"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Maalattuja lattioita


Sain aivan ihanasta  Home in the storm -blogista virtuaaliset 500€ tuhlattavaksi sisustukseen.


Jos sellainen raha olisi käytettävissäni, tietäisin heti, mihin sen laittaisin: makuuhuoneen lattian uusimiseen! Se on niin ikävän näköinen, että en voi laittaa siitä edes kuvia blogiini!!!


Ostaisin siis maalia ja palkkaisin ammattimaalarin remontin tekoon :)  ...tai ehkäpä se hirvittävä kellastunut mäntyparketti makuhuoneen lattiasta voitaisiin vaihtaa kokonaan lautalattiaksi... Ei taitaisi virtuaali viisisatanen ihan riittää näihin haaveisiin.Kaikissa muissa huoneissa ovatkin  säilyneet vanhat lautalattiat -  ne tosin oli peitetty muovimatoilla, jotka me talomme alkuremonteissa poistimme.  Lattiat hiottiin ja lakattiin, mutta nyt olen halunnut tuosta puun väristä eroon ja olemme vähitellen maalanneet lattioita vaalean harmaalla maalilla.


Rappusissa oli punaruskea mönjämäinen maalikerros ja sen päällä muovimattoa. Poistelin kuumailmapuhaltimella maalia ymmärtämättä varoa hirveää käryä, jota  maalin poltamisesta syntyi... ja varoa palovaaraa, sillä rappusten alla on eristeenä käytetty sahanpurua!

Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut ....tai  no niitä hengitetyn käryn aiheuttamia mahdollisia vaurioita on vähän itse vaikea arvioida:):) Maalaamisen jälkeen kiinnitimme metalliset reunalistat takaisin paikoilleen.

Samaa harmaata maalia on eteisen ja keittiön lattioissa. Viime kesänä saatiin maalattua olohuoneen lattia ja  syyslomalla tyttären huoneen lattia kunnostettiin. Poikani huoneessa on vielä puunvärinen lautalattia, mutta jotenkin se tuntuu sopivan sinne.


Olen niin iloinen maalatuista lattioistamme - tunnelma on juuri se oikea :) Mutta käytännöllisyys ei kylläkään ole taaskaan ollut päällimäisenä valintoja tehdessä: joka ikinen tahra, hius, villakoira ja kolhu näkyvät...eikä meillä asu yhtään himosiivoojaa!


Laitan haasteen virtuaalisesta 500 euron sisustusrahasta eteenpäin seuraaville ihastuttaville blogeille,   sillä minua kiinnostaa kovasti, mistä näissä ihanissa kodeissa haaveillaan :)
Polkadot  
 
Tällaisissa haaveissa kohti seuraavaa viikkoa ♥

16 kommenttia:

 1. Lisää tunnustuksia sinulle! Käy kurkkaamassa blogissani!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo maalatut lattiat on kauniita, meillä se on vielä edessäpäin.
  Mukavaa huomista wapunaattoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No teillä onkin aikamoinen projekti tiedossa. Onpas hauska seurata blogistasi milloin urakka pääsee alkamaan. Me päätimme tehdä huone kerrallaan, koska tavaraa ja elämää on niin paljon :)
   Hauskaa vappua sinullekin!

   Poista
 3. Ihanalta nuo lattiat kyllä täältä kuvista katsottuna näyttävät! Nim."ikuinen vaaleista lattioista haaveileva"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit ja vähän epäkäytännölliset, mutta olen silti tyytyväinen. Kiitos sinulle <3

   Poista
 4. Kiitos haasteesta:) Täytyypä alkaa miettimään, minkä haaveistani tuolla 500 eurolla toteuttaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos otat haasteen vastaan. Onpa hauska tulla katsomaan, mistä haaveilet <3

   Poista
 5. Kiitos vierailusta <3 Värimaailmasi on kaunis rauhallinen.
  Kodissasi oli kiva piipahtaa kuvien välityksellä, kiitos :)
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle ja perheellesi!
  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löysit tiesi tänne ja liityit lukijakseni <3 Olet aina lämpimästi tervetullut <3

   Poista
 6. I would also painted our stairs if I had 500 Euro :) Your stairs are beautiful :)

  We are going to change the livingromm-floor this summer - I am soo looking foreward to it :)

  Have a nice evening :)
  Hugs Lisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! You will have quite a job to do with the floor. Hope I will see in your blogg about your interesting project :)
   Have a happy first of may tomorrow!
   Kram Ulla <3

   Poista
 7. Kiitos haasteesta ja kauniista sanoista :)
  Hih, mulla olisi vähän samansuuntaista haaveissa kuin sullakin, mutta enpä tiedä riittäiskö niihinkään haaveisin tuo viis'satanen ;) Palaan haasteeseen postauksen merkeissä lähiaikoina, niin kuulet tarkemmin, mitä tuolla virtuaalirahalla tekisin meillä!
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos otat haasteen vastaan. On mukava kuulla haaveistasi - tosin tuo 500 euroa on aika pieni raha haaveiden toteuttamiseen...
   Vappuhaleja sinne ♥

   Poista
 8. Heips, kiitos haasteesta. Kyllä meilläkin menisi keittiön laminaattilattia vaihtoon. Tekisi niin mieli kurkistaa laminaatin alle, onko vanha lautalattia käyttökelpoinen... Ei vain tunnu koskaan olevan siihen aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vaan :)
   Lattian remontointi on kyllä aika iso ja aikaa vievä homma. Haaveilla onneksi aina voi, ja joskushan ne haaveetkin voivat toteutua♥

   Poista