"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

lauantai 3. toukokuuta 2014

Metallikässä-projekti

Kehittelin itselleni pienen metallityö-projektin:) 


Ostin uudet harmaarottinkiset amppelikorit Prisman kesäpihasta: kaksi pientä ja yhden ison. Isossa korissa oli kuistillemme liian lyhyt metalliketju ja pienissä koreissa puolestaan liian pitkät. Päätin yhdistellä ketjuja keskenään saadakseni sopivat pituudet. 

Ketjut ovat kiinni avattavilla hakasilla, joten oli helppo homma irroitella ne koreista.


Metalliketjun osat ja ripustuskoulut aukenivat ihan keittiösaksilla pikkuisen autellen. 


Liitin toisen pikkukorin ketjunpätkät kokonaan isoon amppeliin, joka roikkuu nyt kuistilla sisällään ystävältä saadut orvokit. 


Jäljlle jääneen toisen korin ketjun pistin kahteen osaan ja kiinnitin ne kahteen pikkuamppeliin. Ne saavat olla lyhyet, sillä ne on suunniteltu laitettavaksi  lyhtykoukkuihin. Korit odottavat hieman lämpimämpiä kelejä saadakseen ihanat valkokukalliset lumihiutaleet kyytiinsä. 

Nyt siinä on vielä hetken aikaa nämä myös lahjaksi saamani suloiset orvokit, jotka kestävät kylmiä öitä<3


 Lyhdyt on taas ripustettu ajopuunaulakkoon ulkorakennuksen katoksen alle odottelemaan elokuun pimeitä iltoja...


...ja aidalla kärhö on jo näin pitkällä<3

Sain juuri sisareltani tekstiviestin äitienpäivänvieton kuvioista. Hän ehdotti yhteistä piknik-lounasta: kaikki osallistuvat perheet tuovat mukanaan valmistamiaan ruokia korissaan, ja niitä sitten yhdessä nautitaan sään mukaan joko pihalla filttien päällä tai sateen sattuessa sisätiloissa. Kiva idea vaikka vinkiksi muillekin, jotka haluavat viettaa aikaa yhdessä äitienpäivänä helpoin valmisteluin<3  
Sitä odotellessa:D

Halauksin

16 kommenttia:

 1. Kätevä tuunaus, harmaat korituotteet on kyllä ihania kuin myös talonne, kaunis harmaa:) Kärhökin on jo hienossa kasvussa, voi jee tätä aikaa !
  Onpa kiva tapa viettää äitienpäivää...saapa nähdä miten täällä vietetään:)
  Ihanuutta viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en suunnitellut tuunausta etukäteen, vaan se tuli käytännön tarpeesta vasta kotona. Harmaa rottinki on vaan niin<3
   Kiitos samoin, ihanuutta taitaa riittää aika hyvin näin keväällä:)

   Poista
 2. Kauniit orvokit ja kivasti tuunattu!
  Kiva idea äitienpäiväksi, täytyykin laittaa korvan taakse. :)
  Aurinkoista toukokuun alkua sinulle, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuo piknik-idea on hyvä, sillä monella osallistujalla on erikoisruokavalioita. Näin kaikille taataan varmasti herkkuruokia, eikä kenenkään tarvitse huolehtia kaikesta.
   Samoin sinulle♥

   Poista
 3. Kauniit amppelit! Kyllä nyt tuli niin kylmä ettei paljon muita kesäkukkia viitsi vielä ostaa kun noita orvokkeja. Kiva idea tosiaan tuo äitienpäiväjuttu :) Mukavaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi orvokit kestävät kylmää - saa edes jotain kukkia laittaa esille<3 Toivottavasti piknikkimme on niin kiva, kuin etukäteen kuvittelen:)
   Samoin sinulle♥

   Poista
 4. Miten kaunista! Itse odotelen kovasti, että saisimme kärhöt maahan. Ne asustelevat tuolla salissa kunnes yöpakkaset ovat menneet. Hieman tuota olen pohtinut, että kun kyseessä on monivuotinen kasvi, niin kuinka se ei kestä pientä kylmää, mutta ehkäpä ne taimen juuret ja taimi itse ei vielä ole karaistunut riittävästä, joten odotellaan, odotellaan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kärhö on niin ihana - talvella se näyttää kuolleelta risukasalta, mutta kummasti sieltä aina silmut alkavat puhjeta:) No tänään on satanut räntää ja rakeita, joten ei ole ihan kivat istutuskelit, joten kannattaa odotella niiden taimien kanssa senkin puolesta.

   Poista
 5. Onpas sulla kärhö jo hyvällä alulla. Mulla taitaa olla kuollut ja kuivunut yksilö tuolla odottamassa =(
  Kivat roikkuvat korit olet laittanut. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin näytti ihan kuolleelta risukasalta, mutta sieltä ne lehdet ja nuput vaan ovat alkaneet ilmestyä. Toivottavasti kärhösi vielä herää eloon. Kiitos ja samoin sinulle<3

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Nyt kun vielä tulisi lämpimämpiä päiviä, niin pääsisi kunnolla katselemaan/miettimään, mitä kesäkukkia sitä tänä vuonna laittaisi parvekkeelle. :) Noita orvokkeja voisi kyllä käydä jo ostamassa, saisi keväisempää tunnelmaa kotiin näiden räntä/lumisateisten päivien keskelle. :)
  Äitienpäivä-piknik kuulostaa todella kivalta idealta! <3

  Iloa kuluvalle viikollesi! <3
  Halauksin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kestääkö mikään orvokkien lisäksi muu kesäkukka kylmää. Itse rakastan näitä pienikukallisia lajikkeita. Piknik taitaa toteutua sisätiloissa tämän hetken sääennusteiden mukaan - toivottavasti ennuste tästä vielä paranee äitienpäivään mennessä.
   Kiitos ja samoin sinulle♥

   Poista
 7. Kivat korit ;) ja piknik ;) Miksköhän mun kärhöt ei tee koskaan noihin vanhoihin varsiin mitään vaan aina kasvaa maasta uudet versot. No hyvä, että edes kasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yksilö ei kasvata uusia versoja maasta, ja siksi en ole uskaltanut leikata sitä kokonaan alas...hmmm...ehkäpä se onkin juuri syy siihen:) Jotenkin minua viehättää tuon risukasan eloon herääminen<3

   Poista
 8. Hmmm...nyt tulikin hyvä idis, taidankin järkätä minipiknikin rantaan äipälle sunnuntaiksi yllätykseksi, täällä kun vietettiin Espanjalaista äitienpäivää viime sunnuntaina ja meillä aina silloin on se "oikea juhla".. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piknik on kiva idea. Olen ennen harrastanut niitä vain oman perheen kanssa ja naisporukoilla. Kiva kokeilla piknikkiä sukuhässäkkällä:)

   Poista