"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Väliaikatietoja eteisen rempasta


Olen niin innostunut eteisen remontistamme, vaikka aikataulutus vähän onkin pettänyt. En nyt kuitenkaan malta olla laittamatta tänne väliaikakuvia.


Vaativin osuus on nimittäin tehty eli ihanat Pietra di legge Perla lattialaatat on saatu paikoilleen. Saumausväri on juuri oikeaa sävyä ja tunnelma se, mitä halusimmekin.

Kyllä on kiva olo tuosta lattiasta - laatat ja saumausväri sekä pohjatöihin vaadittavat tarvikkeet löytyivat Värirauman upeista valikoimista.


Laattoja on neljää eri kokoa, joista valitsimme keskimmäiset koot eli  30x30 cm neliön ja 30x50 cm suorakaiteen mallisia eli koot eivät keskenään ole ihan tasajakoiset.

Suunnitteluvaiheessa tein paperista laattojen mallit ja sommittelin niitä eri tavoilla pohjapiirroskaaviooni.Päädyimme lopulta epäsäännölliseen ladontaan, jossa laattoja joutuu leikkaamaan mahdollisimman vähän. Ihastuimme laattojen hieman luonnonmukaisesti muotoiltuihin reunoihin ja näin saimme niitä näkymään mahdollisimman paljon.


Ladoimme laatat eteiseen ja piirsimme laattojen reunat lattiaan helpottamaan oikean paikan löytymistä. Tästä olikin eläväreunaisten laattojen kanssa tehdyssä epäsäännöllisessä ladonnassa tosi iso apu.


Sitten vaan laatat laastilla kiinni lattiaan ja pitkospuut kynnyksille mahdollistamaan kulkemista.


Saumaus tehtiin kosteutta kestävällä laastilla.

Eteisessä on vanhastaan ollut lattialämmistys - se saadaan käyttöön, kunhan sähkökaappi saadaan laitettua kuntoon.


Maalaushommissa käyttämämme remonttijakkara näyttääkin oikeastaan aika kivan malliselta. Hmmm.. pitäisiköhän se kunnostaa tuohon eteisen kalusteeksi...

Niin, että hommia pukkaa koko ajan lisää, jos vaan antaa haaveilulle  mahdollisuuden toteutua:D


Tässä vielä kuva vanhasta lattiasta, jota ei kylläkään ole paljoa näkynyt -  sitä kun on yritetty peitellä matoilla mahdollisimman paljon.


...ja nyt:)

Eteisen uudistus jatkuu maalaushommilla ja nikkaroinnilla eli remppapostauksia on tulossa lisää. Nyt vaan veneen kunnostus menee hetkellisesti hommalistassa edelle, sillä meri kutsuu jo :)

Keväthymyt ja halit teille kaikille ihanille täällä kävijöille<3


15 kommenttia:

 1. Lopputulos on kyllä hyvännäköinen. Kiva, kun ette lähteneet hakemaan mitään symmetriaa, vaan ladoitte laatat epäsymmetrisesti. Antaa tilalle luonnetta...eikä ole niin "tiptop" ajateltu...
  Nautitaan lämpöisistä päivistä ja auringonpaisteesta. Toivotaan myös , että veneilysäät suosivat tänä kesänä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Satu♥ Kiva kuulla mielipiteesi:) Laatat olivat haastavan kokoisia ladontaa ajatellen, mutta siis ihan tietoinen valinta.
   Todellakin nautitaan tästä yllättäen saapuneesta kesäsäästä ♥♥

   Poista
 2. Oi, näyttää kyllä hyvältä. Ja, ehdottomasti tuo penkki kuuluu jäädä kuistille, Ihana vanha penkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3 Tuo jakkara olisi kiva saada puunsävyiseksi tai harmaannutetun oloiseksi. Saapa nähdä, riittääkö innostus tähän tuunailuun:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihana kuulla - kiitos<3 Varmasti epäsäännöllisyys kyllä jakaa mielipiteitä - kaikkien vääntöjen jälkeen se tuntui tähän tilaan parhaimmalta ratkaisulta:)

   Poista
 4. Kauniita laattoja ja hyvä idea ja varmasti tulee kaunis lopputulos! Kevät on ihan selvästi pesänrakennusaikaa ja remppakärpänen napsaa niin ettei meinaa kengissä pysyä, eikös vaan :) ? Onnea remontille, kivaa nähdä lopputulos. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle<3 On kyllä innostus vielä tavanomaista korkeammalla näin keväisin - ja se jatkuu kesään, sillä loman aikana on vain yksinkertaisesti enemmän aikaa puuhailla:)
   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 5. Kivan näköistä tulee. Ja ihana tuo remonttijakkara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Jakkara on päässyt kunnostuslistalle, mutta ehkä kesälomalla olisi paukkuja myös sen toteutuksen:)

   Poista
 6. Oikein hienolta näyttää, ihania laattoja! Tuo jakkara on myös kiva! Ihanaa päivää ja mukavaa viikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti:) Aurinkoista viikkoa sinne Päden pajaan<3

   Poista
 7. Hienot ovat laatat. Jakkarakin näyttää hauskalta - ihan tuollaisenaankin!

  VastaaPoista