"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

maanantai 14. marraskuuta 2016

Portobelloa ja kampasimpukoita


Isänpäivääni liittyy aina kahdenlaisia tunnelmia: omaa isääni kohtaan haikeaa kaipausta ja toisaalta huikeaa onnentunnetta siitä, että saamme viettää omassa perheessäni isänpäivää. Muutenkin aika monessa elämäntilanteessa tuntuvat haikeus ja onni olevan käsikädessä.


Juhlistimme isänpäivää monien muiden tapaan herkutellen. Sunnuntaimenumme tavoitteena oli saada koko perheelle uusia makuelämyksiä. 


Niinpä päädyimme tutkimaan meille eksoottisten kampasimpukoiden ja portobellosienien paistolämpötiloja ja -aikoja. Kumpaakaan en ole ennen valmistanut enkä myöskään maistanut - vain tyttärellä oli kokemusta portobellosienistä. 

Tuoreita kampasimpukoita emme onnistuneet saamaan kuin muutaman - olivat muut isänpäivänviettäjät tainneet ehtiä ennen meitä. Niinpä teimme niistä pienen alkuruuan, joka oli menestys - kaikki pitivät kampasimpukoita suurena herkkuna.


 Alkupaloina tarjolla oli myös kylmäsavulohi-leipäsiä, siemennäkkäriä chilijuustolla ja kananmunia katkaraputäytteellä.


 Paistetuista portobellosienistä kasasimme bataattihampurilaisia. Sienen kuppiin sai kivasti laitettua muita lisukkeita ja mausteita. Myös nämä saivat koko perheeltä hyvän vastaanoton. 


 Lapset tekivät isälleen lahjaksi herkullisen kismetkakun, joka sekin oli ihan uusi makunautinto.


Ihana päivä, jonka tunnelmia halusin tallentaa myös tänne blogiini.

Hymyt ja halit teille kaikille ihanille, jotka piipahtelette täällä ♥

 

14 kommenttia:

 1. Uuh, mitä herkkuja! Ihan tässä vesi herahtaa kielelle. Onni on viettää aikaa rakkaiden kanssa kera hyvän aterian. Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on todellakin rakennettu yhdessäolosta ....ja herkkuhetkistä <3 Kiitos ja samoin sinulle:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kampasimpukoita paistettiin kovalla lämpötilalla 2 minuuttia molemmilta puolilta ja maustettiin ripauksella suolaa ja mustapippuria. Oli helppo homma:)

   Poista
  2. Paistoimme bataatit kypsiksi uunissa - lämpötila taisi olla 200 asteessa. Aikaa en tullut seuranneeksi, mutta kokeilemalla kypsyys selvisi. Portobellosieniä paistettiin myös voimakkaalla lämmöllä niin, että menivät vähän kasaan ja alkoivat näyttää pihveiltä.

   Poista
  3. Toivottavasti nämä summittaiset ohjeet ovat ok, sillä olen aika suurpiirteinen kokkaaja, jonka itse on vaikea seurata ja noudattaa valmiiden reseptien ohjeita :D

   Poista
 3. Onpa ihanan näköisiä herkkuja! Kampasimpukoihin tutustuin itsekin vasta viime kesänä ja hyvää oli!
  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin kampasimpukoihin tutustuminen on ollut suunnitelmissa jo vaikka kuinka kauan. Jostain syystä on vaan jäänyt kokeilematta.
   Kiitos♥

   Poista
 4. Wau mitkä herkut, nam. Kyllä olisi meilläkin ukkelille kelvannut. Ihania talvipäiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥-kiitos! Kiva kun on juhlia, niin innostuu kokeilemaan uusia juttuja:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti - näitä oli kiva tehdä yhdessä lasten kanssa:)

   Poista