"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 16. syyskuuta 2017

Retrolöytöjä mökkikomeron kätköistä


Kuvailin mökin komerorempan yhteydessä löytyneitä vanhoja tavaroita, sillä ne tuntuivat mukavilta löydöiltä ja saivat hymyilemään, vaikka eivät arvokkaita olekaan.

Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy rautalankahäkkyrä, jonka voi kivasti ripustaa komeron seinälle.



Sitten vähän oranssimpaan suuntaan:D 
Komeron kätköistä löytyi puiset retrosävyiset taittojakkarat...


...oranssinpunainen pihapatja...


...ja samalla sävyllä maalattu jakkara, joka on ollut käytössä remonttijakkarana. Ensin ajattelin maalata oranssit piiloon, mutta kaikkien näiden oranssien tavaroiden joukossa se alkoi näyttää ihan hauskalta. Niinpä se saa olla tuollaisenaan komerossa odottamassa seuraavia remontteja.

Huomaan, että näissä väriasioissa itselläni sietokynnys kasvaa, kun ympäristö ei enää ole niin räikeä. Harmoonista taustaa vasten oranssin ja keltaisen pilkahdukset näyttävät ihan kivoilta:)


 Naulakon päältä löytyi alkuperäispakkauksessaan Riemuset aurinkosuihku, jonka muistan isäni tuoneen kovalla innolla ja kohinalla mökille. En kuitenkaan kohistuksesta huolimatta muista, että sitä koskaan olisi käytetty.


Tämähän olisi ihan tämän päivän trendituote: lämmintä vettä aurinkoenergian avulla! Testattavahan tämä on ensi kesänä:D


 Iloiset värit loistavat myös komerosta löytyneissä siivousvälineissä. 


Tässä lattianpesuväline Taru-Liisa pesusieni n:o 2.


Tuon liikuteltavan puuosan avulla sieni pysyy suorassa ja sen avulla myös  pesusienen saa rutistettua kuivaksi. Näppärää:D Vielä en ole testannut tätä lattiapesuria, mutta tuntuisi hauskalta käyttää wanhan talon pesu-urakoissa tällaisia wanhoja wälineitä.


Olisikohan tämä vähän uudempaa mallistoa? 


Pitkän puuvartensa ansiosta tällä saa katonrajoistakin hämähäkinseitit pyyhittyä pois. 


Niin ja eihän tässä nyt mekaanisilla välineillä pelkästään tarvitse pärjäillä, sillä Nilfisk sähköimuri otetaan komerosta esiin tarvittaessa. 

Täällähän on tätä siivousvälinearsenaalia enemmän kuin kotona:D 


Komerosta löytyi myös tällaisia muovihenkareita, joiden vuosilukua en ihan hahmota. Olisivatkohan nekin 70-luvulta?



Vaatteita komerossa oli myös - niistä osa sai jäädä ja osa pakattiin muualle. Nämä 70- tai 80- luvun sen ajan modernit ja muodikkaat kotimaiset tikkikangashousut saivat kuitenkin jäädä meille varavaatteiksi. 


En ihan muista, minkä ikäisinä vanhempani ovat näitä käyttäneet, mutta sovittelin heti valkoisia housuja, ja mitämitämitä, housujen vetoketju tuskin meni kiinni ! Arvaatte varmaan kriisini, sillä olen aina pitänyt itseäni huomattavasti äitiäni hoikempana, jonka muistan aina kamppailleen kilojensa kanssa ...hmmm...pitäisiköhän siis minunkin...kamppailla??:D  


 Porin rullakartiinitehtaan KARE- paperikaihdin säilytetään komeron kätköissä, vaikka sille ei kyllä mitään todellista käyttöä olekaan. Siellä mahtuu olemaan muutama tavara ihan vaan iloksi ja vanhan säilyttämiseksi.


Kiinnitysohjeet ovat seikkaperäiset ja toteavat, että "Tämä kaihdin on tehtaallamme koiteltu..." - siis varmasti laatutavaraa. 

Paljon tavaraa kannettiin varastoon, joten näiden säilytettävien lisäksi saamme komeroon mahtumaan käytössä olevia takkeja, aurinkotuolin patjoja ym. omaa tavaraa. Mielestäni otin kuvia komerosta tavaroiden järjestelyn jälkeen, mutta eipä niitä löytynyt kamerasta eikä kännykästä. 

