"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kaakelimaalausta


Olen siirtänyt tätä hommaa kuukausikaupalla osittain ajanpuutteen ja saamattomuuden vuoksi ja osittain, koska rohkeuteni ei ole riittänyt. Ostin jo kesän alussa maalipurkin, ja maali olikin niin kallista, että pakko hommaan olisi jossain vaiheessa tartuttava . . .


Nyt puhutaan siis keittiön kaakelien maalauksesta!


Aikaisemmin keittiössämme oli paljon sinistä, joka on vähitellen vaihtunut valkoisen ja puunruskeaan sävyihin. Jäljellä ovat enää olleet siniset kaakelit hellan takana, ja sieltä ne ovat todella hyppänneet silmille, koska muut sävyt huoneessa ovat vaaleita.

Olen haaveillut uusista kaakeleista, mutta uusiminen olisi vaatinut myös muuratun hellojen välissä olevan seinämän  purkamista, joten maalaaminen kuullosti aika tavalla helpommalta urakalta. Maalauksen mahdollinen epännistuminen kuitenkin jännitti minua . . . ja myös miestäni:)

Siniset kaakelit ennen maalausta. . .

Perheen syysloma oli ihana siitä, että emme tehneet mitään suunnitelmia, vaan puuhailimme sitä, mistä satuimme innostumaan . . . ja minä innostuin kaakelimaalista - vihdoinkin!!!

Alkuvalmisteluihin meni paljon aikaa, sillä kaakeleissa oli paljon piintynyttä likaa, jota hankasin maalipesuaineella, joka taas puolestaan piti pestä huolellisesti pois. Seuraavana päivänä käyttelin maalarinteippiä ja sanomalehteä suojauksiin ja vedin ensimmäisen kerroksen maalia. 

Kahden maalauskerroksen jälkeen . . .
Maalaamisen haasteita oli nopeasti kuivuva maali ja valumat. Korjailin niitä seuraavana päivänä tärpätillä hinkaten, mikä osoittautuikin ihan hyväksi menetelmäksi. Tarvittiin toinen maalikerros peittämään sinisen sävyt ja korjailin maalauksiani osittain vielä kolmannellakin kerroksella. Jokaisen maalauskerran jälkeen piti odottaa kuivumista seuraavaan päivään.


Mutta nyt homma on tehty! Vielä en ole tottunut tuohon ihanuuteen, vaan tunnen joka kerran keittiöön tullessani huimaa iloa muutoksesta <3

Toivottavasti maali kestää kuumuutta, sillä puuhella on päivittäin käytössä ruuan laitossa ja lämmön lähteenä, joten kaakelit lämpenevät kyllä melkoisesti.


Osan sisustustavaroista asettelin vanhoille paikoilleen kuten kummitytön tekemä lusikkariipus, pikkusiskolta joululahjaksi tullut ihana sinkkinen kyntilänjalka ja ystäväperheeltä saatu tulitikkuaski.
Tietenkin jotain uuttakin piti keksiä.Löysin kätköistäni äidiltäni saaman vanhan puisen kangasmitan, jonka laitoin seinäkoukkujen väliin.


Näin sain aikaisemmin keittiökaappien välitilassa olleen rottinkikoritelineen roikkumaan puuhellan yläpuolelle. Mieheni on meillä turvallisuusvastaava, ja hänen mielestään viritykseni oli turvallinen :)Haaveilen isosta sisustustarratekstistä sähköhellan yläpuolelle, mutta mahtaakohan sitä voida laittaa kaakelien ja saumojen yli - onkohan kenelläkään kokemusta tällaisesta?


Viikonloppuna olleet ihanan anoppini syntymäpäiväjuhlat sujuivat hyvin, ja hän oli niin onnellinen saamistaan lahjoista, että ajattelin laittaa niistä myöhemmin kuvia tänne blogiinkin.

Positiivista oloa ja iloa viikkoonne♥

46 kommenttia:

 1. Jipii, onnistuit! Oikein hieno lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sain sinunkin blogistasi pikkuisen rohkaisua:)Kiitos:)

   Poista
 2. Ihan huikea muutos. Ihana! Täällä pohdiskellaan samoja aatoksia. Meidän keittiönkaakelit ei miellytä ja maalaus olisi edessä. Ehkäpä nyt minäkin rohkaistuisin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin rohkeutta aika kauan itsekin. Meillä kaakelit ovat pikkuisen eläväpintaisia, joten ehkä antavat anteeksi mahdollisia epätasaisuuksia. Mutta suosittelen!!!

