"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 11. helmikuuta 2017

Salmiakkimarenkia ja sydämellinen lahjakassi


Ystävänpäivän aikoihin voi läheisiään  ilahduttaa vaikkapa omatekoisella salmiakkimarengilla. Itse sain maistaa näitä ensimmäisen kerran saadessani niitä joululahjaksi. Sen jälkeen olen tehnyt niitä kaksi kertaa...ja epäonnistunut molemmilla kerroilla:D  


Epäonnen reseptissäni käytettiin tomusokeria, joten seuraavaksi aion kokeilla tavallista hienoa sokeria. Sain molemmilla kerroilla kylläkin vatkattua valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi, mutta turkinpippurirouheen lisääminen teki massasta vetelää. 

Toinen epäonnistumiseen johtanut syy oli todennäköisesti salmiakin liian suuri määrä. En mitannut rouhetta, vaan heitin koko pussillisen sitä vaahdon joukkoon - se taisi olla liikaa. 


Aion siis seuraavaksi mitata ainekset ja tehdä sooloilematta ihan tarkasti reseptin mukaan, vaikka se onkin minulle äärimmäisen vaikeaa. Pidän tarkkuuden sijasta luovasta reseptien tulkinnasta, mutta marenkialalla tästä piirteestä taitaa olla haittaa.



Kaikki yllä olevat kuvat on otettu lahjamarengeista. Ne oli kauniisti purkitettu lasipurkkiin - kiitos vielä herkullisesta lahjasta sen ihanille antajille ♥



Omat tuotokseni näyttivät tältä. Vetelää taikinamassaa oli sen verran paljon, etten malttanut heittää sitä poiskaan, joten paistoin lättänät marengit. Maku oli näissäkin mahtava, mutta ulkonäkö vähän nolo. 

Vielä en kuitenkaan ole luovuttanut. 



No jos marengit sattuvat onnistumaan, ne pakataan tietenkin kauniisti lasipurkkiin tai sellofaaniin ja sujautetaan lahjakassiin. 


Ystävänpäivän yllätyskassi koristellaan tietenkin sydämellisesti. Tässä paperikasin kylkeen on painettu valkoisella maalilla leimasimen avulla sydänkuvio. 



Tämä kassikin on voi pitää sisällään vaikkapa omatekoista salmiakkimarenkia. Kokeilemani resepti löytyy kommenteista. 

Sydämellinen kassi on saatu lahjaksi - kiitos myös tälle ihanalle perheelle sisällöstä ja mukavasta DIY-ideasta♥  

Ystävänpäiväviikon halauksin  
 p.s. pieni tunnustus: minulta jäi joulun aikaan muutama postaus tekemättä, ja tämä on toinen niistä. Sain nyt jotenkin nämä minua kovasti ilahduttaneet lahjaideat  ympättyä ystävänpäivän teemaan:D 

14 kommenttia:

  1. Salmiakkimarengit kuulostavatkin jo niin herkulliselta! Saisiko sen tarkan ohjeen tänne blogiinkin? Ihanat ovat myös nuo sinun marenkipiparit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappasin ohjeen Herkkujen helmiä-blogista, mutta aion kokeilla seuraavaksi jotain muuta reseptiä. Tässä resepti kopioituna blogista:

      Turkinpippurimarengit (n.30 kpl)

      2 valkuaista
      (keskikokoisia kananmunia)
      (n.180g) 3 dl tomusokeria
      1 dl Tyrkisk Beber Crushia eli turkinpippurirouhetta

      Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi.
      Lisää vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten, tomusokeri.
      Vatkaa marenkia vielä 10 minuuttia, niin että marenki on jämäkkää ja kiiltävää. (kuva*)
      Nostele turkinpippurirouhe varovasti marengin joukkoon. Elä sekoita liikaa!
      Aseta massapussiin tähtitylla tms. ja pursota pellille kauniita pieniä marenkeja.
      Paista marengit 110 asteessa noin 1h 30 min.

      Poista
  2. Nam! Salmiakki on paheeni! Kuullostaa ihan mahtavan hyvältä.
    Mukavaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä tooosi hyviä:) Ihana herkkulahja ♥
      Kiitos samoin<3

      Poista
  3. Itsekin olen kokeillut tehdä. Marengin saan onnistumaan, mutta kun lisään esim salmiakkia, on lopputulos sama kuin sinulla. Mikä mahtaa olla juju jota emme tiedä?
    Mutta, maku se ratkaisee! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa, jolla marenki vetelöityy:) Voi olla, että itse laitoin vain liikaa tuota salmiakkirouhetta. Anyway, vielä en ole kokonaan lannistunut:)

      Poista
  4. Mä olen tehnyt samalla ohjeella, ja kyllä mulla on ihan onnistunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onneksi olkoon:) Itse ajattelin vaihtaa reseptiä ja kokeilla vielä kerran - ehkä sen jälkeen olisi jo aika lopettaa testailut ja siirtyä muihin herkkuihin:D

      Poista
  5. Varmasti tavattoman hyviä!
    Kiva, että laitoit tuon ohjeenkin - pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on hyviä ainakin salmiakin ystävän makuun:) Toivottavasti saat onnistumaan - minulle tämä oli vähän haasteellinen kokeilu:D

      Poista
  6. Tulin vastavierailulle :) Ihastuttava blogi sinullakin, joten klikkasin itseni myös sinun lukijaksi. Hassua vaan kun jostakin syystä jouduin tuonne "kuvattomien" joukkoon :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja ihanaa, kun tulit<3
      Nämä ovat ilmeisesti näitä outoja kuvioita, joita ihan ei tajua. Minulla puolestaan on ollut hankaluuksia saada blogisi näkymään tuossa lukuluettelossani.
      Yritän taas uudestaan - toivottavasti onnistun:)

      Poista
  7. Tulin vastavierailulle minäkin:) Ja hetihän täällä oli makuhermooni hienosti osuvaa asiaa, eli salmiakkia:) On niiiin lempimakuni makeisista. Nuo litteät marengit on itseasiassa tosi hienoja. Täytyy testata joskus, ja teen ehkä ihan tahallani nuita littanoita versioita...jotenkin ovat herttaisia minun silmissäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun löysit tiesi tänne<3 Hih, nuo littanat onnistuvat ihan helposti: lisää vaan yliannos salmiakkirouhetta:D Kiitos kommentistasi♥

      Poista