"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Steariinikäpyjä


Teimme venereissun sisareni ja hänen miehensä mökille. Meillä oli alunperin suunnitelmissa siskotapaaminen perheittemme kera. Harmi kyllä pikkusisko ei päässyt tulemaan...toivottavasti saadaan koko porukka kasaan joskus toiste.


Tervetuliaismaljat odottivat meitä saaristolaislimpputarjoilun kera:) 


 Näistä herkuista selvittyämme, lähdimme keräilemään käpyjä...

 
...sillä ohjelmassa oli tämän kesän extrana käpydippausta!?
 

Vain kauneimmat hyvin auenneet, maahan tippuneet kuivat kävyt valikoitiin koriimme.


Kutsussa oli pyydetty ottamaan valkoisia kynttilänjämiä mukaan.  Ne laitettiin kattilaan sulamaan. Keitoksen pohjalle laitettiin kävyn korkeuden verran vettä, jotta dippaus onnistuu helpommin, eikä steariini tule liian kuumaksi.


Kokeilimme laittaa isompaa satsia käpyjä sulaan steariiniin, mutta totesimme, että niitä on vaikea poimia kuumasta nesteestä. Yksitellen kastamalla kävyistä tuli kauniimpia ja homma oli helpompaa. Kastaminen piti tehdä nelisen kertaa ja antaa dippausten välillä käpyjen kuivua sanomalehdellä. Näin saimme aikaiseksi kauneimmat huurrekävyt. Huom. kannattaa suojata ympäristö hyvin ja valita tietenkin kattila, jota ei aio käyttää enää ruuanvalmistukseen. Tämä homma sopii tosi hyvin tehtäväksi ulkona kauniina kesäpäivänä.


 Steariinikäpyjä voi käyttää koristeena, mutta alunperin ideana oli tehdä käpysytykkeitä. Olipa kivoja kotiinviemisiä tältä reissulta - kiitos, siskokulta, ideasta ja järjestelyistä♥ Teemme näitä tänä kesänä vielä lisää ihan varmasti!

Kotona laitoin muutaman steariinikävyn kaakelitakan reunukselle odottelemaan sytyttelyhetkiä...mikäli vaan maltamme niitä käyttää. Tulikin otettua aika monta kuvaa:D

Käpyjä kannattaa kerätä ja dippailla steariiniin jo nyt talvivarastoon...ja lahjavarastoon!

Ihanan ihanaa kesänjatkoa teille kaikille!
♥-terkuin

30 kommenttia:

 1. Tosi kauniita käpyjä saitte aikaiseksi. Mä tein noita samoja toissajouluna takan tai puusaunan omaaville sukulaisille joululahjaksi. Pitääpä keräillä taas lisää noita, kiitos muistutuksesta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näitä voisi olla kyllä kiva antaa lahjaksi:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tuo harmaa sävymaailma viehättää minuakin:)

   Poista
 3. Kiva idea! Kauniita käpyjä.
  E-R

  VastaaPoista
 4. Kiva ja kaunis idea, noita voisi kyllä kokeilla...jostain syystä noita kynttilän pätkiä on niin mahottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minullakin näitä kynttilänpätkiä riittää ja eniten juuri noita valkoisia, jotka parhaiten sopivat tähän hommaan:)

   Poista
 5. Oon myös tehny noita ja sytyke toimii erittäin kiitettävästi. Kkerätessä kiinni olevat kävyt kuivuessaan avautuvat , joten periaatteessa kaikki männyn kävyt käyvät. Tää on niin hyvä idea, että kokeilkaahan muutkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla käyttäjäkokemuksia, sillä en ole malttanut vielä käyttää yhtään noista kävyistäni:) Tuo oli hyvä tarkennus, että kaikki kävyt käyvät. Me keräsimme vain kuivia käpyjä siksi, että emme ehtineet odotella käpyjen kuivumista vaan dippasimme ne samantien steariiniin:D

   Poista
 6. Hei!

  Kiva idea kesäpäiviin!!
  Laitoitteko siis kattilaan vettä ja sinne ne kynttilät sulaan?

  Kananmuna kennoista tehdyt sytykeruusut on varmaan samalla idealla, en tosin sitäkään ole kokeillu.

