ Tuo upea rakennus on torin laidassa keskellä Vanha Raumaa. En ole aiemmin tullut ajatelleeksi, mutta tosiaan voitaisiin olla jossain muualla kuin Suomessa:)

   Poista
 5. Onnea opiskelupaikoista ja matkalle kohti unelmia!
  Unelmathan on tehty toteutettaviksi, seurataan Iidan esimerkkiä ;) Sali brunsseineen tuo palan luksusta arjen keskelle. Paikka, jossa mielellään tulee poikettua Raumalla käydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuota sinun kommenttiasi, niin osuvasti kirjoitettu <3 Kiitos ♥

   Poista
 6. Onnea opiskelupaikoista ja matkalle kohti unelmia!
  Unelmathan on tehty toteutettaviksi, seurataan Iidan esimerkkiä ;) Sali brunsseineen tuo palan luksusta arjen keskelle. Paikka, jossa mielellään tulee poikettua Raumalla käydessä!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut opiskelupaikoista! Ja, Cafe Sali on kyllä myös minun lemppari paikka Rauman kahviloista!

  VastaaPoista
 8. Onnea kovasti opiskelupaikoista ja matkasta kohti omaa unelmaa.
  Rauma on meiltä niin kaukana, mutta jos joskus loma matkalla tulis käytyä Cafe salissa.
  Oikein hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 -kiitos! Vanha Rauma on ihana shoppailupaikka - kannattaa joskus pistäytyä :)

   Poista
 9. Onnea! Opiskelupaikka ja vielä toivealalle on lottopotti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lottopotti ja hyvä syy juhlahetkeen ja herkutteluun <3 Kiitos, Anu♥

   Poista
 10. Onnittelut opiskelupaikoista! Cafe Sali on itselle tuttu paikka, sillä kyseisen kahvilan tuoleja tuli kulutettua tovi jos toinen silloin kun vielä opiskelin kyseisen kaupungin Opettajankoulutuslaitoksessa :) Ihana kahvila ja ehdottomasti pitäisi päästä muistelemaan menneitä latten äärelle :) ps. Sinut on haastettu blogissani olevaan haasteesen, käy kurkkaamassa: https://uuttavanhaakasintehtyakaunista.blogspot.fi/2016/09/88-blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tervetuloa vaan tänne fiilistelemään ja katsastamaan opiskelukaupunkisi tunnelmia <3
   Tulenpa piipahtamaan blogiisi - kiitos kutsusta :)

   Poista