No tulihan tässä jo aika monta kuvaa tänne laitettuakin, joten sanonkin teille kaikille ihanille heipat ja toivottelen hyvää mieltä viikkoonne♥

halauksin 





18 kommenttia:

  1. Onpas oikein väri-iloittelua!Kyllä ne trendivärit palaavat aina takaisin muotiin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillämme on ollut (ja salissa on yhä)tätä väri-iloittelua myös seinissä, lattioissa ja huonekaluissa. Nyt sitä löytyy pääsääntöisesti enää tavaroissa, ja se on rauhoittanut tunnelmaa melkoisesti:)

      Poista
  2. Aivan FANTASTISIA löytöjä kaappien kätköistä!
    Ihanaa nostalgiaa ja retroa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti<3 Komero oli pääsääntöisesti täynnä ihan vaan rojua, mutta nämä saivat jäädä sinne omien tavaroidemme lisäksi. Olisi vaan kiva tietää tarkemmin noita vuosilukuja tai -kymmeniä:)

      Poista
  3. Ihanaa, kun on muistorikkaita tavaroita - ja vielä, että niitä voi käyttääkin! Tuo aurinkolämmitin kuulostaa kyllä hauskalle! Ja siivousvälineet tosiaan niin hienosti sopivat vanhan talon välineistöön. Onnekas olet 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kaikki muu tulee käyttöön paitsi tuo paperikaihdin...tai no aurinkosuihkusta ei ihan ole takeita, mutta pääsee ainakin kokeiluun:D
      Wanhojen siivousvälineiden lisäksi taidan kuitenkin käyttää myös luottovälinettäni eli mikrokuituliinaa:)

      Poista
  4. Varsinainen retro-aarreaitta komeronne onkin :) Taittojakkarat näen kyllä jo sieluni silmin siniseksi maalattuina ja raikkaalla raitakuosilla verhoiltuna. Taittojakkarathan on kätevä ottaa myös veneretkellekin mukaan! Ihanaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komerosta ei löytynyt varsinaisia sisustajan ihania aarteita, mutta näissa oli minulle aarretta ihan tarpeeksi:D

      Poista
  5. Voi tuota 70-luvun värimaailmaa, muistan oikein hyvin oranssit puhelimet ja kaapinovet...ne oli niin super hienoja silloin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ollut aikamoista väri-iloittelua:D Tällä mökillä on maalisuti heilunut vähän liikaakin juuri tuolloin 70-luvulla:D Jos mökki olisi rakennettu sillä aikakaudella, värejä pitäisi ehkä vaalia, mutta rakennusvuoden ollessa 1800-luvun puolella tuntuu paremmalta palautella sävyjä alkuperäisemmiksi:)

      Poista
  6. Olipa ihana lukea tämä postaus :o) hauskoja löytöjä vuosien takaa!

    VastaaPoista
  7. Voi, mitä ihania aarteita! Ihanaa, kun sinulla on tarina tavaroille. Mukavia muistoja...
    Leppoisaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa retroilua! Hienoa, että olet malttanut säilyttää näitä, sillä onhan näissä paljon muistoja.
    Oikein mukavaa syyskuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Oi, mitä ihania aarteita oletkaan löytänyt. Nuo housut/shortsit ovat kyllä mahtavat. Ensi kesää ja helteitä odotellen! ;)

    VastaaPoista
  10. Voi mitä nostalgisia aarteita sieltä löytyikään - varsinainen aikamatka <3

    Oikein hyvää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  11. Oi mitä löytöjä! Yritin epätoivoisesti miettiä missä olen istunut juuri tuollaisella jakkaralla kuin tuo oranssi/siniset jalat..vaan en muistanut, varmaan jossain sukulaisten luona:)Ihana kun on tuollaisia aarteita tallessa! Mukavaa syksyistä viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
  12. Ihania juttuja, joista nousi omia tunnemuistoja. Nuo tikkivaatteet "FinnMarin"! Äidillä oli punainen puku, isällä sininen. <3

    Ja tuollaisen taittojakkaran poikani teki koulussa. Se olikin siis jotain vanhaa mallia! :)

    Kiva postaus! <3

    VastaaPoista