  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoimme kattilaan vettä pohjalle, ja kynttilänpätkät veteen sulamaan. Heti, kun steariini on sulanut, kattila pois liedeltä ja dippaus voi alkaa. Sulan steariinin jäädessä veden pinnalle käpyjä oli helpompi kastaa ja pienemmänkin steariinimäärän saa käytettyä.
   Tämä oli kyllä hauskaa puuhaa:)

   Poista
 7. Upea idea ja tosi nättejä käpyjä tuli :)

  VastaaPoista
 8. Watch out that they dont melt in the sun ;). It looks fun to do! The food looks beautiful, almost to beautiful to eat!

  Greetz from Holland
  Gerralda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the warning:D The food was my sisters creation so I can say it was beautiful and delicious<3
   It was nice to have your comment♥

   Poista
 9. Kiitti muistutuksesta! Tätä on pitäny joskus kokeilla, mutta on päässy unohtuun.. Nyt voiski kattoo josko löytys kynttilänpätkiä. Kattila on jo jemmasa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin näköjään ollut monelle tuttua puuhaa - itse tein näitä nyt ensimmäistä kertaa. Käpyjä olen katsonut sillä silmällä jo seuraavaa dippailua varten ja noita kynttilänpätkiäkin olisi vielä jäljellä:)

   Poista
 10. Ihan mielettömän kauniita! Toi värimaailma on kyllä niin sun tyyliä<3.
  Mä oon niin huono sytyttämään tulta saunanpesään, et noi kävyt vois hyvinkin auttaa, mut en mä malttas niitä sinne heittää! Taitas mielummin koristaa takanreunusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No en tiedä maltanko itsekään käyttää näitä, kun ovat niin söpöjä. Ehkäpä, jos tekisin oikein ämpärikaupalla, voisi jo muutaman polttaakin. Lasipurkissakin steariinikävyt voisivat näyttää aika somilta:)

   Poista
 11. Tosi hyvä idea! Ruususytykkeitä on täälläkin käytelty, ja auttavat todella pesän syttymisessä. Ja herkullisen näköisiä leipiä!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Minäkin olen joskus väsäillyt noita sytykeruusuja. Niidenkin kohdalla vain tahtoo käydä niin, ettei malttaisi käyttää, kun ovat niin kauniita...:)

   Poista
 12. No nyt tuli taas niin hyvä idea että pakko pistää to do-listalle!! Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Aivan huippu idea. Ensin koristeena ja sitten sytykkeenä. Pitää laittaa muistiin ja kokella joskus talven pimeinä iltoina. Leikkimökissä olisi jo käpy jos toinenkin odottamassa "kastetta". Lapset keräilly niitä joskus koreihin. Kaikinpuolin muutenkin hieno blogi sinulla, yleisilme, värit ja kaikki. Lukijaksesi jään ja tervetuloa myös omaani ;)

  VastaaPoista
 14. Ihana idea!
  Meillä onkin pihassa valtavasti käpyjä. Nyt niillekin tulee hyvää käyttöä:)

  VastaaPoista
 15. olen ymmärtänyt ettei kävyillä saa esim hilligriiliä sytyttää, koska lähtee myrkyllisiä kaasuja.kandee selvittää asia ennen ku antaa lahjaksi sytykkeenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komenteistanne, ihanaiset<3 Venereissun vuoksi kiittelen vasta nyt:)

   Poista
 16. Te joilla on takka ja paljon kynttilänjämiä ettekä jaksa väkertää jämistä mitään, niin vihjeeksi, että ne kynttilänjämät palavat kyllä takassa ihan sellaisenaankin. Minä nakkaan aina takkatuleen kynttilänloput ja herätän usein ihmetystä. Mutta siellä ne jämät puun tai paperiroskan kanssa palavat ihan samalla tavalla kuin kynttilänjalassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän minäkin teen eli käytän tavallisesti kynttilänpätkät sellaisenaan sytytykseen:) Nämä steariinikävyt ja sytykeruusut ovat vain kiva ja nätti vaihtoehto sellaiselle, joka tykkää väkertelyistä ja on tämä myös käyttökelpoinen ja edullinen lahjaidea:)

   Poista
 17. Kävyt saa aukeamaan nopeasti uunissa :)

  VastaaPoista