"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 4. toukokuuta 2013

Grillikauden avaus

 
Grillikausi on avattu!!!! 
Tämän kevään ensimmäiset grillaukset tehtiin vapunpäivänä:) 
Ensimmäistä kertaa grilliimme eksyi vihreää tankoparsaa kanafilepihvien seuraksi. Se olikin maukas kokeilu ja tuo kivaa vaihtelua tuleviinkin herkkuhetkiin.


Meillä grillataan tämän näköisellä vempeleellä!
Ei tarvita grillihiiliä puhumattakaan kaasusta, vaan  siinä poltellaan tavallisia polttopuita. Kuulostaa ehkä vähän alkeelliselta - mutta tunnelmassa jäädään voiton puolelle:)


Grillin päälle olemme virittäneet muurikkapannun, jolla ruoka valmistuu nopeimmin ja kätevimmin. Tallella on myös tulisijan päälle laitettavia hellanrenkaita, jos joskus sattuisi innostumaan kattilalla keittämisestä. Välillä polttelemme puita kauemmin ja valmistamme hiilloksen, jolloin vaihdamme muurikkapannun grilliritilään. 


Tämä vanha tulisija on lapsuudenkodistani. Silloin se ei kylläkään ollut grillauskäytössä, vaan pihalla meidän lasten leikkiuunina hiekkakakuille. En ihan tiedä, mistä tuo kapistus on tullut tai millaisessa käytössä se alunperin on ollut. Joka tapauksessa sillä on nyt tärkeä rooli kesäkeittiössämme.

 
Kunnostimme tämän aikoinaan poistaen ruosteet ja paikaten rikki menneet kohdat, mutta nythän se on jo uudestaan ruostunut. Tämä ei kylläkään haittaa - tykkään tuosta rustiikkisesta tunnelmasta... 


Pientä uudistusta kylläkin haaveilen grilliimme - olisi nimittäin ihan huippua löytää tuollainen puuttuva vanha emalinuppi tulipesän luukkuun rikki menneen tilalle.


Tähän loppuun vielä pikku vappukämmi:  simamme valmistui vasta nyt - vappuna siitä vain haaveiltiin...
Käytin kuivahiivaa tosi pienen määrän - en oikein löytänyt reseptiä, jossa sen määrä olisi kerrottu tarkasti. Ehkäpä se oli hitaan valmistuksen syy... No nyt meillä on kahdeksan litraa ihan mahtavan makuista kotitekoista kevätsimaa:)

Niin ja vielä tällainen ihana asia:
sain Erican blogista I ♥ your blog-tunnustuksen!
Voi, kiitos ihana Erica, antamastasi tunnustuksesta:) Ihailen kovasti blogiasi, joten tunnustus tuntuu siksi erityisen lämmittävältä. Halit ja hymyt sinulle♥ ...ja myös teille kaikille ihanille lukijoilleni♥

24 kommenttia:

  1. Oi joi, ompa ihana grilli!
    Mukavaa viikonloppua ja maukkaita simahetkiä :))

    VastaaPoista
  2. ihana grilli. parhaat eväät tuleeki just puulla grillaten. ite ällöän sitä sytysnetseen hajua ja makua kun se aina tarttuu ruokiinkin. ai että..ihan näläkä taas tulee :)

    VastaaPoista
  3. Ihaa grilli teillä :) Voittaa tosiaan kaasugrillin mennen tullen :)

    VastaaPoista
  4. Upea grilli...ei mitään markettikamaa ;). Meilläkin on ostoslistalla muurikkapannu. Sellainen olisi kätevä kaikenlaisiin wokkeihin ja tietysti lettujen paistoon. Tankoparsaa en ole ikinä grillannut, ehkä sitä voisi kokeilla :).

    VastaaPoista
  5. Onpa teillä kyllä upea grilli!! Kyllä tuo aina nämä avaruusajan kaasugrillit voittaa. Mukavaa lauantaipäivän jatkoa, ehkäpä grillauksen merkeissä. Meillä ainakin illalla grillataan.

    VastaaPoista
  6. Heeei! Meillä on mökillä samankaltainen vempele grillinä. Miehen isä joskus joltain laivalta kotiuttanut. Ihan huippuvehje! Ja tankoparsaa.. nam nam. Suosittelen kokeilemaan pekilla käärittyä versiota. Voinen kertoa, että kelpaa miehellekin ;). Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Hieno grilli!!
    Parsa on parasta kevätherkku...namm...:)

    VastaaPoista
  8. Witaj, super piec-grill.Czas na szparagi w pełni:) Lubię szparagi. Pozdrawiam!!

