Aikamoista säpinää viime viikolla työrintamalla. Meillä kävi MTV3:sta kuvaajat kuvaamassa pieniä pätkiä ohjelmaan nimeltä Kaappaus keittiössä! Työpaikkani ei kylläkään ollut mitenkään pääosissa kyseisessä ohjelmassa, vaan roolimme oli olla ns. arjen inspiraation lähteenä ja tuoda pääroolissa olevan perheen arkeen virkistystä.
Työni ei muuten liity kokkailuun - tämä tarkennukseksi siksi, että olen täällä blogissakin esitellyt lukuisia kokkailukämmejäni:D
Työni ei muuten liity kokkailuun - tämä tarkennukseksi siksi, että olen täällä blogissakin esitellyt lukuisia kokkailukämmejäni:D
Ohjelman symppiskokki Kari Aihinen kokkaili meille arkiruokaa, ja me ihmettelimme tv-sarjan tekemisen kuvioita. Tästä hässäkästä minun ei varsinaisesti ollut tarkoitus kertoa, tämä oli lähinnä taustaa siihen, miksi innostuin kokeilemaan fenkolikeiton tekoa tänä viikonloppuna. Ihastuin nimittäin tuon sarjan filosofiaan: arjen iloa terveellisen kotiruuan laitosta ja iloa yhdessäolosta ruuanlaiton ja syömisen merkeissä - sopii niin omaan ajatusmaailmaani<3
Tästä syystä innostuin katsomaan tällä hetkellä TV:ssä pyöriviä jaksoja, ja heti iski inspiraatio: Kari kokkaili jossain jaksossa fenkolikeittoa! Enpä ole koskaan tehnyt fenkolista mitään, joten sen enempää suunnittelematta kauppareissulla nappasin pari sellaista mukaani.
Kokkailuni ovat yleensä aina soveltamista, sillä minun on jostain syystä vaikea noudattaa tarkasti reseptejä. Tällä kertaa se johtui kylläkin siitä, ettei inspiraation iskiessä ollut intoa hakea kaupasta puuttuvia aineksia. Korvasin siis salottisipulin tavallisella keltasipulilla ja voin margariinilla. Auts, yllättäen valkosipulia ei löytynytkään sipulikorista, joten laitoin keittoon kaapista löytynyttä valkosipulilevitettä aimo nokareet. Kuvassa ainekset jo porisevat puuhellan lämmössä.
Fenkolikeitto (neljälle)
2 fenkolia
3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
3-4 dl vettä
1 dl kermaa
1-2 rkl Creme Fraichea
suolaa
pippuria
Alkuperäinen resepti teko-ohjeineen löytyy tästä klikkaamalla KLIK!
Tässäpä siis elämäni ensimmäinen fenkolikeitto. Kyllä maistui hyvältä, aavistuksen aniksen makuiselta ja hyvä mieli tuli maisteltuamme koko perheen voimin uusia makuja.
Kyllä ne arjen pienet ilot ovat sitä, mikä tuo elämään onnellisuutta. Välillä ne huomaa helpostikin ja tuntuvat ilonkuplina olossa ja elossa - joskus hukkuvat johonkin. Nyt lähden hakemaan sitä oloa lumitöistä, sillä ne ovat yksi lempparihommista näissä kotiympyröissä:)
Ilonkuplia viikkoosi♥
Uusi tuttavuus minullekin tuo Fenkoli. Herkullisen näköistä keittoa. Täytyypi laittaa resepti talteen ja kokeilla. Mukavaa viikonalkua!
VastaaPoistaNo helpottavaa kuulla, etten ole ainoa, joka ei fenkolia ole ennen käyttänyt kokkailuissaan:D
PoistaSamoin sinulle♥
Teillä on ollut mielenkiintoista kuvausten maailmassa. Tykkään myös fenkolista, ja opin käyttämään sitä Välimeren ruokakurssilla. Laitan sitä mukaan kanakeittoon tai pataruokiin :)
VastaaPoistaOlihan se mielenkiintoinen päivä:) Täytyypä koettaa laajentaa näitä erilaisten vihannesten käyttöä - voi tulla uusia mukavia makuelämyksiä:)
PoistaVoi ihanaa, kiva kuulla, että muidenkin kokkaus on toisinaan suurpiirteistä. Mulla käy juuri noin, salottisipulit muuttuvat keltasipuleiksi tai voi öljyksi.
VastaaPoistaFenkolia en ole aiemmin käyttänyt, taidan ottaa nyt kokeiluun!
No onneksi kokkailussa sooloilut eivät haittaa. Joskus leipoessa tästä piirteestä on kyllä harmia - niitä reseptejä kun pitäisi noudattaa vähän tarkemmin:D
PoistaVoi siellähän ollut mielenkiintoista teillä :) Herkullisen näköistä keittoa ja ihana tuo liesi <3
VastaaPoistaNo oliha se. Kumma, miten tuon kameran läsnäollessa ei oiken osaa olla rentona. Voi olla, että SisustEllenkin vilahtaa telkkarissa:D
PoistaKiitos kovasti♥
Teillä on kyllä ollut mielenkiintoista. Fenkolikeitto kyllä kuulostaa hyvältä, pitäisi joskus itsekin kokeilla!
VastaaPoistaKiitos innostuksesta, fenkoli on nyt kokeiltava. Kivoja uusia kokemuksia. Onkohan totta sanonta että "elämä ei ole ne päviät jotka,ovat menneet, vaan ne jotka muistaa".
VastaaPoistaKiva, voisi kokeillakin keittoon fenkolia. Olen laittanut sitä lammaspataan ja hyvää on ollut! :) Täytyypä tsekata ohjelma :)
VastaaPoistaEn ole koskaan käyttänyt itse fenkolia mihinkään :D Nyt sait kyllä inspiksen mullekin testaamaan tän. Ja ihana on tuo liesi tuolla <3
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Täällä myös eräs, joka ei fenkolia ole osannut käyttää, vaikka sitä on kasvanut jo pari kesää omassa puutarhassa... jotenkin sitä ei vain ole kerennyt vielä sen hienouksiin perehtyä, mutta ehkä nyt:)
VastaaPoistaVoi ihanaa näitä ilahduttavia kommentteja - kiitos<3 Hih, olen tainnut tulla levittäneeksi fenkolivillitystä:D
PoistaHaleja ja hymyjä teille kaikille♥
Kiitos kauniista sanoistasi blogissani ja kun kirjauduit lukijaksi!:) Tulinkin heti vastavierailulle ja löysin täältä ihanan blogin. Jään lukijaksesi ja seuraamaan päivityksiäsi:)
VastaaPoistaKiitos ilahduttavasta kommentistasi - olet lämpimästi tervetullut♥
PoistaMielenkiintoinen! Kauniita kuvia blogissasi, jään seuraamaan :)
VastaaPoistaVoi kiva, kun jäät seurailemaan.:)Tulee niin hyvä mieli tällaisesta kommentista♥
Poista