"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pientä pintaremonttia mökillä

Lomiemme alettua ollaan piipahdeltu mökillä, ja saatu vähitellen aikaiseksi pieniä värimuutoksia. En ole tainnut täältä paljoa kuvia tänne laittaakaan, ja tässäkin vain muutama otos. 


Mökkimme on siirtynyt vanhemmiltani meidän käyttöömme, ja olemme alkaneet tehdä siellä pieniä muutostöitä. Ennen vanhempiani mökin omistanut perhe oli innostunut maalaamaan pintoja joskus1960-70-luvun tyyliin alkuperäisiä sävyjä räikeämmäksi. Me taas haluaisimme löytää pikkuisen tuota vanhemman ajan sävymaailmaa ja toisaalta tämän hetken mieltymyksiämme vaaleampaan ja valoisampaan tunnelmaan.  Mökin varsinaisesta historiasta kirjoittelen tarkemmin joskus toiste.


Rapistunut ulko-ovi on ollut ihan ensimmäinen maalauskohde. Jotenkin tuo rapistunut tunnelmakin viehättää, mutta maalia irtoili pinnasta sitä tahtia, että oli aika ottaa skrapa ja pensseli esiin. 


Ovi on ollut joskut hyvinkin räikeän vihreä, mutta ulkoapäin aurinko on haalistanut sen pehmeämmän sävyiseksi.  Tämä kuva on otettu joskus kevättalvella.


Nyt väri on vaihtunut harmaaksi. 


Punamaaliakin pitäisi jossain vaiheessa vedellä ulkoseiniin, mutta se ei ole tämän kesän projekti.


Avattujen ovien sisäpuolelta näkyy paremmin tuo ulko-ovien alkuperäinen vihreä sävy ja myös koko kuistin väri-iloittelu. Kuistilta voi bongata neljän eri vihreän lisäksi kahta keltaista :)


Se neljäs vihreä löytyy katosta:) 
Toisaalta aika iloista ja villiä sävyiltään, mutta ei ihan oman makuni mukaista.


Tässä katto on jo maalattu valkoiseksi, mutta muita kuvia täytyy laittaa toiseen postaukseen. En nimittäin löytänyt kamerastani kuvia valmiista muutoksesta, ja juuri nyt niitä ei voi ottaa. Meillä kun on tällä hetkellä tuo kuisti ihan täynnä työkaluja, sillä pihalle ollaan väsäämässä terassia. 
Heh, on tässä aika monta projektia meneillään:)

Mutta nyt jätetään hetkeksi nämä puuhat ja nautitaan helteisistä säistä veneilyn parissa oikein täydestä sydämestä, sillä näitä lämpöisiä kesäsäitä on odotettu hartaasti!

Ihanaa kesäoloa ja iloa viikkoonne♥

11 kommenttia:

 1. Huikea tunnelma mökillänne, kaunista kesäpäivää sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Meiän pieni talo on 50-luvulta, mutta on remontoitu joskus 70-luvulla ilmeisesti, niin meillä on paljon noita samoja värejä: limenvihreää, vaalean keltaista, mintunvihreää, punaista ja violettia :) Vähän vähempikin voisi riittää, mutta ei ole varaa ollut paljoa rempata ja onneksi pidän väreistä :D

  VastaaPoista
 3. Hups....onpas räikeää...aika siirtää värimaailmaltaan tähän päivää ja hienon värin olettekin valinneet oveen...mökki vaikuttaa hyvin viehättävältä...

  Mut nautitaan nyt auringosta:)

  VastaaPoista
 4. Varsin iloisen värinen mökki teillä :) Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 5. Tuosta kyllä kuoriutuu kaunotar kun alkuun pääsette. Muuten ihanan iso tila ja nuo peiliovet!!

  VastaaPoista
 6. Näyttää niin ihanalta tuo mökki kuistista päätellen,
  melko värikästä meille "värittömille", mutta pirtsakkaa :)
  Mukavia puuhia nuo kunnostusurakat, hieno lopputulos palkitsee.
  Ihanaa lomailua <3

  VastaaPoista
 7. Uijui kuinka ihana mökki ja vielä ihanampi varmasti tulossa kunhan hiukan maalisutia heiluttelette. Kuistin lattian väri ei minusta kyllä ole hullumpi ja saattaisi näyttää hyvältäkin kunhan muu osat vaihtavat sävyä. Mutta teettepähän mitä vain, uskon ne hyvältä tulee näyttämään!

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköinen mökki, pääsee varmasti oikeuksiinsa pienen pintaremontin jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille kaikille ihanille kommenteistanne:)
   Lähdimme heti postauksen julkaisemisen jälkeen veneilemään, enkä ole mereltä käsin pystynyt vastailemaan.On näitä vaan niin mukava lukea ja kiva saada kannustusta - se motivoi tosi paljon jatkamaan hommia.
   Nyt pidämme hommissa pientä taukoa, sillä näitä hellekelejä on odotettu niin hartaasti<3 Keskityn seuraavina päivinä auringon palvontaan :D

   Poista
 9. Oh-hoh, onpä rätväkät värivalinnat!! Hyvä lähtökohta oman maun mukaiseen toteutukseen, eron takuulla huomaa jo pienelläkin laittamisella! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan muutoksen eron huomaa aika helposti tuohon väri-iloitteluun verrattuna:D Se innostaa kyllä maalailemaan:)

   Poista