"Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista"

”Unelmointi on mahdollisuuksien punnitsemista”

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Aarrearkku, tuunausvimma osa 3

Tuunausvimmani on edennyt kolmanteen kohteeseen. Tällä kertaa homma oli vähän haastavampi.
Ostaessamme talomme sen mukana tuli muutama isompikin aarre:) 
Vanha huonokuntoinen puinen arkku on vuosikausia odottanut kunnostamistaan. Alunperin ajatuksenani oli ensisöidä se, mutta taidot eikä kärsivällisyys riittäneet muutaman kerran aloitetun projektin jatkamiseen.


Olohuoneeseen on kaivattu uutta sohvapöytää. Hommaa on hoitanut harmaa rottinkinen arkku, josta kuvia löytyy täältä KLIK!    Ulkonäkönsä puolesta se olisi voinut olla ihan kiva sohvapöytä, mutta sen epäkäytännöllisyys sai minut taas katselemaan arkkuvanhustamme sillä silmällä... valkoisella maalilla homma hoituisi kyllä helposti :)


Pesin arkun maalipesuaineella, hioin kevyesti ja aloitin maalausurakan.
Valitsin maalin, joka sopii sekä puu- että metallipinnoille.

 Olen useamman kerran yrittänyt saada aikaiseksi huolimattomasti maalattua pintaa, mutta jostain syystä tuo ei onnistu minulta kauniisti. Yritin arkkuunkin  tätä tekniikkaa, mutta tulos ei miellyttänyt.


Maalasin pinnan siis tasaisen valkoiseksi, ja nyt pohdinnan alla onkin, hionko sen kuluneen näköiseksi.Arkku on kannettu jo paikoilleen olohuoneeseen, ja tuijottelen sitä nyt ajan kanssa, jottei tulisi turhaa hommaa... Lopputulos saattaa siis vielä pikkuisen muuttua -  olen vaan niin malttamaton ja innoissani muutoksesta, että kuvat piti laittaa jo nyt tänne blogiin :)

Arkku on kyllä mahtava sohvapöytä, tykkään siitä ihan hurjasti!

Rottinkiarkku sai jäädä olohuoneeseen.
Nyt se on sohvan takana tehtävänään piilotella rumia kaiuttimia ja toimia kukkapöytänä sekä säilytystilana.   

Tuhannet kiitokset kaikille kävijöille ja kommentin jättäneille :)
Te uudet lukijat olette lämpimästi tervetulleita♥

Ilonpilkahduksia syksyiseen lokakuun kaikille teille ihanaisille:)

19 kommenttia:

 1. What a nice box...it looks so good in white and you have put it in your room, it looks wonderful.
  Old furniture looks so great, it is a pity when people throw such items away.

  I wish you a nice new week,

  ♥Eefie

  VastaaPoista
 2. Hieno arkkupöytä. Voi kun saisi innostuksenpuuskan ja itsekin toteuttaisi jotain vastaavaa. Noita vanhoja mööpeleitä kun löytyisi kyllä myös meiltä :).

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuunaus kauniiseen arkkuun! Kulutuskin olisi kiva juuri tuohon, mutta mietiskele, se joskus kannattaa jos vaan malttaa ;) Olen kans huomannut että huolimaton maalipinta on helppo toteuttaa karheaan pintaan, sileään en saa onnistumaan minäkään.
  Oikein mukavaa lokakuun alkua sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Vau, mikä aarre ja tulipa siitä upea maalin kanssa! Aivan ihana ja varmasti kätevä sohvapöytä. Kaunista jälkeä taas! <3

  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Heipä hei ystäväiseni!
  Hieno tuo arkku tuollaisenakin;)
  Oletko kokeillut kuumailmapuhallinta kun haluat jotain kuluneen näköiseksi?! Kuumailmapuhallin+hiomapaperi, sillä saa hyvää jälkeä.
  Ihanaa alkavaa viikkoa ja lokakuuta sinulle.
  -Erica-

  VastaaPoista
 6. Minusta še on kyllä kovin kovin kaunis, onnistunut kaikin puolin!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana arkku! =) Itsekin haaveilen arkkupöydästä olohuoneeseen, mutta en ole vielä löytänyt mieluista. Jos tuo olisi minun arkku, en varmaankaan lähtisi sitä muuttamaan enää kuluneen näköiseksi, minusta tuo on tosi kaunis noin!

  VastaaPoista
 8. Mä hioisin kuluneen oloiseksi, mutta on se kiva noinkin. ;)

  Käsittämätön määrä kaikkea kivaa wanhaa tavaraa teille tuli talon kylkiäisinä! Mä kun ajattelin jo siinä nappikokoelman kohdalla, että wau, mutta siis tuollainen arkkukin. Hyvä kauppa! =)

  VastaaPoista
 9. ihana arkku! Jos jaksaa niin voi kokeilla sellaista että hioo osittain valkoista maalia pois laittaa tilalle tummempaa maalia ja maalaa taas päälle valkoisella ja hioo vähän tummaa näkyviin...olipas hyvin selitetty.

  VastaaPoista
 10. Ihana!! Siis aivan valtavan kaunis! Mullakin haaveissa joku vastaava arkku löytää..huoh.

  VastaaPoista
 11. Ihana tuunaus! Vaikka arkku oli kyllä oikein kaunis alkuperäisessäkin asussaan :)

  VastaaPoista
 12. Ihana! Itsekin kaipailen arkkua meidän tv-huoneen pöydäksi. Saisin sinne pojan "kapiot" myös jemmattua, kun nyt ripillepääsyn jälkeen niitä alan hänelle keräilemään.

  Ihanaa alkanutta syysviikkoa!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 13. Tulipa siitä kaunis ! Meillä on vanhoja arkkuja kaksin kappalein, toinen tuotu kaupunkiin ja toinen mökillä. Molemmat ovat 1800-luvulta ja olleet aikoinaan merimiesarkkuja. Rakastan niitä yli kaiken :) Arkkusi lienee samalta aikakaudelta. Hyvää lokakuuta sinulle.

  VastaaPoista
 14. Kaunis tuli! Itsekkin aina pähkäilen tuon malttamattomuuteni kanssa, tuttua hommaa. Kokeile johonkin nurkkaan sitä hiontaa, voi tulla tosi kiva kulunu pinta jos alta pilkistää vähän tummempi sävy. Mutta sehän selviää vain kokeilemalla :)

  VastaaPoista
 15. Oi mikä aarrearkku! Upea täysvalkosena <3 Minusta tuo on just hyvä nuin, näyttää ihan tarpeeksi vanhalta ku et sentäs paikkaillu kaikkia maailmalla ja riennoissa saatuja koloja piiloon :) Niin siksiki minusta tuo on nuin hyvä :) Mutta jos itteä miellyttää vieläki kuluneempi niin kokkeile :) Kattele joku aika ja sitte jos innostut niin kulutat sitä :) Mutta upea on nuinki :)

  VastaaPoista
 16. Aivan upea arkku ja sopii kuin nakutettu sohvapöydäksi :)

  VastaaPoista
 17. Hei, löysin arkkupostauksesi vähän myöhässä, sorry ; ) Minulla on myös vanha arkku odottamassa käyttöä ja puhdistusta, joten oli kiva nähdä sinun ratkaisusi. Voisin kuvitella, että kevyt hionta voisi tehdä arkusta kivan näköisen, vaikka on sitä toki nytkin. Mihin ratkaisuun olet päätynyt?

  VastaaPoista