   Poista
 3. Tosi valaiseva uudistus. Koristeetkin näyttävät jotenkin paremmilta valkoista vasten, kuten myös puuhella. Mitenhän sellaiset tarrat kestävät liedeltä tulevaa kuumuutta ja millaisia ne on puhdistaa jos jotain roiskuu? Ei hajuakaan niiden toimivuudesta tuollaisessa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olen kyllä itsekin tyytyväinen:) Tuo on kyllä mietittävä myös noiden tarrojen kohdalla...ne vaan vois olla kivoja tuossa:)

   Poista
 4. En ole ennen kuullutkaan, etta kaakeleitakin voi maalata.
  Kaunis on nyt valkoisena. Ja toivotaan, etta kestaa lampöa.

  İhanaa viikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tiennyt kaakelien maalamismahdollisuudesta vasta jonkin aikaa...ja koko sen ajan haaveillut toteuttavani tuon muutoksen :)

   Poista
 5. Huima uusi ilme tosiaan. En minäkään ole kuullut kaakeleiden maalauksesta, mutta hyvä, että sinä näköjään olit : ) Onnistunut lopputulos, ei voi muuta sanoa. Onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No olin onneksi, mutta aika kauan mulla aina menee haaveilusta toteuttamisasteelle:)

   Poista
 6. Vitsi mikä muutos, kyllä urakka kannatti. Keittiö valkeni kerrasta, upea suorastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä kiva päästä eroon keittiön noloimmasta nurkkauksesta:)

   Poista
 7. Kylläpä tuli hieno muodonmuutos hellanurkkaukseen, valkoinen tunnetusti raikastaa tilan kuin tilan!
  Kauniita esineitä myös koristamassa tilaa :)
  Kivaa viikonjatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No on tuo valkoinen maali kyllä ihan paras keksintö, olen niin sen lumoissa:)
   Viikonjatkoja sinullekin♥

   Poista
 8. Wha a enormous job you have...painting all the tiles..it takes certainly a lot of time, but it is worth it!!!!
  It looks so white and big...and all your nice accessories looks new!!!
  I can imagine it is pleasant to stay in the kitchen now!!!

  Have a nice evening and lots of lovely greetings from me!!
  ♥Eefie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I am so pleaced I just made it and every time I come to kitchen I feel happy:)White paint is just the best!
   Nice evening also to you♥

   Poista
 9. Voi, kuinka kaunis muutos. Taas valkoisella maalilla saatiin ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Anni♥ Meitä valkoisen maalin faneja taitaa olla aika paljon:)

   Poista
 10. Hey my friend:)

  I just read your comment and i must say, i always try to translate in english because our dutch words are sometimes so figuratively...people in other countries don't understand, and i can imagine it.
  But i stay at home because i am ill, but i can't sit long times because i always want to do things..i am a very busy person:)
  Now i have a basket with all kind of things and i promis myself...i will finish this one of those days:)

  So i hope i have translate it for you....

  Big smile to you:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for popping by again and translating your posting. I think also finnish is very challenging for the translaters and it doesn´t understand if your words are used greatively :)
   I hope you will be better soon <3 ... and also get all your jobs done:)
   Hugs and smiles♥

   Poista
 11. Vau, hieno muutos! Ihan tavallistako maalia käytit vai onko tuollaisen "liukkaan" pinnan maalaamiseen joku erikoismaali? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kaakelimaalaukseen tarkoitettua Ronseal- nimistä erikoismaalia, joka oli myös erikoishintaista eli noin 40 euroa litran purkki.

   Poista
 12. Hieno tuli, kannatti! Voi tuo teidän puuhella on iiiihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puuhellavanhus on nytkin käytössä. Myrskytuuli viilentää kotia, joten sytytimme siihen tulen...ja aika usein ruokakin valmistuu sen lämmössä:)

   Poista
 13. Hieno muutos. Kyllä kannatti uskaltaa ja lopputulos on kaiken vaivan väärtti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinpä kannatti minustakin:)Jossain vaiheessa kyllä hirvitti aika lailla..ehkä eniten silloin kun huomasin, että niitä valumia tuli aika tavalla! Ne sai kuitenkin melko helposti korjattua.

