Ensi sunnuntaina on poikani rippijuhlat. Rippikonvehdit valmistuivat alkuviikolla. Yleensä näitä konvehteja kai tehdään lähinnä häihin, mutta olemme laajentanut tapaa hautajaisiin, kastejuhliin, 70 v. juhliin ja nyt siis myös rippijuhliin. Etiketin mukaan konvehti tarjotaan juhlista lähtiessä, eikä sitä tule syödä tilaisuudessa.
Kaikkein ihaninta olisi valmistaa konvehdit itse, mutta siihen eivät taidot ja paukut riittäneet. Siispä ostelimme paljon erilaisia karkkeja, joita paketoimme, maistelimme ja äänestimme parasta tuotosta. Tällä kertaa päädyimme irtomyynnissä oleviin susu suklaapaloihin, jotka käärittiin sellofaaniin ja sidottiin juuttinarulla. Lopuksi niihin rullattiin ja teipattiin juhlahenkilön yksivuotiskuvalla varustettuja mietelauseita.
Tyttäreni rippikonvehdeissa oli muutama vuosi sitten unelmointiin liittyviä aforismeja. Nyt valitsin poikani juhliin merellisiä mietelauseita, jotka sopivat hänelle veneilyharrastuksen vuoksi.
Tyttäreni rippikonvehdeissa oli muutama vuosi sitten unelmointiin liittyviä aforismeja. Nyt valitsin poikani juhliin merellisiä mietelauseita, jotka sopivat hänelle veneilyharrastuksen vuoksi.
Osan mietelauseista olen itse yhdistellyt muutamasta lyhyemmästä. Valitettavasti en tiedä kuka viisaudet on joskus lausunut, mutta laitan ne siitä huolimatta tähän:
” Uljaasti ja täysin
purjein on elämän merelle uskallettava mennä,
sillä
kootuin purjein satamassa lepäävä laiva on kuin
surullinen
sivustakatsoja elämän suurissa seikkailuissa”
”Ihanteita
voi verrata tähtiin.
Niitä
ei voi koskettaa, mutta kuten merenkävijä
valtamerellä
suuntaa purtensa tähtien mukaan,
voi
ihanteita johtotähtenään pitäen saavuttaa niitä.”
”Kuuntele tuulia,
kunnioita ennen meriä kulkeneita
ja muista, että sumussa
on hätä vain, jos kurssi ei ole kunnossa”
”
Jokaisesta kohtaamisesta jää muisto.
Yhteys voi säilyä,
vaikka joutuukin eri veneisiin.”
Ihan esimmäinen työni juhölien valmisteluissa on kuitenkin ollut laittaa herneenversot kasvamaan. Ne ovatkin jo
hyvällä mallilla. Versoja on tarkoitus laittaa voileipäkakkujen ja piirakoiden päälle.
Tein voileipäkakut valmiiksi pakastimeen ja juhlapäivänä laitan vielä koristeet päälle. Päädyin tosi ihanan makuiseen Texmex -voileipäkakkuun, jonka ohjeen löysin Kinuskikissan resepteistä. Siellä on paljon muitakin hyviä ohjeita erilaisiin leivonnaisiin.
Voileipäkakkussa käytettyjen paahtoleipien reunat piti leikata pois. Päätin tehdä niistä krutonkeja (elämäni ensimmäiset sellaiset !), jotta reunat eivät menisi kokonaan hukkaan. Paahdoin kuutioituja leipäpaloja uunissa ja maustoin sipulijauheella ja valkosipulisuolalla. Nyt niitä on napsittu sipsien tapaan ja tarkoitus on käyttää krutonkeja myös salaateissa.
Luulin, että olisin kovinkin stressaantunut kaikista valmisteluista, mutta olenkin nauttinut tästä puuhailusta. Sen verran kiirettä on kuitenkin ollut, etten ole ehtinyt kovinkaan paljon kommentoimaan muiden blogeissa, vaikka niissä olenkin vieraillut ihastelemassa uusia postauksia :)
Seuraavaksi onkin asujen sovittelun ja hyydykekakkujen tekemisen vuoro, joten heipparallaa kaikille teille, jotka käytte blogissani vierailulla.