    VastaaPoista
  9. Thank you so much for your sweet words on my blog. What I see now are delicious green asparagus. And I understand that you have a delicious recipe?I wish you a very nice weekend and a dear greeting by Anneke

    VastaaPoista
  10. Aivan upea grilli. Tosiaankin päihittää kaikki kaasuvempeleet ja pallogrillit. Kiitos että jaoit kuvan, sain ihanan lisäidean haaveilemaani kesäkeittiöön.

    VastaaPoista
  11. Kesä ja parsa sopivat mainiosti yhteen :)

    VastaaPoista
  12. Grilliherkkuja mekin ollaan nautittu vasta kerran! Tuore tankoparsa on kyllä mukava lisä kesäruokiin. Itse en ole koskaa parsaa grillannut vaan keitän sen. Pitäisi varmaan kokeilla tuota grillaustakin. Simaahan voisi valmistaa kesällä janojuomaksi, niin hyvää se on. Jotenkin tulee vaan tehtyä sitäkin vain vapuksi.

    VastaaPoista
  13. Ihku grilli! Tunnelman antajana varmasti loistava ja grilliherkkujen valmistajana. Älkää vaan hommatko mitään uutta ja nykyaikaista! :) Sima on niin hyvää, että voi juoda vaikka vappu olisi mennyt jo! Lauantaita!

    VastaaPoista
  14. Oioi miten kaunis wanha hella teillä on grillinä, tykkään kovasti minäkin :) ja tunnearvoakin kun ollut teillä jo lapsuudesta saakka !
    Ihania yrttejä ed. postauksen kasvihuoneessa, mukavaa kun nyt on SE aika♥
    Mukavia tunnelmia sinulle:)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana grilli-uuni♥Minä haaveilen piha-uunista, jossa voisi paistaa leipää ja kokkailla ruokaakin. Sellainen vanha hella olisi must! Sellainen oli minun lapsuuden kodissani. Sitten tehtiin remontti ja kaikki vanha hävitettiin, se oli sitä aikaa...Onnea uuden nupin etsintään♥

    VastaaPoista
  16. Heippa pitkästää aikaa kommentin muodossa :)
    Upea grilli teillä! Kyllä jäätte voiton puolelle tyylissäkin, ulkonäössä ja kaikessa muussakin! Kuinkahan iso tuon posliininupin pitäisi olla?
    Kiitos myös tuosta aiemmin jakamastasi avkadopastareseptistä, sitä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! Niin herkun näköistä!
    Niin ja onnea tunnustuksesta! Olet sen ansainnut!

    VastaaPoista
  17. Kaunis ajanpatinoima on grillinne...Ihan toista kun meijän kaasuhökötys :)

    VastaaPoista
  18. Ihana grilli, kyllä tuossa kelpaa grillailla :) Toista se on näihin kiiltäviin ja moniosaisiin kaasuhärpättimiin verrattuna :)

    VastaaPoista
  19. nice blog post ... enjoy the beautiful week ... dear greetings rosita

    VastaaPoista
  20. Thank you for your nice comment on my blog. Your blog is lovely! Kind regards, Pascale from The Netherlands

    VastaaPoista
  21. Toi grilli on niin paras! Me ostettiin toissa kesänä iso kaasugrilli,yhden kesän oli käytössä ja sitteen jostain syystä siirryimme ah niin rakkaan kiinalisen katukeittiön pariin. Sekin on valurautainen ja lämpiää puilla :) Jotenkin se vaan sopii tähän meidän miljööseen paremmin ja on tunnelmallinen.
    Tykkään sun blogista,ihanan kun ei ole sellainen "massa" blogi kuten valitettavsti hurjn moni nykyään on. Ymmärrät varmaan mitä tarkittanen..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kaikille ihanille kommenteistanne:) Niitä on kyllä niin ilo lukea. Sainkin hyvän vinkin Hanna-Riikalta parsangrillaukseen ja kannustusta vanhan grillin käyttöön:)
      Muutama uusi kommentoija ja lukijakin on ilmaantunut - olen iloinen, että löysitte tienne tänne<3
      Liisa kyselit sen nupin kokoa: 3-3,5 cm halkaisijaltaan. Olisiko sinulla joku hyvä vinkki sen löytymiseen?
      Halit teille kaikille♥

      Poista
  22. Pakko tähän kommentoida, että mielettömän ihana tuo teidän grilli, otettaisiin tännekin heti paikalla :)Kesäkeittiö vasta haaveissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänäänkin grillattiin, näin alkuun sitä on niin intona ulkona syömisestä. Vaikka kyllä piti olla takit päällä...

      Poista