   Poista
 14. Kauniisti tavarat esillä ja lopputulos on huikea.

  VastaaPoista
 15. Hienosti onnistunut tuo kaakeleiden maalaus. Olen joskus itsekin miettinyt samaa, mutten ole uskaltanut kokeilla. Kiva kun kävit vierailulla blogissani, että löysin myös tänne <3 Tervetuloa toistekin seuraamaan Elämää Akkalassa :D
  http://elamaa-akkalassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olipas mukavaa, kun kävit ja ihanaa saada sinut lukijakseni - olet lämpimästi tervetullut <3
   Kiitos kutsusta, tulossa ollaan:)

   Poista
 16. Näppärää. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Oli tosi näppärää verrattuna uudelleen kaakeloimiseen, joka olisi vaatinut vanhan purkamista.

   Poista
 17. Itse maalasin muurissa ja puuhellan päällä olevat kaakelit reilu vuosi sitten kaakelimaalilla. Hyvin on maali pysynyt ja puuhella lämpiää talvella joka päivä

  KatjaS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kiva kuulla:) Vähän mietitytti juuri tuo kuumuuden ketävyys, sillä en ole kuullut muiden kokemuksia siitä. Tulipa hyvä mieli tästä tiedosta - kiitos♥

   Poista
 18. Käy kurkkaamassa blogiani, siellä ois sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 19. Oih, ihana puuhella! Hyvältä näyttää ja siitä tekstistä... olen itse laittanut kaakeleihin kylppäriin ja hyvin pystyy siis sen tekemään, täytyy vain painella sormella tarra kiinni saumoihin.
  Mutta, sitten en ole varma tekstistä kuuman lieden päällä... voi käydä köpelösti?? Entäs jos maalaisit tekstin sabloonalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvistä vinkeistäsi <3 Täytyypä vielä mietiskellä asiaa...minut tuntien aika kauan...:)

   Poista
 20. Tosi hienoa tuli, haluaisin itse maalata meidän siniset kaakelit ja ej 40 E ole niin paha hinta jos onnistuu. ja saa uuden näköisen keittiön. Terv Carina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No minusta satsaus kyllä kannatti, vaikka homman ryhtymiseen oli melkoinen kynnys. Tein koemaalauksen irralliseen kaakeliin ennen aloittamista - suosittelen! Se lievensi jännitystä onnistumisen suhteen:)

   Poista
 21. Heips, mielenkiinnosta kyselen miten on maalit pysyneet paikoillaan? :) Meillä olis just samanlaista kohdetta kotona, puuhellan yläpuolella ja mietityttää miten maali siinä kestäisi.. Käyttökokemusta olisi kiva kuulla :) terveisin Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt sitten noin neljän kuukauden kokemus kaakelimaalin pysyvyydestä ja tyytyväisiä ollaan!!!
   Puuhellaa meillä lämmitetään näin talvella päivittäin, eikä maali ole kellastunut yhtään, mitä pikkuisen itse pelkäsin. Muutenkin maalipinta on pysynyt tosi hyvänä, eikä ole lohkeillut, vaikka osa maalatuista kaakeleista toimii laskualustana.
   Kannattaa putsata kaakelit hyvin rasvasta ja liasta ennen hommaan ryhtymistä.
   Onnea projektillenne♥

   Poista
 22. Hei! Onko maali edelleen pysynyt hyvänä näin kaksi vuotta maalauksen jälkeen? Jostain muualta luin, että kaakelimaali oli kahdessa vuodessa kellastunut pahasti. Nyt hieman epäilyttää uskallanko kokeilla sitä. Olisin kiitollinen, jos voisit jakaa kokemuksesi tästä.

  VastaaPoista
 23. Hei! Minuakin kiinnostaisi tietää miten maali on kestänyt. Harkitsen itse samaa, mutta ei ole rohkeus vielä riittänyt. Kerro miten kävi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, maali on pysynyt hyvin kiinni kaakelissa eikä minusta ole kellastunut. Hellan viereiseltä pikku tasolta maali on kuitenkin osittain lohkeillut - varmaankin siksi, että siihen tulee laskettua helposti tavaroita, esim. kattila saattaa naarmuttaatai kolauttaa helposti maalia pois. Eli sanoisin, että kolhuja maali ei kestä, mutta seinissä on pysynyt tosi hyvin ja olen edelleen tyytyväinen uudistukseen:)

   Poista