Hyvä idea noi konvehdit! Meillä ei tarjoilla ruokaa mutta kaffepöytä notkuu ;) ite olen sellainen herkkupeppu :) toivottavasti juhlailma on sateeton
VastaaPoistaKiitos :) Meillä ei myöskään ole juhlissa ruokatarjoilua, sillä ruokaisa kahvipöytä on minusta muvavampi järjestää. Aurinkoa alustavasti luvattu :)
PoistaIhan älyttömän hyvä idea nuo krutongit!! Mä tykkään leipoa voileipäkakkuja ja aina kiroan kun pitää niin hirmu määrän heittää leipää menemään.. eipä ole sitten käynyt moinen mielessä!!!!
VastaaPoistaKiitos :) Nuo krutongit olivat minulle uusi ja älyn helppo kokeilu. Lapset on tykänneet napostella niitä :)
PoistaKivoja ideoita!
VastaaPoistaMä käyttäisin paahtoleipien reunat niin, että kuivattaisin reunat ja jauhaisin korppujauhoiksi. =)
Mitenköhän muut lukijat ovat reunoja hyödyntäneet?
Kiitos :) Tuo korppujauho onkin hyvä idea - kiva, kun kirjoitit sen kommenttiisi :)
Poista=)
PoistaKorppujauhoilla yleensä "leivitän" voidellut kuivakakkuvuoat. Silloin, jos teen gluteenittomia kakkuja, käytän yleensä kookoshiutaleita. =)
Nyt pitäisi muuten toimia tuo minun blogger-linkkikin ja ohjautua jopa oikeaan osoitteeseen. :)
Rippikonvehdit on hyvä idea! Miksihän niitä käytetäänkin vain häissä.
VastaaPoistaMeillä on myös viikonloppuna juhlat. Vietetään sukulaisten kanssa minun 50v -synttäreitä vähän jälkikäteen. Täytin tuon lukeman jo talvella. Juhlia varten oli tarkoitus myös laittaa herneenversoja, mutta en ehtinyt. Onneksi niitä saa kaupasta:)
Kiitos ! Lämpimät onnittelut haleineen sinulle♥ Taitaa tulla kiire, jos haluaa näperrellä 50 v. konvehteja, sillä varmaan jotain muutakin on vielä tekemättä :)
PoistaEi ole itsellä tullut aiemmin mieleen, että noita konvehteja voisi tosiaan käyttää muissakin tilaisuuksissa kuin pelkästään häissä! :) Täytyy muistaa vastaisuudessa. ;)
VastaaPoistaOlen aina tykännyt voileipäkakuista, mutta leikatut reunat on kyllä tullut aina laitettua roskiin.
Krutongit kuulostavat tosi hyviltä pikku nälkään!
Toivottavasti sää suosisi teitä juhlapäivänä!
Kiitos kommentistasi ! Olen aika tavalla hurahtanut noihin mietelauseisiin ja karkkeihin... ja siis myös juhlakonvehteihin :) Aurinkoa toivotaan, sillä kaikki vieraat eivät taida mahtua sisälle...
PoistaMäkin olen tehnyt reunoista korppujauhoja, mutta joskus niitä on sitten liikaa. Jos siis sattuu pienellä ajalla tekemään useamman voikkarin (ja tietenkin vähän aiemmin oot ostanut korppujauhot kaupasta...). Noita krutonkeja pitää myös kokeilla.
VastaaPoistaMukavia juhlia teille!
-Tuija-
Ihania herkkuja, mutta nuo herneenversot ne vasta minuun upposikin. Miten voi olla kasvi noin kaunis ja täydentää ihanasti sisustusta :). Ihania juhlia teille, toivottavasti on sateetonta!
VastaaPoista♥-kiitos, Tuija ja Ansku!
Poista